Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

Μπαράζ επιθέσεων από αναρχικούς σε όλη την Ελλάδα - Απειλούν να ισοπεδώσουν την Αθήνα




Με επιθέσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα καθώς και με κατάληψη στα γραφεία της εφημερίδας «Αυγή», ομάδες αντιεξουσιαστών απαιτούν την άμεση μεταγωγή του Ντίνου Γιαγτζόγλου, του 29χρονου ο οποίος κατηγορείται για αποστολή τρομοδεμάτων στον Λουκά Παπαδήμο, στις δικαστικές φυλακές Κορυδαλλού.

Η αρχή έγινε τα ξημερώματα όταν ομάδα αντιεξουσιαστών έσπασαν της βιτρίνες αρκετών καταστημάτων στην Ερμού, τον κεντρικότερο εμπορικό δρόμο της Αθήνας. Οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν σε δύο προσαγωγές υπόπτων, οι οποίοι ωστόσο αφέθηκαν ελεύθεροι. Στη συνέχεια με ανάρτησή τους σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, άτομα που υπογράφουν ως «Αναρχικοί/Αναρχικές», ανέλαβαν την ευθύνη για τις επιθέσεις, τονίζοντας πως θα «ισοπεδώσουν την πόλη» αν δεν μεταχθεί ο Ντ. Γιαγτζόγλου στις φυλακές Κορυδαλλού.
«Επιτεθήκαμε χτες βράδυ στην καρδιά της μητρόπολης, στο κέντρο της Αθήνας λίγα μέτρα πιο κάτω από σταθερή σκοπιά δυνάμεων της ομάδας ΔΙΑΣ και διμοιρίας ΜΑΤ και σπάσαμε διάφορα καταστήματα χωρίς να γίνουμε αντιληπτοί», δηλώνουν χαρακτηριστικά στην ίδια ανάρτηση οι αντιεξουσιαστές.
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός  ότι σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρχε ενημέρωση στην Αστυνομία ότι αντιεξουσιαστές που έχουν καταλάβει την πρυτανεία του ΕΚΠΑ θα έκαναν επίθεση με αφορμή τον Γιαγτζόγλου, ωστόσο, δεν ελήφθη κάποιο ουσιαστικό μέτρο προστασίας των καταστημάτων, με αποτέλεσμα οι κουκουλοφόροι να σπάσουν τις βιτρίνες με βαριοπούλες και να φύγουν ανενόχλητοι.
Η επίθεση συνέβη τελικά τα ξημερώματα, με απολογισμό δέκα καταστήματα με κατεστραμμένες βιτρίνες. Οι καταστηματάρχες εκφράζουν την αγανάκτησή τους για τη νέα επίθεση στις περιουσίες τους.
Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών: Να αυξηθεί η αστυνόμευση στο εμπορικό κέντρο της Αθήνας
Επιστολή στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, έστειλε ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, εξαιτίας την επανάληψης φαινομένων βίας στην οδό Ερμού «και δεδομένου ότι έχει εξαντληθεί πλέον η αντοχή του εμπορικού κόσμου», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, ζητώντας άμεσες λύσεις. Οι έμποροι ζητούν αύξηση των μέτρων αστυνόμευσης στο εμπορικό κέντρο της Αθήνας, καθ' όλο το εικοσιτετράωρο, για εμπέδωση κλίματος ασφαλείας και πρόβλεψη διαδικασίας άμεσης αποζημίωσης των πληγέντων εμπόρων.
Ορμητήριο αναρχικών και το ΑΠΘ
Ακολούθησε περιστατικό στη Θεσσαλονίκη όπου ομάδα περίπου 10 αγνώστων έκλεισε το ρεύμα κυκλοφορίας στην οδό Εγνατία, μπροστά στην Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ, τοποθετώντας κάδους, ενώ έβαλαν φωτιά σε έναν από αυτούς.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, επρόκειτο για ομάδα κουκουλοφόρων που εξήλθε αιφνιδιαστικά από τον χώρο του πανεπιστημίου, ενήργησε γρήγορα και στη συνέχεια διέφυγε και πάλι μέσα στο κάμπους. Οι άγνωστοι πέταξαν φέιγ βολάν υπέρ του Ντίνου Γιαγτζογλου.
Στο σημείο έφτασε ομάδα αστυνομικών και της πυροσβεστικής, που έσβησε τη φωτιά, και στη συνέχεια αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία, ενώ δεν υπήρξαν περισσότερες ζημιές.
Κατάληψη στα γραφεία της «Αυγής»
Σε κατάληψη των γραφείων της κομματικής εφημερίδας του ΣΥΡΙΖΑ, «Αυγή», στην oδό Αγίου Κωνσταντίνου προχώρησαν εξάλλου 30 αντιεξουσιαστές. Οι αναρχικοί ξεδίπλωσαν πανό από τα παράθυρα της εφημερίδας και πέταξαν φέιγ βολάν, πριν αποχωρήσουν. Οι καταληψίες ζήτησαν και αναρτήθηκε στο site της εφημερίδας κείμενο της Συνέλευσης Αλληλεγγύης στον Κωνσταντίνο Γιατζόγλου η οποία ζητάει τη μεταγωγή του και πάλι στον Κορυδαλλό καθώς και ένα κείμενο του ίδιου του απεργού πείνας και δίψας. Οι υπεύθυνοι της εφημερίδας δεν είχαν ζητήσει την παρέμβαση της αστυνομίας.

Επιθέσεις και στην Πάτρα
Άλλη ομάδα αναρχικών ανέλαβε με τη σειρά της την ευθύνη για επιθέσεις που σημειώθηκαν και στην πόλη της Πάτρας σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Στεκόμαστε αλληλέγγυοι/ες στον σύντροφο Ντίνο Γιαγτζόγλου με ΣΥΝΕΧΕΙΑ και είμαστε έτοιμοι να βγούμε βίαια μπροστά, με κάθε κόστος, σπάζοντας ό,τι σπάζεται και καίγοντας ό,τι καίγεται».

Φωτογραφίες: Intimenews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου