Σάββατο 16 Μαρτίου 2024

Δικαίωση Πρόδρομου Εμφιετζόγλου για την Εκτροπή του Αχελώου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ,
12 - 03 - 2024,
ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ - ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΕΜΦΙΕΤΖΟΓΛΟΥ,




Δικαιώνεται ο Πρόεδρος των ΠΑΤΡΙΩΤΩΝ για την άποψη που έχει εκφράσει επανειλημμένως περί της λύσης που θα δώσει στην Θεσσαλία η εκτροπή του Αχελώου, έπειτα από την συμπερίληψή της στο σχέδιο που συνέταξε η ολλανδική εταιρεία HVA International μετά από ανάθεση της κυβέρνησης.

Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος ο κ. Εμφιετζόγλου με την εταιρεία του Μηχανική ΑΕ, έχει κατασκευάσει τo φράγμα της Συκιάς και τη σήραγγα της Μεσοχώρας που αποτελούν μέρος της εν λόγω εκτροπής, έργα ιδιαίτερα απαιτητικά στο τεχνικό τους σκέλος.

Ειδικά, σε ανάρτησή του την 8η Σεπτεμβρίου του 2023 μετά την καταστροφή από την κακοκαιρία Ντάνιελ, ο κ. Εμφιετζόγλου αναφέρει:

«ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΜΕΛΕΤΗΘΕΙ – ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ  Η ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑ.

Τη ΘΕΣΣΑΛΙΑ, που όχι μόνο περιστασιακά να αντιμετωπίζει επιπόλαια τα φυσικά φαινόμενα, αλλά τη ΝΕΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑ που οι κάτοικοί της θα ζουν με ασφάλεια, με οικονομική επάρκεια, που να αυξάνονται, να προκόβουν και να είναι ευτυχισμένοι.

Πρέπει επιτέλους να λυθεί ολοκληρωτικά το τρίπτυχο: ΑΡΔΕΥΣΗ – ΥΔΡΕΥΣΗ – ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ.  Ήτοι:

Να ολοκληρωθούν τα έργα Συκιάς – μεταφορά ύδατος από τον Αχελώο, κατασκευή φραγμάτων και ΥΗΕ, κατασκευή αρδευτικών δικτύων, σε συσχέτιση με την αντιπλημμυρική προστασία όλης της περιοχής».

Κατασκευή οικιών με πρόβλεψη των καιρικών φαινομένων – αντισεισμικά και αντιπλημμυρικά.

Οργάνωση σύγχρονης, επιστημονικής γεωργικής και κτηνοτροφικής παραγωγής και ισχυρά κίνητρα ώστε ο ξερός κάμπος να γίνει κάμπος ευφορίας και ανάπτυξης.

Ισχυρά κίνητρα για τη δημιουργία νέων, δυναμικών βιομηχανικών μονάδων κυρίως στον αγροτοκτηνοτροφικό τομέα.

Ειδικά μέτρα (μείωση τιμής ηλεκτρικού ρεύματος, πετρελαίου, λιπασμάτων) για να βοηθηθεί η τεράστια προσπάθεια αλλά και ηθική στήριξη των κατοίκων για τη ΝΕΑ τους ΖΩΗ σε έναν τόπο που από κόλαση μπορεί να τον κάνουμε παράδεισο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου