Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019

19 Μαΐου με τους αρνητές και με τους πλασιέ της Μακεδονίας ;Θ. Μαλκίδης

Για τις Μαρτυρικές Πόλεις και Χωριά στην Ελλάδα, για τα ατιμώρητα Ολοκαυτώματα των Ναζί και των συνεργατών τους 

Από την ομιλία στην εκδήλωση των Ποντιακών συλλόγων της ανατολικής Θεσσαλονίκης. Λακκωμα Μακεδονίας

Η οικογένειά μου, όπως και εκατοντάδες χιλιάδες άλλες Ελληνικές, ήταν παρούσα στην ιστορική στιγμή της αντίστασης στον Ιταλικό φασισμό, στο Ναζισμό και τους συνεργάτες τους, στην απελευθέρωση. Με πράξεις  που χαρακτηρίζουν τους Έλληνες και τις Ελληνίδες και που βεβαίως έχουν και το τίμημά τους: Αγωνία, στερήσεις, βασανιστήρια, απώλειες. Η οικογένειά μου,όπως και εκατοντάδες χιλιάδες άλλες, είχε συμμετοχή στον αντιφασιστικό -απελευθερωτικό- αντιστασιακό αγώνα 1940-1944: από τα Βορειοηπειρωτικά βουνά, το Ρούπελ,  μέχρι τη Μέση Ανατολή και το θάνατο στα κολαστήρια της Γκεστάμπο.

O OHE το 2005 καθιέρωσε την 27η Ιανουαρίου ως «Διεθνή Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος», της συστηματικής δηλαδή  προσπάθειας για την ολοκληρωτική εξόντωση εθνικών ή άλλων ομάδων που  στοχοποιήθηκαν από τη Ναζιστική Γερμανία και τους συνεργάτες της κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκόσμιου  Πολέμου. Την εξόντωση των λαών από τους Ναζί του Χίτλερ, του μαθητή του Κεμάλ του οποίου τα εγκλήματα επειδή τιμωρήθηκαν, επαναλήφθηκαν Από την Τραπεζούντα και τη Σαμψούντα, στο Οικονομείο και τη Σμύρνη, και από εκεί στο Μεσόβουνο, στους Πύργους, στο Δίστομο, στα Καλάβρυτα. Η 19η Μαΐου να γίνει «Διεθνή Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Κεμαλισμού, του Προδρόμου του Ναζισμού» οπως εχει προτεινει ο Μιχαλης Χαραλαμπιδης.

Στην Ελλάδα που έγινε ολόκληρη Ολοκαύτωμα, τα εγκλήματα των Ναζί και των συνεργατών τους  συνδέονται με  ομαδικές εκτελέσεις που σόκαραν ακόμη και τους ίδιους τους εκτελεστές.

Εκτελεστές οι οποίοι δυστυχώς δεν τιμωρήθηκαν ποτέ, ενώ οι απόγονοί τους συνεχίζουν να προκαλούν ακόμη και σήμερα....

Εμείς παραθέτουμε  ορισμένες από τις πόλεις και τα χωριά της πατρίδας μας όπου δολοφονήθηκαν, εκτελέστηκαν, κάηκαν, πέθαναν από βασανιστήρια αθώοι Έλληνες και αθώες Ελληνίδες, παιδιά, βρέφη, νεογνά, ηλικιωμένοι, ανάπηροι στρατιώτες του 1940-1941.  Εκεί όπου οι Ναζί και οι συνεργάτες τους βίασαν  γυναίκες, έσφαξαν  νήπια, έγκυες γυναίκες, μικρά παιδιά και υπερήλικες· απαγχόνισαν και εκτέλεσαν με λιθοβολισμό, με τσεκούρι, με την ξιφολόγχη και με πυροβόλα όπλα.

Ως μαρτυρία Μαρτυρικών τόπων, ως υπόμνηση τιμωρίας των εγκλημάτων κατά της Ανθρωπότητας. 
 Κάνδανος Επαρχία Βιάννου,Δράμα, Δοξάτο,   Κερδύλλια,   Μεσόβουνο, Πύργοι, Επταπύργιο, σκοπευτήριο Καισαριανής, στρατόπεδο συγκέντρωσης Χαϊδαρίου, στρατόπεδο συγκέντρωσης Παύλου Μελά,  φυλακές Αβέρωφ, Δομένικο, Ελατοχώρι, Ερμακιά, Χορτιάτης,  Μουσιωτίτσα, Κομμένο,   Ανδρίτσα,  Γύθειο, Δίστομο, Καλάβρυτα,   Ελευθεροχώρι,   Κλεισούρα, Κορμίστα,  Τρίπολη,  Κοντομαρί, Λίμνες,  Γιαννιτσά......

Υ. Γ.  Στον τόπο αυτό, στην ιστορία του,  δεν χωρούν  ΦιλοΚεμαλικοί ΑντιΝαζιστές και ΦιλοΝαζιστές ΑντιΚεμαλικοί. Δε χωρούν καταστάσεις και πρόσωπα που τιμούν τον Κεμάλ και μισούν τον Χίτλερ  και τιμούν τον Χίτλερ και μισούν τον Κεμάλ. 

Κεμαλισμός και Ναζισμός είναι ένα και το αυτό. Δάσκαλος Κεμάλ και μαθητής Χίτλερ, κατά τα λεγόμενα του αρχηγού των Ναζί. 
Οφείλουμε λοιπόν να συνεχίσουμε τον αγώνα αναγνώρισης, σπάζοντας το αυγό του φασιστικού φιδιού, αποκαλύπτοντας τον Κεμαλισμό και τη συνέχειά του τον Ναζισμό που δολοφόνησαν εκατομμύρια Έλληνες, Ελληνίδες και παιδιά. Αποκαλύπτοντας την Αλήθεια, τη Μνήμη, την Ιστορία και όχι κρύβοντάς την!
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου