Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018

ΣΥΡΙΑ: θα συνεχίσουμε τις επιχειρήσεις κατά τρομοκρατών σε όλη την επικράτεια συμπεριλαμβανομένων Γκούτα, Αφρίν και στις περιοχές που δραστηριοποιούνται οι ΗΠΑ. DAESH ΣΥΡΙΑ: θα συνεχίσουμε τις επιχειρήσεις κατά τρομοκρατών σε όλη την επικράτεια συμπεριλαμβανομένων Γκούτα, Αφρίν και στις περιοχές που δραστηριοποιούνται οι ΗΠΑ.


Η Συρία δήλωσε ότι θα συνεχίσει τις επιχειρήσεις της εναντίον τρομοκρατών σε ολόκληρη την επικράτειά της, συμπεριλαμβανομένης της ανατολικής Γκούτα, τoυ Αφρίν και των εδαφών της όπου δραστηριοποιούνται οι Ηνωμένες Πολιτείες.
Ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Συρίας στο Γραφείο των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη ο Hossamuddin Alaa τόνισε ότι η Δαμασκός θα συνεχίσει τις επιχειρήσεις της στον αγώνα κατά των τρομοκρατών σε όλη την επικράτειά της, συμπεριλαμβανομένης της ανατολικής Γκούτα, και θεωρεί ότι αυτή η δραστηριότητα δεν αποκλείεται από την απόφαση 2401 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

« Έχουμε καταστήσει σαφές ότι αυτή η απόφαση καλύπτει όλη τη Συρία, συμπεριλαμβανομένου του Afrin και των εδαφών όπου δραστηριοποιούνται οι Ηνωμένες Πολιτείες », ανέφερε ο Alaa σε συνέντευξή του στο Sputnik. « Δεύτερον, το ψήφισμα εξαιρεί από την εκεχειρία τη δράση κατά των τρομοκρατικών οργανώσεων » ISIS « και » Al Nusra « κι αυτό σημαίνει ότι δεν απαγορεύονται οι επιχειρήσεις εναντίον των ομάδων τους.alalam   Στο ίδιο μήκος κύμματος και ο ρώσος ΥΠΕΞ Λαβρόφ που τόνισε ότι  η Ahrar al Cham και η jaysh al Islam συνεργάζονται με το Μέτωπο της νίκης την Jabhat al Nusra και επομένως δεν καλύπτονται από την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για κατάπαυση του πυρός και ο συριακός στρατός θα πρέπει να τους αντιμετωπίσει ως τρομοκράτες.      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου