Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017

Εξέγερση κατά του ΝΑΤΟ στην Τουρκία: Καίγονται αμερικανικές-ΝΑΤΟϊκές σημαίες – Αντιαμερικανισμός στο φουλ και μέρες που θυμίζουν Ιράν 1979

Του Βασίλη Καπούλα

Εξέγερση στην Τουρκία από την νεολαία κατά των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ βάζει φωτιά στις εξελίξεις. Οι ημέρες στην Τουρκία θυμίζουν έντονα Ιράν 1979 με ότι αυτό συνεπάγεται…

Η τουρκική νεολαία αντιδρά ενάντια στο ΝΑΤΟ. Οι εκδηλώσεις «Όχι στο ΝΑΤΟ» πραγματοποιήθηκαν στο Πανεπιστήμιο της Cebeci στο Πανεπιστήμιο της Άγκυρας.
Η ‘’εκδήλωση‘’ ήταν ευγενική χορηγία της τουρκικής αστυνομίας!
Η εβδομάδα «Όχι στο ΝΑΤΟ», που ανακοινώθηκε από την Ένωση Νεολαίας της Τουρκίας στην πανεπιστημιούπολη,  ολοκληρώθηκε με την διοργάνωση μαζικού  συλλαλητηρίου εκατοντάδων ίσως και χιλιάδας φοιτητών του Πανεπιστημίου της Άγκυρας στο Cebeci, αναφέρουν οι Τούρκοι.
Μετά την πορεία που διοργάνωσαν οι φοιτητές στην Πανεπιστημιούπολη Cebeci της Άγκυρας, διοργάνωσαν μια συνέντευξη τύπου με τα αιτήματα τους μπροστά από το κτίριο του πανεπιστημίου.
Ο πρόεδρος του TGB Cem Dikmen δήλωσε σε δήλωσή του ότι «η τουρκική νεολαία, δεξιά και αριστερά, απαιτεί αποχώρηση από το ΝΑΤΟ».
Μετά την ανακοίνωση, κάηκε η σημαία του ΝΑΤΟ.
Η ανακοίνωση των ΄Τούρκων φοιτητών αναφέρει: ‘
‘Κατ ‘αρχάς, ο διευθυντής του Πανεπιστημίου Γαζή Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ  οι φοιτητές  και όλοι οι δάσκαλοι, γιορτάζουμε σήμερα  αυτήν την ημέρα. Εκτιμούμε τους δασκάλους μας που έχουν πέσει θύματα των επιθέσεων των ύπουλων τρομοκρατικών οργανώσεων.
Όπως όλοι γνωρίζετε, στις 16 Νοέμβρη σε διάσκεψη του ΝΑΤΟ στη Νορβηγία «Trident 2017 » απεικονίστηκε ο  ιδρυτής της Τουρκικής δημοκρατίας μας Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ και ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ως ‘‘εχθροί‘’ σε ένα ύπουλο σχέδιο του ΝΑΤΟ που τέθηκε σε  εφαρμογή με στόχο τον ίδιο.
Στην προσομοίωση της ίδιας στρατιωτική άσκησης, ο Mustafa Kemal Atatürk συμπεριλήφθηκε στη «βιογραφία των ηγετών του εχθρού».
Εκφράζουμε με σαφήνεια το όνομα αυτής της πρόκλησης  κατά της χώρας όχι ως μεμονωμένου γεγονότος για την  τουρκική νεολαία . Η άσκηση του ΝΑΤΟ ήταν μια ξεκάθαρη εκδήλωση δημόσιας εχθρικής δραστηριότητας εναντίον της Τουρκίας.
Αλλά δεν μας εκπλήσσει αυτή η επίθεση. Δεν προσποιούμαστε ότι είμαστε άπειροι για πρώτη φορά. Από το 1952, η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ. Οι δράστες των δολοφονιών και των τρομοκρατικών επιθέσεων παραμένουν άγνωστοι στη χώρα μας, ένα αιματηρό  πραξικόπημα έλαβε  χώρα, από εξωθεσμικό κέντρο κατά του τουρκικού στρατού. Αυτό το κέντρο είναι ο Οργανισμός Τρομοκρατίας του Βόρειου Ατλαντικού Συμφώνου. Εννοούμε το ΝΑΤΟ!
Μία από τις μεγαλύτερες πρόσφατες επιθέσεις του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ κατά της Τουρκίας  ήταν η απόπειρα πραξικοπηματικής επίθεσης στο εσωτερικό της χώρας την  15η Ιουλίου.
Αεροσκάφη με πιλότους που είχαν ειδική αποστολή,  βομβάρδιζαν την Τουρκική Μεγάλη Εθνοσυνέλευση,  είχαν απογειωθεί προηγουμένως από την αεροπορική βάση του Incirlik, η οποία προσφέρθηκε για χρήση από το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ.
Μερικοί από τους Γκιουλενιστές αξιωματικούς των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, αμέσως μετά την αποτυχία της προσπάθειας πραξικοπήματος εξαφανίστηκαν αλλά πριν είχαν συμμετάσχει σε άτυπη σύνοδο του ΝΑΤΟ για άλλη μια φορά.
Δεν είναι πλέον δυνατόν να παραμείνουμε  στο ΝΑΤΟ,  όσον αφορά το μέλλον της Δημοκρατίας μας‘‘, καταλήγει η ανακοίνωση.
Υπενθυμίζουμε ότι η  τουρκική κυβέρνηση και τα κόμματα της αντιπολίτευσης ενώθηκαν κατά της στρατιωτικής συμμαχίας σχετικά με τις προσβολές που είχαν στόχο τον  Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, ιδρυτή της σύγχρονης Τουρκίας, και τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Πλέον τα γεγονότα τρέχουν σε μια Τουρκία που θυμίζει ημέρες Τεχεράνης του 1979 και όλα δείχνουν ότι η χώρα θα εξέλθει αργά η γρήγορα από την συμμαχία…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου