Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019

Κικίλιας: Ο κ. Τσίπρας, ηγούμενος μιας κυβέρνησης - τερατουργήματος



«Για ένα κορυφαίο εθνικό ζήτημα θα έπρεπε είτε να αναζητηθεί πλατιά συναίνεση εντός του Κοινοβουλίου, είτε να προσφύγουμε στη λαϊκή ετυμηγορία μέσω εκλογών» τόνισε μεταξύ άλλων ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ.
«Είναι πασιφανές ότι η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού δεν επιθυμεί την επικύρωση της συμφωνίας, εντούτοις ο κ. Τσίπρας κόπτεται να την περάσει από τη Βουλή, ηγούμενος μιας κυβέρνησης-τερατουργήματος, που κορμός της είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και άκρα της συραμμένα ετερόκλητα μέλη», επισήμανε ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας

Όπως μάλιστα είπε «για ένα κορυφαίο εθνικό ζήτημα θα έπρεπε είτε να αναζητηθεί πλατιά συναίνεση εντός του Κοινοβουλίου, είτε να προσφύγουμε στη λαϊκή ετυμηγορία μέσω εκλογών».
Ο κ. Κικίλιας αφού τόνισε ότι είναι «άκρως διαφωτιστική η αρχαιολογία της συμφωνίας των Πρεσπών», το πώς δηλαδή φτάσαμε στη σημερινή διαδικασία, είπε ότι είναι πρόδηλο ότι ο κ. Τσίπρας ενέταξε τη διαπραγμάτευση με την κυβέρνηση Ζάεφ στους σχεδιασμούς του για τις εκλογές του 2019.
Όπως ανέφερε, εξαρχής το κίνητρό του δεν ήταν πατριωτικό, ούτε επεδίωκε την προαγωγή του δημοσίου συμφέροντος, στόχευε απλώς στη διάλυση των αντιπάλων πολιτικών σχηματισμών και την ισχυροποίηση του ΣΥΡΙΖΑ, με το να εμφανιστεί ο ίδιος ως πολιτικός μάγος που επιλύει χρόνια προβλήματα.
«Και προβήκατε, κ. Τσίπρα, «χωρίς περίσκεψιν, χωρίς λύπην, χωρίς αιδώ», σε μια συμφωνία με την οποία η Ελλάδα εκχωρεί κυριαρχικά και ιστορικά της δικαιώματα, λαμβάνοντας ως αντάλλαγμα επικίνδυνες, αόριστες και αντιφατικές ρυθμίσεις», είπε προς τον πρωθυπουργό και παρατήρησε ότι η Ελλάδα —μια χώρα μέλος του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, με ισχυρό στρατό και γεωπολιτική ισχύ- απεμπολεί εθελούσια τα δίκαιά της και «δικαιώνει τους Σκοπιανούς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου