Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017

Σκληρές εικόνες: Οι Ρώσοι θέρισαν τους Ουκρανούς μετά από ανατρεπτική επιχείρηση στο Λουχάνσκ – Τα «πράσινα ανθρωπάκια» εμφανίστηκαν ξανά (βίντεο)

Πολεμικός αναβρασμός σε Ουκρανία -Ρωσία καθώς η Μόσχα αναγκάστηκε να παρέμβει άμεσα, δυναμικά και κυρίως στρατιωτικά σε πραξικόπημα που επιχειρήθηκε σε Λουγκάνσκ-Ντονέτσκ από πράκτορες του Κιέβου σε συνεργασία με ντόπιους. Αμέσως μπήκαν στη Νέα Ρωσία 200 στρατιωτικά οχήματα και τα «πράσινα ανθρωπάκια» ανέλαβαν δράση.



Πάνω στο γενικό χαμό, το Κίεβο εξαπέλυσε αντεπίθεση στο Ντονμπάς και κατέλαβε έδαφος στο Svitlodarsk Bulge.

Εξαιτίας της πολιτικής αστάθειας στην Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ ουκρανικές δυνάμεις επιχείρησαν διείσδυση στην περιοχή Frunze στις 23 Νοεμβρίου.
Οι Ρώσοι ξεκίνησαν επιχείρηση ανακατάληψης και το αποτέλεσμα ήταν να υποστούν πανωλεθρία.
Φυλλάδια στο Λουχάνσκ προειδοποιούσαν:
«για «φασίστες μισθοφόρους» από το DNR και τη Ρωσία που προσπαθούν να καταλάβουν τη Δυμοκρατία με πραξικόπημα. Με όπλα στα χέρια μας, θα υπερασπιστούμε τον Plotnitsky και την Δημοκρατία»
Aργότερα έγινε γνωστό πως ζητήθηκε από τον Zaharchenko να ηγηθεί και να ενώσει τις δύο περιοχές δημιουργώντας την ‘Νέα Ρωσία»

Tι συνέβη;
Πραξικόπημα ή εσωτερική εμφύλια σύρραξη όπως και να την ονομάσουμε αυτό έλαβε χώρα στην Ανατολική Ουκρανία από τους Ρωσόφωνους με επικεφαλής έναν υποστηρικτή της Μόσχας και έναν μη ελεγχόμενο υπουργό, έληξε με νίκη του Κρεμλίνου όπως αναμένονταν.
Την ίδια στιγμή ο ουκρανικός στρατός επιτέθηκε και κατέλαβε ορισμένα εδάφη ενόψει της αναμενόμενης τελικής επίθεσης με την οποία το ΝΑΤΟ θέλει να κυριεύσει την Α.Ουκρανία για να την καταστήσει μέλος της συμμαχίας. 
Εκατοντάδες άνθρωποι από το Ντόνετσκ και τον Λούγκανσκ αναφέρουν ότι το πραξικόπημα απέτυχε
Η σύγκρουση μεταξύ του Plotnitsky και των δυνάμεων που υποστηρίζονται από την Μόσχα τελείωσε με ήττα του Plotnitsky. 
Το  Κρεμλίνο έχει ονομάσει το πραξικόπημα ως «εσωτερική υπόθεση » ενώ αποφάσισε να μην υποστηρίξει τον  Plotnitsky ο οποίος συνεργάστηκε με Ουκρανούς πράκτορες για την ανατροπή του στάτους κβο της περιοχής.
Αυτό που συμβαίνει τώρα στο Λούγκανσκ ονομάζεται «στρατιωτικό πραξικόπημα». Ο λόγος την υλοποίησης του ήταν η προσπάθεια του αρχηγού της δημοκρατίας Igor Plotnitsky να καταφέρει την παραίτηση του επικεφαλής του Υπουργείου Εσωτερικών Igor Cornet. Η αντιπαράθεση εξελίχθηκε ταχύτατα , συσσωρεύοντας γρήγορα τις πιο άγριες φήμες.
Στο κέντρο του  Λούγκανσκ εμφανίστηκαν ομάδες αγνώστων ανδρών βαριά οπλισμένων  χωρίς διακριτικά με χειροβομβίδες και όλμους , που μπλοκάρισαν το κτίριο του υπουργείου Εσωτερικών και την κυβέρνηση του Λουγκάνσκ .
Σύμφωνα με ορισμένα στοιχεία, τα μέλη και οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι κλήθηκαν να μεταβούν οικειοθελώς  στα σπίτια τους, κάτι το οποίο θεωρήθηκε «απόπειρα πραξικοπήματος».
Τότε ακούστηκαν αρκετοί πυροβολισμοί και εκρήξεις.
Στους δρόμους της Lugansk έκαναν την εμφάνιση τους  ορισμένα μέλη των δυνάμεων ασφαλείας από το  γειτονικό Ντόνετσκ .
Ο πληθυσμός του Lugansk δεν συμμετείχε  σε αυτό που λάμβανε χώρα  περιμένοντας να δει ποιος θα κερδίσει.
Την ίδια στιγμή αρκετές δεκάδες στρατιωτικά οχήματα εισήλθαν στο Λούγκανσκ, για να υποστηρίξουν τον επικεφαλής του «LNR» στη σύγκρουση με τον υπουργό Εσωτερικών Igor Cornet.
Όλα ξεκίνησαν όταν ο υπουργός Cornet αρνήθηκε να δεχτεί να παραιτηθεί και οχυρώθηκε  στο κτίριο του υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο ανακηρύχθηκε επισήμως «Φρούριο». Ένα σημαντικό μέρος του προσωπικού  υποστήριξε τον  υπουργό του.
«Εμείς … είμαστε βαθιά εξοργισμένοι από τις ενέργειες των ανθρώπων που οργάνωσαν αυτή τη δίωξη του ηγέτη μας, υπουργού Εσωτερικών Igor A. Cornet. Δεν μπορούμε να στεκόμαστε απαθείς και να παρακολουθούμε ανοιχτά  χωρίς κανένα λόγο . Θέλουμε να προστατεύσουμε  την τιμή και την αξιοπρέπεια του ηγέτη μας, που αφιέρωσε ολόκληρη τη ζωή και την ενέργειά του για το καλό των νέων της Δημοκρατίας μας από την ίδρυση της !! Απευθύνουμε έκκληση σε σας (Plotnitskiy) όχι μόνο ως υπάλληλοι του Υπουργείου Εσωτερικών, αλλά και ως απλοί πολίτες και ψηφοφόροι  που σας ψήφισαν στις εκλογές. Σύμφωνα με το Σύνταγμα της Λαϊκής Δημοκρατίας, έχουμε δικαίωμα ακρόασης», κατέληξε η ανακοίνωση των υπαλλήλων του υπουργείου.
Όπως και να έχει οι εχθροπραξίες τελείωσαν και το ζήτημα προφανώς αφορούσε το εσωτερικό των Ρωσόφωνων με την παρέμβαση τη Μόσχας αποκαθιστώντας τα πράγματα εν αναμονή των εξελίξεων από ΝΑΤΟ και Κίεβο για ένα δεύτερο γύρο εχθροπραξιών 
Δείτε Βίντεο από τις ενισχύσεις και τις μάχες





περισσότερα pentapostagma.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου