Σάββατο 23 Ιουνίου 2018

«Η Μακεδονία δεν είναι ελληνική, είναι ομοφυλοφιλική» – Τους πέταξαν στον Θερμαϊκό: «Θα πεθάνετε κι εσείς και τα τσιράκια σας»



«Θα πεθάνετε κι εσείς και τα τσιράκια σας» φώναζαν οι άγνωστοι που πέταξαν στον Θερμαϊκό συμμετέχοντες στο Thessaloniki Pride
Σώοι περισυνέλεγησαν από περαστικούς κι από το λιμενικό τα δύο άτομα που τρεις άγνωστοι έσπρωξαν στην θάλασσα πριν από λίγο. Οργή προκάλεσε το σύνθημα που εμφανίστηκε «Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική είναι ομοφυλοφιλική» ενώ ένας άλλος έγραψε «Μέγας Αλέξανδρος και Ηφαίστιων…»

Από επεισόδια στιγματίστηκε το Θεσσαλονίκη Pride με αγνώστους να επιτίθενται και να ρίχνουν μέσα στο Θερμαϊκό δύο συμμετέχοντες.
Πρόκειται για δύο άντρες που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις του Thessaloniki Pride κι ο ένας από αυτούς είναι από την Βραζιλία. Αυτη την ώρα τα θύματα δίνουν κατάθεση σε αστυνομία και λιμενικό ενώ οι τρεις δράστες που τράπηκαν σε φυγή, αναζητούται
Oi δύο άνδρες σe αποκλειστίκες δηλώσεις στον ρεπόρτερ του seleo Θεολόγο Ηλιού ανέφεραν:
»Περπατούσαμε ανυποψίαστοι στην άκρη της παραλίας, όταν πλησίασαν τρεις άγνωστοι νεαροί. Πρώτα έσπρωξαν στην θάλασσα τον έναν από εμάς που κρατούσε την σημαία του gay pride και στην συνέχεια και τον άλλον»
Με το Μακεδονικό ασχολήθηκαν αρκετοί από τους συμμετέχοντες στο φετινό Thessaloniki Pride στην πλατεία Λευκού Πύργου.
Ενας ζωγράφισε  στην πλάτη του «Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική είναι ομοφυλοφιλική».
Το φετινό σύνθημα του Thessaloniki Pride είναι το «Άκρως Οικογενειακόν», ενώ όπως έγινε γνωστό ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης δεν θα δώσει το παρών.
Οι εκδηλώσεις του 7ου Thessaloniki Pride ξεκίνησαν την περασμένη Τετάρτη και ολοκληρώνονται σήμερα.
Αναμέσα τους φέτος και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης Τρ. Μηταφίδης που με μέλη της νεολαίας του κόμματος συμμετέχουν στις φετινές εκδηλώσεις ενώ πολλά είναι και τα μηνύματα που υπάρχουν με αφορμή κι »έμπνευση» το »Μακεδονικό»
Οι συμμετέχοντες πραγματοποιούν όπως κάθε χρόνο τη μεγάλη παρέλαση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, διαδηλώνοντας για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.
Μετά την παρέλαση στις 21:30 θα ξεκινήσει η μεγάλη συναυλία (Pride Concert), με την οποία θα πέσει η αυλαία του φεστιβάλ.
Και φέτος, στο Pride Concert θα βρεθούν γνωστοί καλλιτέχνες όπως ο Μύρωνας Στρατής και οι Kings, οι νικητές κι οι νικήτριες του «Ελλάδα, Έχεις Ταλέντο» House of Drama που θα παρουσιάσουν ένα show υπέρ της διαφορετικότητας, ενώ κεντρική παρουσιάστρια της βραδιάς θα είναι η Μαίρη Συνατσάκη.








Με πληροφορίες από thestival, thessnews

περισσότερα εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου