Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019

Υπέρ της βράβευσης των δυο ηγετών, τάσσονται οι ηγέτες των Σοσιαλδημοκρατών, των Πρασίνων και της Αριστεράς στο ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.


Μετά τη χθεσινή κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την ελληνική Βουλή, την οποία χαιρέτισαν η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ, οι ηγέτες τριών ευρωομάδων πρότειναν τους πρωθυπουργούς της Ελλάδας και της πΓΔΜ, Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ, για το Νόμπελ Ειρήνης 2019.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΑΠΕ — ΜΠΕ, οι Ούντο Μπούλμαν, Σκα Κέλερ και Γκάμπι Τσίμερ, ηγέτες των Σοσιαλιστών & Δημοκρατών, των Πράσινων και της Αριστεράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, έχουν υπογράψει σχετική κοινή δήλωση.

«Η συμφωνία των Πρεσπών μεταξύ της Ελλάδας και της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας τερματίζει μια μακρόχρονη διαμάχη και φέρνει σταθερότητα στα Δυτικά Βαλκάνια», αναφέρουν οι επικεφαλής των τριών ευρωκοινοβουλευτικών ομάδων.
«Υποστηρίζουμε την πρωτοβουλία της Νομπελίστριας Wided Bouchamaoui για να δοθεί στον Αλέξη Τσίπρα και τον Ζόραν Ζάεφ το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης του 2019», αναφέρουν και χαρακτηρίζουν τη συμφωνία, πρότυπο για την ειρηνική επίλυση των διεθνών προβλημάτων μέσω διαλόγου και αμοιβαίων συμβιβασμών.
Την πρόταση για βράβευση των δυο ηγετών, παρουσίασε τον περασμένο Δεκέμβριο η Τυνήσια νομπελίστρια στην πΓΔΜ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου