Σάββατο 9 Μαρτίου 2024

Eπιλογές που προβληματίζουν…

 Γράφει η Μαρία Ι, Γιαλαμά,




Μία εβδομάδα πρίν, γυναίκα 22 ετών, περπατώντας στην πολυσύχναστη οδό Ερμού, δέχθηκε δολοφονική επίθεση με μαχαίρι, από άγνωστό της, Ιρακινής καταγωγής. Η νεαρή κοπέλα, τραυματισθείσα πολύ σοβαρά χειρουργήθηκε, έμεινε στην εντατική για ημέρες, δεν υπάρχει πλέον πληροφόρηση για την πορεία της υγείας της από τα ΜΜΕ, επειδή προφανώς το θέμα θεωρήθηκε λήξαν.

Την επομένη ημέρα αυτής του τραγικού γεγονότος, όπως είχε ανακοινωθεί με τυμπανοκρουσίες, έγινε ο πρώτος γάμος ομοφυλοφίλων ανδρών στο Δημαρχείο της Ν.Σμύρνης. Οι εφημερίδες την επομένη ημέρα έγραψαν, ότι έγινε τη παρουσία αρκετών αστυνομικών ,διότι το ζεύγος είχε δεχθεί απειλές για την σωματική του ακεραιότητα και ζήτησε την συνδρομή της αστυνομίας για την προστασία του, αλλά και την προστασία των τριών ανηλίκων παιδιών που έχει. Μάλιστα ευχαρίστησαν δι’ επιστολής και το αντίστοιχο τμήμα της Ελληνικής αστυνομίας, αντιμετώπισης της ρατσιστικής βίας, που οι άνδρες του παρευρέθησαν διακριτικά προστατεύοντας τον γάμο τους.

Ο πρωθυπουργός, συνεχάρη τηλεφωνικώς το ζεύγος για τον γάμο του όπως μετέδωσαν όλα τα μέσα μαζικής ενημερώσεως. Ακριβώς επειδή υπήρξε αυτή η ενημέρωση, εντύπωση προκάλεσε, το ότι ο ιδιαιτέρως ευαισθητοποιημένος πρωθυπουργός, δεν τηλεφώνησε στους οικείους ή ακόμη και στο νοσοκομείο που νοσηλεύεται η σοβαρά τραυματισθείσα από τον Ιρακινό ,για να εκδηλώσει το ενδιαφέρον του. Δύο διαφορετικές περιπτώσεις Ελλήνων πολιτών, με τελείως διαφορετική αντιμετώπιση, όταν το σύγχρονο αφήγημα των τελευταίων εβδομάδων, είναι η ισότητα και στο όνομα αυτής νομοθετήθηκαν παρά φύση πράγματα.

Στην Αθήνα του 2024, εδικαιούντο αστυνομικής προστασίας για ιδιωτική τελετή δύο πολίτες, ενώ αντιστοίχως, ένας από τους εμπορικότερους δρόμους της Αθήνας, δεν είχε στη μία και μισή το μεσημέρι, αστυνομική περιπολία ώστε να προστατεύονται οι κινούμενοι σ’αυτόν πολίτες. Εκτός αυτού, ένας Ιρακινός με χαρτί ασύλου από την Γερμανία, ερχόμενος μέσω Σερβίας εκινείτο ελεύθερος στην Αθήνα. Πώς εισήλθε στην χώρα, πώς απέκτησε το γερμανικό έγγραφο με το οποίο ταξείδευε, εάν ήτο έγκυρο ή πλαστό, ακόμη αναζητείται από την Ελληνική πλευρά, όπως ενημέρωσε υφυπουργός, καθ’ υπόθεση αρμοδία. Οι ευαίσθητοι της ενημερώσεως, δεν χαρακτήρισαν ρατσιστική βία την επίθεση του αλλοδαπού κατά της Ελληνίδος, δεν το έκριναν απαραίτητο. Ασχολήθηκαν και ασχολούνται μία εβδομάδα μετά ,με λεπτομέρειες με τον πρώτο γάμο ομοφυλοφίλων, αλλά και με το πρώτο βρέφος, ζεύγους ομοφυλοφίλων, που γεννήθηκε στο εξωτερικό από παρένθετη μητέρα και γράφηκε στα δημοτολόγια του δήμου Αθηναίων. Η εμπορευματοποίηση της ανθρωπίνης ζωής, με νόμο πλέον γίνεται αποδεκτή και στην Ελλάδα και καμία φωνή δεν ακούγεται για τα δικαιώματα των βρεφών και φυσικά για τον υποβιβασμό της μητρότητος και τον ευτελισμό της γυναίκας. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για το αν συνεχάρη ο πρωθυπουργός το ζεύγος των θετών γονέων για το πρώτο, επισήμως αποκτηθέν βρέφος δι εμπορικής συναλλαγής. Καλόν είναι να θυμάται την ηθική του υποχρέωση, δεδομένου ότι ο ίδιος έφερε στην Βουλή το άθλιο νομοσχέδιο, να αναζητά τον τρόπο κτίσεως από τους θετούς γονείς των νέων Ελλήνων πολιτών, πόσο μάλλον όταν η ηλικία που φέρνουν τα βρέφη ως τρόπαια στην Ελλάδα, μαρτυρά ότι δεν υπέστησαν τον κοινωνικό έλεγχο, στο

επίπεδο τουλάχιστον που γίνεται στην χώρα μας. Ο γάμος μεταξύ ομοφυλοφίλων και η τεκνοθεσία από αυτούς, άνοιξε τον ασκό του Αιόλου για την εμπορευματοποίηση της ανθρώπινης ύπαρξης, δεδομένου ότι οι όποιοι κανόνες υπάρχουν στην χώρα μας ,για την παρένθετη μητρότητα, ουσιαστικά καταργούνται, με την έλευση ακρίτως αλλοδαπών και τις γεννήσεις παιδιών.(παράδειγμα η λειτουργούσα μέχρι πρότινος κλινική στα Χανιά, με παρένθετες μητέρες μη καταγεγραμμένες ως εισελθούσες και διαμένουσες στην χώρα, που δεν διέθεταν φυσικά και δικαστική άδεια κυοφορίας ως παρένθετες μητέρες)

Ένα ακόμη γεγονός που προκάλεσε αλγεινή εντύπωση ,είναι η αφωνία του πολιτικού άρχοντος για την καταδίκη του Έλληνος Βορειοηπειρώτη Φρέντη Μπελέρη, εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας, από Αλβανικό δικαστήριο. Η διετής καταδίκη του, απογοήτευσε τον Ελληνισμό, ιδιαιτέρως αυτόν της Β.Ηπείρου. Η μη έναρξη διαδικασιών εκ μέρους της Ελλάδος για αναστολή των οικονομικών χορηγήσεων της ΕΕ προς την Αλβανία, εντείνει την δυσαρέσκεια των συμπατριωτών μας. Η ανακοίνωση του υπουργείου εξωτερικών : «Η επιλεκτική εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων και η προεξόφληση δικαστικών κρίσεων δεν συνάδει με τις αρχές του κράτους δικαίου», άνευ των προαναφερθέντων πράξεων βέτο, δημιούργησε απογοήτευση.

Αντιθέτως ο Αντώνης Σαμαράς, ξεκαθάρισε, αμέσως μετά την ανακοίνωση της αποφάσεως του Αλβανικού δικαστηρίου, ότι «η καταδίκη Μπελέρη, όχι μόνον προκαλεί την Ελλάδα, αλλά δείχνει την περιφρόνησή του στους κανόνες που διέπουν την ΕΕ. Ως εκ τούτου η σημερινή Αλβανία του Ράμα, δεν έχει καμία θέση στην Ευρώπη»

Εκτός όλων αυτών που προκαλούν πολλούς προβληματισμούς,ως προς τις εκλεκτικές επιλογές αντιδράσεων του πρωθυπουργού, η απόφασή του να μεταβεί στην Οδησσό ,προκειμένου να συναντήσει τον Ουκρανό πρόεδρο και η επίθεση που εδέχθη η πομπή των αυτοκινήτων τους, από ρωσικό πύραυλο, με την σύγχρονη απώλεια 5 ανθρωπίνων ζωών από την έκρηξη που προκλήθηκε, γεννά πολλά ερωτηματικά ως προς την σκοπιμότητά της την συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Πόσο μάλλον όταν έγινε αιφνιδίως, άνευ ενημερώσεως του κοινοβουλίου, την ώρα που το μείζον για τον Ελληνισμό θέμα της καταδίκης Μπελέρη, έχρηζε και χρήζει αντιμετωπίσεως, σοβαρής και αποφασιστικής. Η προκλητικότητα του Ράμα, απαιτείται πέραν πάσης διπλωματικής οδού, να παταχθεί με άμεσα μέτρα, που θα του επιβάλλουν τον σεβασμό της Ελληνικής εθνικής μειονότητος της Β.Ηπείρου. Αυτό δεν είναι προτροπή, είναι εθνική υποχρέωση της Ελληνικής κυβερνήσεως.

Ευκταίο είναι, να έχει την δυνατότητα ο πρωθυπουργός της χώρας, να συνδράμει την διεθνή ειρήνη, μέσω της στηρίξεως των αρχών του διεθνούς δικαίου. Απαρεγκλίτως όμως, η εθνική συνοχή, το ασφαλές για τους Έλληνες περιβάλλον και η επίλυση σημαντικών για την καθημερινότητά τους προβλημάτων, προηγείται όλων των πρωτοβουλιών του και οφείλει να το κατανοήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου