Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017

Παγκόσμιος Πόλεμος: Τα βαλλιστικά βλήματα του Ιράν θα στείλουν «κάθε αραβική πρωτεύουσα» στην άβυσσο

«Τύμπανα πολέμου» κτυπούν στην Μ.Ανατολή στην οποία ο θρησκευτικός διαχωρισμός Σιιτών και Σουνιτών καθορίζει πλέον τις εξελίξεις.
Η Σαουδική Αραβία προειδοποίησε ότι «καμία αραβική πρωτεύουσα δεν είναι ασφαλής από την επιθετικότητα του Ιράν» κατά τη διάρκεια συνάντησης αντιπροσώπων όλων των εθνών του  Αραβικού Συνδέσμου  στο Κάιρο.
Ο Σαουδάραβας υπουργός Εξωτερικών, Adel al-Jubeir, εξέδωσε προειδοποίηση προς το Ιράν, ότι αυξάνει σημαντικά την προοπτική υλοποίησης ενός Παγκοσμίου Πολέμου στη Μέση Ανατολή.

«Η επιδείνωση της επιείκειας προς το Ιράν δεν θα αφήσει κανένα αραβικό κράτος ασφαλές από τους ιρανικούς βαλλιστικούς πυραύλους. Δεν θα παραμείνουμε αδρανείς μπροστά στην επιθετικότητα του Ιράν. Το Ιράν έχει αποστείλει χιλιάδες μαχητές  στην περιοχή, όπως οι πολιτοφυλακές Houthi και η Hezbollah, σε πλήρη παραβίαση όλων των διεθνών αρχών», δήλωσε ο ίδιος.
Ο υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι το Ιράν έχει αποστείλει 80 βαλλιστικούς πυραύλους στην Υεμένη από τον Μάρτιο του 2015.
Η Υεμένη είναι  βυθισμένη σε μια πολιτική αντιπαράθεση για περισσότερα από δύο χρόνια και ο Adel κατηγόρησε το Ιράν για «ανάμειξη» στη σύγκρουση όπως και στον Λίβανο.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Σ.Αραβίας επανέλαβε προηγούμενες παρατηρήσεις του Ahmed Aboul-Gheit, επικεφαλής του Αραβικού Συνδέσμου, που καταδίκασε τις ενέργειες του Ιράν για τη βύθιση της Μέσης Ανατολής στην «άβυσσο».
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο συνασπισμός υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας ξεκίνησε αεροπορικές επιδρομές στις θέσεις Houthi σε ολόκληρη την Υεμένη που πλήττεται από τον πόλεμο, μετά την εκτόξευση από τους Houthi  ενός βαλλιστικού πυραύλου κατά του Ριάντ .Ο ίδιος δήλωσε: «Λέμε με σαφήνεια ότι οι ιρανικές απειλές έχουν ξεπεράσει όλα τα όρια και πιέζουν την περιοχή προς την άβυσσο.«Το πρόγραμμα πυραύλων του Ιράν θέτει σε κίνδυνο την περιοχή.»

Ο Αραβικός Σύνδεσμος εξέδωσε δήλωση λέγοντας ότι δεν πρόκειται να κηρύξει πόλεμο στο Ιράν αυτή τη στιγμή αλλά είναι έτοιμος για όλα .
«Δεν έχουμε λάβει απόφαση να ζητήσουμε από το Συμβούλιο Ασφαλείας άμεση συνεδρίαση , αλλά απλά ενημερώνουμε το συμβούλιο ‘ότι  ίσως το επόμενο στάδιο θα ήταν να συναντηθούμε και να ζητήσουμε σύγκλιση του Συμβουλίου Ασφαλείας με την υποβολή σχεδίου  αραβικού ψηφίσματος κατά του Ιράν», ανέφερε ο Ahmed Aboul-Gheit.
Την ίδια στιγμή το Ισραήλ δεν κρύβει την απογοήτευσή του για τις προκλήσεις του Ιράν, και με την πρόταση του Ισραηλινού ΑΓΕΕΔ για στρατιωτική συνεργασία με τη Σαουδική Αραβία θεωρεί ότι  θα είναι το κλειδί για την αντιμετώπιση της απειλής που επιβάλλει η Τεχεράνη.
Ο στρατηγός Gadi Eisenkot δήλωσε: «Είμαστε έτοιμοι να ανταλλάξουμε εμπειρίες με μετριοπαθείς αραβικές χώρες και να ανταλλάσσουμε πληροφορίες για να αντιμετωπίσουμε το Ιράν.

Η Σαουδική Αραβία έχει αυξήσει σημαντικά τη ρητορική της ενάντια στην Τεχεράνη και όλες οι ενδείξεις δείχνουν ….πόλεμο. Η κόντρα Σιιτών και Σουνιτών για την Μέση Ανατολή θα μετατρέψει την σύγκρουση σε θρησκευτικό πόλεμο και αυτό θα είναι το τέλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου