Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018

ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΜΠΟΥΤΑΡΗ ΚΑΙ ΣΙΑ



Η ομάδα του δημάρχου έχει δείξει από καιρό τις εκλεκτές προτιμήσεις της σε οτιδήποτε ανθελληνικό
Από τον
Γιάννη Κουριαννίδη*
Οι δηλώσεις Μπουτάρη ξάφνιασαν πολλούς για την ωμότητα και την εθελοδουλία που αποπνέουν. Δεν είναι δα μικρό πράγμα ο δήμαρχος της πρωτεύουσας της Μακεδονίας μας να αμφισβητεί το δικαίωμα χρήσης του ονόματός της από την ελληνική πλευρά και να λέει ότι αυτό πρέπει να μπει σε μια ζυγαριά διαλόγου με τους σφετεριστές του! Για όποιον, όμως, παρακολουθεί από κοντά τη διαχρονική πορεία του, κυρίως από τότε που -κακή τη μοίρα- ανέλαβε τα ηνία του Δήμου Θεσσαλονίκης, αυτές οι δηλώσεις δεν ξάφνιασαν.

Ο Μπουτάρης ποτέ δεν έκρυψε ποιος ήταν και τι πίστευε. Είτε αυτά αφορούσαν την καύση των νεκρών είτε το θέμα των gay παρελάσεων ή την πολιτική του για τα πορνεία ή τη συμπάθειά του για κάθε είδος (υπαρκτής ή ανύπαρκτης) μειονότητας κ.λπ. Oσοι έβαλαν κάτω από το χαλί τις διαφωνίες τους μαζί του στα παραπάνω θέματα, για την εξυπηρέτηση προσωπικών ή πολιτικών σκοπιμοτήτων, τώρα τα βρίσκουν μπροστά τους και δεν έχουν κανένα δικαίωμα να δηλώνουν ότι δεν ήξεραν - είτε αυτοί είναι συνεργάτες του είτε είναι ψηφοφόροι του.
Η ομάδα Μπουτάρη έχει δείξει από καιρό τις εκλεκτές προτιμήσεις της σε οτιδήποτε ανθελληνικό, είτε αυτό έχει σχέση με πρόσωπα είτε με γεγονότα. Ειδικά με την έναρξη της δεύτερης δημαρχιακής θητείας του, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης είτε προωθεί είτε ανέχεται τις προτάσεις και τις ενέργειες (μερικές φορές φτάνουν στα όρια του τραμπουκισμού) του δημοτικού συμβούλου Τρ. Μηταφίδη, εκλεκτού του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος στην κυριολεξία διαμορφώνει όλη αυτή την ατζέντα μέσα στο δημοτικό συμβούλιο.

Η αποκαθήλωση των πορτρέτων δημάρχων της πόλης που δεν ήταν αρεστοί στον κ. Μηταφίδη (παρά τη μη ύπαρξη σχετικής απόφασης του Δ.Σ.!), η τοποθέτηση πλάκας στην πλατεία Λ. Πύργου για τη δήθεν «απελευθέρωση» της πόλης από τον ΕΛΑΣ, οι ατεκμηρίωτες και εμπαθείς πράξεις αλλαγής των ονομασιών δρόμων της Θεσσαλονίκης, οι τοποθετήσεις επιγραφών σε διάφορα σημεία της πόλης, που αναδεικνύουν ασήμαντα γεγονότα από την εποχή που ο Ελληνισμός υπέφερε κάτω από τα δεσμά κατακτητών (Οθωμανοί, Βούλγαροι, Γερμανοί κ.λπ.), είναι λίγα από αυτά.

Το πιο εξοργιστικό, όμως, είναι η στοχευμένη επίθεση εναντίον της Ιστορίας της Μακεδονίας μας, σε συνεργασία με φιλοσκοπιανούς φορείς και πρόσωπα, που βρίσκουν πρόσφορο έδαφος για τη διάδοση της προπαγάνδας τους ακόμη και μέσα στους χώρους του δημαρχιακού μεγάρου της Θεσσαλονίκης! Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε (28/05/2017) που χορευτικό συγκρότημα της Νάουσας, στο πλαίσιο της 5ης Γιορτής Πολυγλωσσίας, χόρεψε προς τιμήν της «Mακεδόνισσας» Μίρκας Γκίνοβα, η οποία στα Σκόπια θεωρείται «εθνική ηρωίδα»!
Μάλιστα, σε φιλοσκοπιανές ιστοσελίδες (π.χ.: http://abecedar.blogspot.gr/2017/06/blog-post.html) αναγράφεται με περηφάνια ότι ο δεύτερος χορός που χόρεψε το εν λόγω συγκρότημα ήταν το περίφημο «Izlegov gore na Osogovo, od tam se gleda Makedonija», στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρεται: «Aνέβηκα στο βουνό Κόζουφ, από εκεί φαίνονται ο κάμπος της Θεσσαλονίκης και η πόλη της Σολούν (σ.σ.: Θεσσαλονίκη), και δυνατά φώναξα στην πόλη Σολούν: “Εϊ, Σολούν, μακεδονικιά είσαι, πες το να το γνωρίζει ο εχθρός, να φοβηθεί”». Αυτά συνέβησαν προ εννέα μηνών μέσα στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης, σε διοργάνωση που είχε αναλάβει εξ ολοκλήρου ο δήμος!

Αλλά και το ερχόμενο Σάββατο 24 Φεβρουαρίου πρόκειται να πραγματοποιηθεί στους χώρους του δημαρχιακού μεγάρου Θεσσαλονίκης ημερίδα με θέμα: «Μακεδονικό: Η σήμερον ως αύριον ή ως χθες».
Ομιλητές, εκτός φυσικά του Τρ. Μηταφίδη, θα είναι ο γνωστός δημοσιογράφος της «Εφημερίδας των Συντακτών» Τάσος Κωστόπουλος, συγγραφέας του βιβλίου «Η απαγορευμένη γλώσσα» (εννοείται η «μακεδονική»!), και η Αθηνά Σκουλαρίκη, λέκτορας Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, με πλήθος άρθρων για το Σκοπιανό («Μακεδονικό» το ονομάζει, φυσικά), η οποία στα ενδιαφέροντά της συγκαταλέγει και τη μελέτη του εθνικιστικού λόγου στην Ελλάδα!

Επίσης, θα μιλήσει η Μιράντα Τερζοπούλου, μέλος της γραμματείας του γνωστού ΚΕΜΟ (Κέντρο Ερευνών Μειονοτικών/Μεταναστευτικών Ομάδων), ενώ η σύνθεση των ομιλητών ολοκληρώνεται με τον Σκοπιανό ανθρωπολόγο του Πανεπιστημίου των Σκοπίων Γκόραν Γιάνεφ και με τον Βούλγαρο ιστορικό Τσαβδάρ Μαρίνοφ, οι οποίοι προφανώς θα υπερασπιστούν τις απόψεις των χωρών τους.
Οταν κάποτε λέγαμε ότι ο Μπουτάρης έχει ως πρώτιστο στόχο του τον αφελληνισμό της Θεσσαλονίκης και πως θα πρέπει να προσέξουν την ψήφο τους οι Θεσσαλονικείς, κάποιοι τα θεωρούσαν όλα αυτά υπερβολικά.
Σήμερα είναι πια φανερό ότι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης είναι πράγματι ο «λαγός» της σκοπιανής προπαγάνδας, που με τους πρόθυμους υποστηρικτές της χρησιμοποιεί το αξίωμά του εναντίον της πατρίδας μας. Ας ελπίσουμε ότι αυτή η θλιβερή εθνομηδενιστική παρένθεση θα καταλήξει σύντομα στον απόπατο της Ιστορίας της πόλης...
*Διευθυντής περιοδικού «Ενδοχώρα»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου