Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

Άρθρο απάντηση στο “αφήγημα” Πάγκαλου για τα Ίμια που η κυβέρνηση Σημίτη…διεκδικούσε!


Το άρθρο του Θεόδωρου Πάγκαλου στα ΝΕΑ για τα Ίμια δεν αντέχει σε οποιαδήποτε κριτική! Απ΄ όπου κι αν το…διαβάσεις, βρίσκεις λάθη και ανακρίβειες που εξοργίζουν.
Το κείμενο που ακολουθεί είναι γραμμένο από τον Κρίτωνα Βασιλικόπουλο. Είναι γιος του αείμνηστου και αξέχαστου Ναυάρχου και Διοικητή της ΕΥΠ τη νύχτα των Ιμίων Λεωνίδα Βασιλικόπουλου. Δεν σχολιάζει, δεν απαντά, δεν μπαίνει σε διάλογο με τον κ.Πάγκαλο. Απλά τον κατακεραυνώνει!
Διαβάστε το κείμενο του Κρίτωνα Βασιλικόπουλου:

Ο…θαρραλέος κύριος Πάγκαλος, στο αρθρίδιο που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα του κυρίου Μαρινάκη, γράφει μια μεγάλη αλήθεια: αποκαλύπτει την αντίληψη που είχαν για τα Ίμια αυτοί που βρέθηκαν εκείνες τις μέρες στην ηγεσία της χώρας.
Αντιγράφω επί λέξει: «…Έχουμε μια προφορική συμφωνία, μου είπε (εννοεί τον τότε υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ). Να αποσυρθούν όλες οι δυνάμεις και από τα δύο νησιά, να απομακρυνθούν τα πολεμικά πλοία,αρχίζοντας από τα βαρύτερα (φρεγάτες επί του προκειμένου) και να επιστρέψουν τα νησιά στο status quo ante…».
Και αμέσως μετά ο τότε ΥΠΕΞ …εξηγεί ποιο ήταν το προηγούμενο καθεστώς των Ιμίων, κατά τον ίδιο και, προφανώς, κατά τον πολιτικό του προΐστάμενο, που από κοινού «χειρίστηκαν» την κρίση:
«Οι Έλληνες ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΣΑΝ τα μικρά ακατοίκητα νησιά της περιοχής ως ΚΑΤΑΛΟΙΠΟ της ιταλικής κυριαρχίας.
Οι τούρκοι τα ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΣΑΝ με βάση το σκεπτικό ότι δεν ονομάζονταν στην συνθήκη παραχώρησης της Δωδεκανήσου και κατά την λογική τους δεν είχαν παραχωρηθεί…».
Γράφει και ένα ψέμα ο κύριος αυτός.
Αναφέρει ότι κάποια στιγμή που χρειάστηκε να βγει από την αίθουσα της Βουλής όπου…«συνεδρίαζαν» οι…«χειριστές της κρίσης», είδε στο μικρό χολάκι την γραμματέα του τότε πρωθυπουργού και «τον ναύαρχο Βασιλικόπουλο,Διοικητή της ΕΥΠ, ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΜΗΠΩΣ ΤΟΝ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ».
Μιλά εκ του ασφαλούς ο…θαρραλέος κύριος Πάγκαλος αφού ο πατέρας μου δεν μπορεί πλέον να του απαντήσει.
Όχι για το εάν…«περίμενε μήπως τον χρειαστούν», γιατί όπως έχει πει- χωρίς ποτέ να διαψευστεί,- όχι μόνο δεν εκλήθη στην…«συνεδριάση», αλλά και όταν αυτοβούλως πήγε στην Βουλή και ζήτησε να ενημερώσει τον τότε πρωθυπουργό, του έστειλαν τον…Μαντέλη.
Και αφού,προφανώς, δεν ενημέρωσε τον…Μαντέλη, περίμενε αρκετή ώρα, μέχρι την στιγμή που μπήκε μόνος του στην αίθουσα και ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ τον τότε πρωθυπουργό, για να λάβει την απάντηση «κακώς ασχολείστε εσείς, το θέμα το χειρίζεται ο ΥΠΕΞ».
Μιλά εκ του ασφαλούς ο κύριος αυτός, όπως μιλά και ο πολιτικός του προΐστάμενος και σπιλώνουν διαρκώς τις Ένοπλες Δυνάμεις της Πατρίδας, γιατί γνωρίζουν ότι οι άνθρωποι που έζησαν σε όλη την πορεία τους με το αίσθημα της εθνικής και δημοκρατικής ευθύνης, δεν επρόκειτο ποτέ να «μιλήσουν» δημόσια για θέματα που αφορούν την εθνική ασφάλεια-παρά μόνο εάν τους καλούσαν οι θεσμικά υπεύθυνοι να ελέγξουν σε όλες τις διαστάσεις της την εθνική τραγωδία των Ιμίων του 1996.
Αλλά αυτό δεν έγινε και,πλέον, δεν μπορεί να γίνει.
Και κάτι ακόμα.
Δεν βρήκε ο κύριος αυτός μια λέξη στο…«πόνημά» του για τους τρεις Ήρωες του ελικοπτέρου ΠΝ21.
Για τον Καραθανάση, τον Βλαχάκο και τον Γιαλοψό- τους γράφω έτσι, χωρίς τους βαθμούς τους.
Γιατί το Ήρωες αρκεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου