Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018

Θα πούμε αλήθειες και ας μην αρέσουν


Γράφει ο Γιώργος Παντάκης
Κάποια στιγμή στην πολιτική θα πρέπει να «λέμε» και κάποιες σκληρές αλήθειες.
Όχι αλήθειες που γνωρίζουν λίγοι, αλλά αλήθειες που γνωρίζουν πολλοί και που όλοι τις βάζουν κάτω από το χαλί, νομίζοντας ότι τις κρύψουν.
Αυτά τα «κοινά μυστικά»  θα πούμε μεταξύ άλλων και ας στενοχωρήσουμε κόσμο.
Ξεκινάμε με κάποια εκλογικά αποτελέσματα που θα πρέπει να θυμηθούμε, μιας και κλαίμε πάνω από το χυμένο γάλα.
Είναι κάποια ενδεικτικά αποτελέσματα από την Βόρειο Ελλάδα, νομών της Μακεδονίας που σήμερα κλαίνε για το χαμένο ιερό έδαφος της Μακεδονίας, που οι προγονοί τους θυσιάστηκαν γιαυτό πλάι με τον Παύλο Μελά και που η κυβέρνηση που ψήφισαν την ξεπούλησε μιας και ο σύντροφος Ζαχαριάδης δεν μπόρεσε.
Ψήφισαν ένα κόμμα που η μακρόχρονη ιστορία του μας έχει δείξει επανειλημμένα τι θέλουν, τι επιζητούν και πως βλέπουν την θέση της Ελλάδας στα Βαλκάνια για να γλιτώσουν από το mail Χαρδούβελη και από τον «παράνομο και αντισυνταγματικό» ΕΝΦΙΑ που θα καταργούσαν….
Σήμερα οι ίδιοι άνθρωποι κλαίνε πάνω από την δική τους ψήφο για την χαμένη πατρίδα, χαμένη ιστορία, για την ταυτότητα που τους έκλεψαν. Τους εκλεψαν; ή οι ίδιοι χάρισαν;

Εθνικές εκλογές Ιανουαρίου 2015
 Εκλογικά αποτελέσματα Α’ Θεσσαλονίκης 
ΣΥΡΙΖΑ 34,12,   ΝΔ 24,84,   ΑΝΕΛ 5,58


Εκλογικά αποτελέσματα Β’ Θεσσαλονίκης 
ΣΥΡΙΖΑ 31,64,   ΝΔ 29,22,   ΑΝΕΛ 5,89


Εκλογικά αποτελέσματα Ημαθίας
ΣΥΡΙΖΑ 33,94,   ΝΔ 28,87,   ΑΝΕΛ 5,38


Εκλογικά αποτελέσματα ΚΟΖΑΝΗΣ
ΣΥΡΙΖΑ 33,11,   ΝΔ 28,13,   ΑΝΕΛ 6,73


Και ολόκληρος ο εκλογικός χάρτης για να μην τα «ρίχνουμε» ολα μόνο στους Έλληνες Μακεδόνες.
Ο σοφός λαός λέει. «Όταν το «λάθος» επαναλαμβάνετε δεν είναι λάθος».
Στις εκλογές του  Σεπτεμβρίου του 2015 οι ίδιοι άνθρωποι επανέλαβαν το ίδιο «λάθος». Κάποια δε αποτελέσματα είναι ακόμα χειρότερα. 
Σέρρες: Ν.Δ. 35,2%, ΣΥΡΙΖΑ 29%, ΑΝΕΛ 5%
ΧαλκιδικήΝ.Δ. 33,3% , ΣΥΡΙΖΑ 33%,  ΑΝΕΛ 3,7%
Α΄ Θεσσαλονίκης: Ν.Δ. 25%, ΣΥΡΙΖΑ 36%, ΑΝΕΛ4%
Β΄ Θεσσαλονίκης Ν.Δ. 29,5%,  ΣΥΡΙΖΑ 33%,  ΑΝΕΛ 4%
ΠιερίαΝ.Δ. 32,7%, ΣΥΡΙΖΑ 32,4%,  ΑΝΕΛ 4%
Ημαθία:  Ν.Δ. 27,6%, ΣΥΡΙΖΑ 34,3%,  ΑΝΕΛ 3,6%
Κιλκίς:  Ν.Δ. 32,4%, ΣΥΡΙΖΑ 31%, ΑΝΕΛ 3%
Γρεβενά:  Ν.Δ. 32%, ΣΥΡΙΖΑ 34,5%,  ΑΝΕΛ 3%
Κοζάνη:  Ν.Δ. 28%, ΣΥΡΙΖΑ 34%,  ΑΝΕΛ5,2%
Φλώρινα:  Ν.Δ.30%,  ΣΥΡΙΖΑ 38%, ΑΝΕΛ 3,5%
Καστοριά:  Ν.Δ. 37%, ΣΥΡΙΖΑ 29%,  ΑΝΕΛ 4%
Δράμα:  Ν.Δ. 32%, ΣΥΡΙΖΑ 30%, ΑΝΕΛ 4%.

Κάτι άλλο που θα πρέπει να θυμίσουμε (μιας και έρχονται και οι Αυτοδιοικητικές εκλογές) είναι πως αυτός ο λαός, ειδικότερα οι άνθρωποι της παράταξης μας, είναι πάντα έτοιμος να αποδεχτεί αβλεπί, οτιδήποτε αρνητικό του πλασάρουν, χωρίς να έχουν την υπομονή να περιμένουν για λίγο χρόνο ώσπου να δουν ποιος τελικά του λέει την αλήθεια..
Ήταν η εποχή που ο Αντώνης Σαμαράς σαν πρωθυπουργός είχε αρχίσει τις συζητήσεις με τους εταίρους στην Ευρώπη για την μείωση του ΦΠΑ στα νησιά.
Είχε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο και από ότι φάνηκε αργότερα και πολύ σωστό, το οποίο παρουσίασε στους εταίρους. Αυτοί πείστηκαν και διότι το τεκμηρίωνε σωστά και διότι είχαν εμπιστοσύνη στα λεγόμενα του πρώην πρωθυπουργού. Έτσι και έγινε. Μειώθηκε ο ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου.
Πριν όμως μειωθεί ο ΦΠΑ και την ώρα της συζήτησης, 29 φορείς του Β. Αιγαίου με επικεφαλής την κ. Χριστιάνα Καλογήρου, Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου «πυροβολούν» τον Σαμαρά για το ενδεχόμενο ….αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά. Πως τους ήρθε αυτό; Πολύ απλό. Αντί να ακούν και να εμπιστεύονται τις ενέργειες του τότε πρωθυπουργού, αυτοί διάβαζαν τους εγκάθετους που ΣΥΡΙΖΑ που είχαν αναλάβει εργολαβία να παραπλανούν τον κόσμο και να διαστρεβλώνουν κάθε θετική ενέργεια του Αντώνη Σαμαρά.
Κανένας από τους 29 φορείς μαζί και η Περιφερειάρχης Β. Αιγίου υποψήφια με την ΝΔ δεν πίστευαν τα λεγόμενα του πρώην πρωθυπουργού. Και φυσικά ούτε περίμεναν να δουν τα αποτελέσματα.
Άρπαξαν ότι έλεγαν οι εγκάθετοι και τα έκαναν σημαία.  http://seleo.gr/voreia-ellada/157884-29-foreis-tou-v-aigaiou-pyrovoloyn-ton-samara-gia-to-endexomeno-ayksisis-tou-fpa-sta-nisia#.VH3LE2d_syE
Είπαμε, αυτά τα λέμε για να θυμόμαστε ποιοι είναι οι υπεύθυνοι που σήμερα χάνουν τις συντάξεις τους, τους μισθούς τους και ποιοι τους αύξησαν τους φόρους και το ΦΠΑ στα νησιά. Επίσης ποιοι είναι υπεύθυνοι για την χαμένοι πατρίδα που λέγετε Μακεδονία και την υποθηκευμένη Ελλάδα για 99 χρόνια στους δανειστές.
Υπεύθυνοι  είναι οι ίδιοι οι ψηφοφόροι. Μας αρέσει δεν μας αρέσει έτσι είναι.
Και αυτά τα επισημαίνω διότι έρχονται εκλογές και θα πρέπει κάποτε να σταματήσουμε όλα τα δικά μας τα λάθη να τα φορτώνουμε σε εκείνους που μας δείχνουν εξ αρχής ποιοι είναι.
Και κλείνω. Προσοχή στις «μεταγραφές».
Κάποτε η δικαιοσύνη θα πρέπει να εφαρμοστεί και στην πολιτική. Υπάρχουν κάποιοι που έκαναν πολύ μεγάλο κακό, όχι στην παράταξη αλλά στην πατρίδα. Δεν θα πρέπει αυτούς να τους δώσουμε συγχωροχάρτι και να τους στεγάσουμε. Είτε είναι βουλευτής, είτε μικρό ή μεγάλο στέλεχος. Αυτό σημαίνει επιβράβευση σημαίνει συνενοχή. Η ΝΔ δεν έχει θεϊκές ιδιότητες. Η ΝΔ είναι υποχρεωμένη να διαφυλάξει την ενότητα της παράταξης.
Αυτό δεν ισχύει μόνο για τους ανθρώπους που ασχολούνται με την πολιτική.
Ισχύει και για κάποιους επιχειρηματίες ΜΜΕ που επί δικής μας διακυβέρνησης. Δικοί μας άνθρωποι τους άνδρωσαν και αυτοί σαν αντάλλαγμα μας κυνήγησαν. Αυτοί οι «δικοί» μας άνθρωποι, απαξίωσαν άλλα αξιόλογα άτομα του ιδίου χώρου, που είχαν δώσει πάρα πολλά για τον Αντώνη Σαμαρά αλλά και την παράταξη
Τις λάθος «εκτιμήσεις» αυτών των ανθρώπων θα πρέπει να τις δούμε και αυτές με σοβαρότητα διότι είναι βέβαιο ότι θα επαναλάβουν το ίδιο «λάθος». Και αυτό είναι σίγουρο.
lastpoint

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου