Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017

ΠΑΝΤΑΧΟΘΕΝ ΛΙΣΤΕΣ ΛΗΣΤΩΝ, ΛΗΣΤΕΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ, ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΙ, ΛΗΣΤΕΣ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΜΝΗΜΑ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

Ήφαιστος Παναγιώτης 

Επειδή έχουμε χάσει λογαριασμό με τις λίστες και τους ληστές ερωτάται: αυτή είναι η λίστα των ληστών της Λαγκάρτ, του Λουξεμβούργου, της Ελβετίας ή κάποια άλλη; Υπάρχουν και άλλες λίστες για "οπλικές προμήθειες"; Λίστες επίσης εκποίησης ιδιωτικών, δημόσιων και δημόσιων/νησιωτικών περιουσιών; Υπάρχει πάντως και μια μη χειροπιαστή/αθέατη λίστα: Είναι όσων με λόγια, πράξεις, ενέργειες και αποφάσεις δημιούργησαν μια μεγάλη αθέατη ζώνη ζωών δυστυχίας, φτώχειας, θανάτων από βαριές ασθένειες και θανάτων από καρδιακά. Αυτή η τελευταία λίστα, είναι οι περισσότεροι νεοέλληνες, τουτέστιν, όπως (δεν) θα έλεγε κάποιος στον ... Σουλτς, οι ... πολλοί και αθέατοι πολίτες του νεοελληνικού κράτους των οποίων την ζωή ρημάζεται από τους εναλλασσόμενους μορφικά πανομοιότυπους κωλοτούμπες καρεκλοκένταυρους. Δηλώνουν ανενδοίαστα, οι Κύριοι αυτοί, ότι δεν δεσμεύονται από το τι λένε πριν εκλεγούν μιας και αυτοί ως φορείς υψηλών ιδεολογικών σαπουνόφουσκων ξέρουν τι θέλουν όχι οι πολλοί που τους ψηφίζουν αλλά οι πολλοί των φαντασιώσεών τους. Μνημονεύοντας τους τελευταίους όχι μόνο αδίστακτα αλλά και χαχανίζοντας συνεχίζουν να κάθονται στις καρέκλες μιας και δεν έχουμε δημοκρατία. Δημοκρατία θα είχαμε εάν είχαμε τρόπο να ανακληθούν όσοι δεν τηρούν τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις.

Αδιακρίτως, οι κατασχέσεις "των πολλών", πάντως, πέφτουν βροχή. Πάνε όλα τα κέρδη του πολιτικού πολιτισμού πέντε χιλιάδων χρόνων, η ανάγκη για απολογία, δίκες, κτλ. Οι «τράπεζες», για παράδειγμα, στην βάση κάποιου ολοφάνερα αντί-συνταγματικού νόμου, μπορούν να είναι ταυτόχρονα εισαγγελείς, δικαστές, εκτελεστές και εισπράκτορες. Μπορούν να κατάσχουν χωρίς προειδοποίηση, χωρίς απόφαση πολιτειακού θεσμού και χωρίς συνομιλία με το θύμα τους.
Μέσα στον τάφο του, πάντως, ο Αριστοτέλης θα πεθάνει για δεύτερη φορά. Στον τόπο (του) όπου η Δημοκρατία και η Πολιτική ελευθερία κορυφώθηκαν, οι νεοέλληνες που διεκδικούν την κληρονομιά της Ελληνικότητας καταμαρτυρούν το αντίθετο.
Η διαφορά της Πολιτικής εποχής από την προ-πολιτική βαρβαρική ή και πιο πίσω την κτηνώδη είναι ότι οι νόμοι είναι ο τελευταίος κρίκος της πολιτικής αλυσίδας. Προηγείται η Πολιτική. Τουτέστιν, ο συλλογικός κατ’ αλήθειαν δημοκρατικός βίος όπου οι πολίτες αναζητούν τον συλλογικό τρόπο ζωής και την διανεμητική δικαιοσύνη που τον νομιμοποιεί τους νόμους που τον διέπουν και που καλύπτουν όλο το φάσμα της πολιτειακής ζωής. Δημοκρατικά λειτουργώντας επίσης ανά πάσα στιγμή αλλάζει η διανεμητική δικαιοσύνη για κάθε ζήτημα της κοινής ζωής αλλάζοντας και τους νόμους. Κοινωνικό γεγονός, Πολιτικός γεγονός, διανεμητική δικαιοσύνη, νόμοι και αλλαγή νόμων είναι ενταγμένη σε μια λογική όπου ο πολίτης είναι ο εντολέας και όλοι οι άλλοι εντολοδόχοι του.
Για να το πούμε και διαφορετικά, πολιτεία χωρίς δημοκρατικά προσδιορισμένη διανεμητική δικαιοσύνη είναι κούφια πολιτεία.
Εδώ λοιπόν στον τόπο του Αριστοτέλη όλα σαρώθηκαν. Μια τρόικα αγνώστων τεχνοκρατών διατάζει κάποιους «300» (αντίποδας των 300 του Λεωνίδα), τους τεχνοκράτες τους ελέγχουν τα ηγεμονικά κράτη και λογικά μιλώντας και οι παντελώς ανεξέλεγκτοι τοκογλύφοι και κερδοσκόποι και όλοι μαζί πυροβολούν τον νεοέλληνα πολίτη. Βέβαια, να μην ξεχάσουμε και τους καρεκλοκένταυρους που χαμογελώντας αηδιαστικά δικαιολογούν την επιστροφή των νεοελλήνων στην εποχή της παντελώς αθέσπιστης ισχύος, δηλαδή στην εποχή της κτηνωδίας. Μουρμουρούν και δικαιολογούν πάνω στην καρέκλα και ενδιαμέσως γλύφουν και κανένα κοκαλάκι. Είναι τόσο μικροί, σπιθαμιαίοι ενός πόντου, που δεν φαίνονται πάνω στις μεγάλες εξουσιαστικές καρέκλες.
Εν τω μεταξύ, τις τελευταίες μέρες ως μη ειδικός προσπαθώ να μάθω πόσα δισεκατομμύρια επωφελήθηκαν οι τράπεζες από τους Έλληνες φορολογούμενους. Οι απαντήσεις πάντως κυμαίνονται από δεκάδες μέχρι εκατοντάδες δισεκατομμύρια. Είναι οι ίδιες τράπεζες οι οποίες μαζί με τους παγκοσμιόπληκτους φούσκωσαν την οικονομία, οι ίδιες που πίεζαν τον πολίτη να πάρει δάνεια και οι ίδιες που συνδέονται με κάθε εξωγενή δρώντα χωρίς να ξέρουμε ποιον ακριβώς. Τώρα, πχ ποιος κατέχει τις τράπεζες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.
Να το θέσω διαφορετικά: Οι τραπεζικοί μηχανισμοί εκ των οποίων η Κεντρική τράπεζα που προσδιορίζουν την διανεμητική δικαιοσύνη της πολιτείας δεν βρίσκονται υπό την κατοχή ή τουλάχιστον τον έλεγχο της ενδιαφερόμενης κοινωνίας της οποίας οι πολίτες εκτελούνται. Κυριολεκτικά εκτελούνται! Καθότι οι αθέατες ζώνες της ζωής των Ελλήνων πολιτών όπου η συμφορά έπληξε εκατομμύρια, δεν είναι στην καθημερινή επικαιρότητα. Για να μην μιλήσουμε για το πόσοι πέθαναν λόγω κρίσης ή πόσοι ξενιτεύτηκαν
Επιστροφή όχι στην προπολιτική αλλά στην εποχή της κτηνωδίας.
Π. Ήφαιστος – P. Ifestos
www.ifestos.edu.gr / www.ifestosedu.gr – info@ifestosedu.gr
Στρατηγική Θεωρία–Κρατική Θεωρίαhttps://www.facebook.com/groups/StrategyStateTheory/
Διεθνής πολιτική 21ος αιώναςhttps://www.facebook.com/groups/InternationalPolitics21century/
ΗΠΑ: Ιστορία, Διπλωματία, Στρατηγικήhttps://www.facebook.com/groups/USAHistDiplStrat/
Ελλάδα-Τουρκία-Κύπρος: Ανισόρροπο τρίγωνοhttps://www.facebook.com/groups/GreeceTurkeyCyprusImbalance/
Διαχρονική Ελληνικότητα https://www.facebook.com/groups/Ellinikotita/
Άνθρωπος, Κράτος, Κόσμος–Πολιτικός Στοχασμόςhttps://www.facebook.com/groups/Ifestos.political.thought/
Κονδυλης Παναγιώτης–https://www.facebook.com/groups/Kondylis.Panagiotis/
Θολό βασίλειο της ΕΕ https://www.facebook.com/groups/TholoVasileioEU/
Θουκυδίδης–Πολιτικός Στοχασμόςhttps://www.facebook.com/groups/thucydides.politikos.stoxasmos/
Μέγας Αλέξανδρος–Ιδιοφυής Στρατηγός και Στρατηλάτηςhttps://www.facebook.com/groups/M.Alexandros/
Εκλεκτά βιβλία που αξίζουν να διαβαστούνhttps://www.facebook.com/groups/eklektavivlia/
Ειρηνική πολιτική επανάστασηhttps://www.facebook.com/groups/PolitPeacefulRevolution/
Προσωπική σελίδα https://www.facebook.com/p.ifestos
Πολιτισμός, Περιβάλλον, Φύση, Ψάρεμαhttps://www.facebook.com/Ifestos.DimotisBBB
«Κοσμοθεωρία των Εθνών» https://www.facebook.com/kosmothew
Προσωπικό προφίλ https://www.facebook.com/panayiotis.ifestos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου