Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024

Ασελγούν πάνω στην επιβίωση αναπήρου βετεράνου της Κύπρου

 Άδωνης Γεωργιάδης, Απόστολος Τζιτζικώστας και ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών συνεχίζουν την τακτική του ΣΥΡΙΖΑ να μην παραδίδουν τα κλειδιά του κυλικείου που παραχωρήθηκε πριν από 15 χρόνια «τιμής ένεκεν» σε έναν ήρωα της Μεγαλονήσου.



Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δεν έχει καμία αρμοδιότητα επί του Δημοσίου Γενικού Νοσοκομείου Σερρών. Την ευθύνη και την αποκλειστική αρμοδιότητα για την λειτουργία του Νοσοκομείου έχει το Υπουργείο Υγείας και ο πολιτικός του προϊστάμενος Άδωνης Γεωργιάδης. Αυτά δήλωσε στη «Ζούγκλα» ο εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, Τάσος Τασιούλας, απαντώντας στο ερώτημα της ιστοσελίδας μας για την υπόθεση κοροϊδίας του βετεράνου του πολέμου στη Κύπρο Κωνσταντίνου Παπαθεοδώρου από την Διοίκηση του Νοσοκομείου Σερρών.

Πριν απευθυνθούμε στον κ. Άδωνη Γεωργιάδη επιχειρήσαμε να μιλήσουμε με τον Διοικητή του εν λόγω Νοσοκομείου Νικόλαο Μαχαίρα. Ο κ. Μαχαίρας διεμήνυσε στη «Ζούγκλα» μέσω της γραμματέως του, αφού βρισκόταν σε σύσκεψη, βεβαίως, πως δεν επιθυμεί να προβεί σε δηλώσεις επί του ζητήματος όταν μάλιστα εκκρεμεί τελική απόφαση δικαστηρίου (ενός ακόμη από τα πολλά που έχουν αποφανθεί).

Δεν υπήρχε άλλη διέξοδος από το να απευθυνθούμε στον κ. Άδωνη Γεωργιάδη ο οποίος είναι και καθ’ ύλη αρμόδιος Υπουργός. Ίσως να ήταν και ο μόνος τρόπος να πάρουμε κάποιες απαντήσεις για μία ιστορία που μόνον ο Κάφκα θα μπορούσε να συλλάβει και να αφηγηθεί.

Στις 14:10 μιλήσαμε με τον κ. Γεωργιάδη ο οποίος μας εξήγησε πως δεν έχει ενημερωθεί. Μας ζήτησε να του τηλεφωνήσουμε ξανά σε μία ώρα, προκειμένου όπως είπε να τοποθετηθεί αφού πρώτα ενημερωθεί,  όπερ και εγένετο. Καμία απάντηση. Τον ξαναπήραμε έκτοτε τουλάχιστον 15 φορές. Στείλαμε σχετικά μηνύματα στον τηλεφωνητή του. Καμία επικοινωνία.

Οι αράδες αυτές άρχισαν να γράφονται στις 16:30. Νισάφι πια…

Παρέμβαση με νέα ντοκουμέντα για την υπόθεση από τον περιφερειακό σύμβουλο Βασίλη Ρόκο

Ωστόσο η δημοσίευση της καταγγελίας που έγινε από τον 73χρονο βετεράνο του πολέμου στην Κύπρο Κωνσταντίνο Παπαθεοδώρου και την κόρη του Μαρία Παπαθεοδώρου, οδήγησε στην παρέμβαση του επικεφαλής της παράταξης «Συνεργασία» στην Κεντρική Μακεδονία, περιφερειακού συμβούλου Βασίλη Ρόκου, ο οποίος προσέθεσε ορισμένα ακόμη ενδιαφέροντα έγγραφα όπως και στοιχεία που αφορούν στην όλη υπόθεση.

Ο κ. Ρόκος, αφού αρχικά μίλησε για τα δεδομένα της υπόθεσης, την οποία γνωρίζει από τον Μάρτιο του 2023, στάθηκε ιδιαίτερα στη μήνυση που έχει κατατεθεί από τον Κωνσταντίνο Παπαθεοδώρου και την κόρη του, κατά της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, τονίζοντας τα εξής:

«Έχει κατατεθεί μήνυση από την κ. Παπαθεοδώρου κατά της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από τον Μάρτιο του 2023 ωστόσο δεν υπήρξε καμία απάντηση από την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Έχουμε ως στόχο να κάνουμε το αντίστοιχο ερώτημα απέναντι στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αλλά και τον Περιφερειάρχη για το ποιες είναι οι κινήσεις που προτίθεται να κάνει η περιφέρεια μας».

Ακολουθούν τα έγγραφα που απέστειλε στη «Ζούγκλα» ο Βασίλης Ρόκος για την ανωτέρω υπόθεση.

Η αγωγή του Κωνσταντίνου Παπαθεοδώρου, με την οποία στρέφεται κατά του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Σερρών, κατά της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και κατά του Ελληνικού Δημοσίου

Έγγραφο με την υπογραφή του διοικητή του Νοσοκομείου Σερρών Νικολάου Φαρμάκη προς τον κ. Παπαθεοδώρου

Η απόφαση του Εφετείου Θεσσαλονίκης του 2015 που δικαιώνει τον κ. Παπαθεοδώρου

Ακολουθεί το πλήρες ιστορικό της υπόθεσης από την Μαρία Παπαθεοδώρου, το οποίο και υπέβαλλε μαζί με την αγωγή που κατέθεσε ο πατέρας της, στις 21/3/2023, στρεφόμενος κατά του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Σερρών, κατά της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και κατά του Ελληνικού Δημοσίου.

 

 

Απευθυνθήκαμε τέλος και στον αντιπεριφερειάρχη Σερρών Παναγιώτη Σπυρόπουλο, ο οποίος ανέφερε ότι γνωρίζει τη διαμάχη των δύο πλευρών, ενώ τόνισε σχετικά με το θέμα: «Η μη ύπαρξη κυλικείου στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών ταλαιπωρεί εδώ και πολλά χρόνια τους Σερραίους πολίτες που αναγκάζονται ακόμη και για ένα μπουκάλι νερό να διανύσουν σημαντική απόσταση, εκτός του νοσοκομείου. Πρέπει να δοθεί επιτέλους μια λύση στην υπόθεση αυτή και να δικαιωθεί στην πράξη ο άνθρωπος, καθώς έχει δικαιωθεί ακόμη και από το ΣτΕ».


ΠΗΓΗ: Ζούγκλ@

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου