Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

Καταπέλτης ο εισαγγελέας για τους συνδικαλιστές της ΔΕΗ



Να κηρυχθούν ένοχοι 56 εκ των 59 κατηγορουμένων στην υπόθεση των συνδικαλιστικών δαπανών της ΔΕΗ, πρότεινε σήμερα Δευτέρα ο εισαγγελέας της έδρας Γιώργος Βούλγαρης.

Ο εισαγγελικός λειτουργός πρότεινε, μεταξύ άλλων, την ενοχή των τότε συνδικαλιστών Νίκου Φωτόπουλου και Ρίζου Ρίζου, καθώς και των πρώην προέδρων της ΔΕΗ, Ιωάννη Παλαιοκρασσά και Αρθούρου Ζερβού.
 
Τα αδικήματα με τα οποία βαρύνονται, κατά περίπτωση, οι κατηγορούμενοι είναι αυτά της απιστίας στην υπηρεσία κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση και της απάτης σε βάρος της ΔΕΗ Α.Ε.


Η υπόθεση αφορά στις «χρυσές επιχορηγήσεις» της ΔΕΗ προς το συνδικαλιστικό σωματείο της ΓΕΝΟΠ, καθώς δεκάδες χιλιάδες ευρώ φέρεται να δόθηκαν, παρανόμως, κατά την τριετία 2008-2011 σε προγράμματα κοινωνικού τουρισμού, πολυτελή ταξίδια, δώρα, γεύματα και άλλες παροχές, ενώ στις δαπάνες περιλαμβάνονταν ακόμα και χρήματα που δόθηκαν για πάρκινγκ μελών της ΓΕΝΟΠ ή συγγενικών τους προσώπων. 

Η έρευνα για την υπόθεση άρχισε το 2011, ύστερα από έγγραφο της τότε υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής προς τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, στον οποίο και παρεδόθη φάκελος με στοιχεία που είχε ζητήσει και λάβει από τη ΔΕΗ.

Ελευθερία Κόλλια
in.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου