Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019

Απορρίφθηκε από το βρετανικό κοινοβούλιο η πρόταση δεύτερου δημοψηφίσματος για το BrexitΗ Βουλή των Κοινοτήτων απέρριψε, με ψήφους 327 έναντι 296, την τροπολογία που είχε καταθέσει το Εργατικό κόμμα με την οποία ζητούσε από το κοινοβούλιο να εξετάσει εναλλακτικές λύσεις για να αποτρέψει ένα Brexit χωρίς συμφωνία.
Με ψήφους 327 έναντι 296, απορρίφθηκε η τροπολογία που είχε καταθέσει το Εργατικό κόμμα με την οποία ζητούσε από το κοινοβούλιο να εξετάσει εναλλακτικές λύσεις για να αποτρέψει ένα σκληρό Brexit.

Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι διαφωνούσε με την τροπολογία αυτή η οποία περιλάμβανε επίσης και την πρόταση για διεξαγωγή δεύτερου δημοψηφίσματος.
Την ίδια στιγμή η Βουλή των Κοινοτήτων καταψήφισε την τροπολογία που καλούσε τη βρετανική κυβέρνηση να επιδιώξει την παράταση του άρθρου 50, κάτι που θα είχε σαν αποτέλεσμα να μην υλοποιηθεί το Brexit στις 29 Μαρτίου.
Η συγκεκριμένη τροπολογία, ζητούσε επίσης από την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι να αποκλείσει ένα Brexit χωρίς συμφωνία και να μην βγάλει τον λαό της Σκωτίας από την ΕΕ χωρίς τη θέλησή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου