Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019

Οξεία ακαδημαϊκή ανεπάρκεια

Αλιβιζάτος: «Μεγάλη τομή» η ενοχή του Αμβρόσιου
katanixis.grΗ νέα εποχή ξεσπά μαινόμενη και πανηγυρίζει την λογοκρισία που επιβάλλει ο αντιρατσιστικός τρομονόμος. Θα έρθουν και χειρότερα. Αλλά τούτη εδώ η κατρακύλα δεν φαίνεται να αφυπνίζει τους Αρχιερείς που ομοθυμαδόν αποδέχτηκαν το έκτρωμα αυτό.
Η θέση ενός κληρικού είναι να μεριμνά για την ψυχή του πιστού λαού. Οι ψυχόλεθρες αξίες της 
Νέας Εποχής, ΠΡΕΠΕΙ να στηλιτεύονται ως τέτοιες.
Ο φερετζές της
 διαφορετικότητας δεν φτάνει να κρύψει τα ψυχικά αδιέξοδα των ομοφυλοφίλων, που καταλήγουν σε ναυάγια.


Η δαμόκλειο σπάθη νόμων λαϊκής χειραγώγησης, 
ΔΕΝ πρέπει να τρομοκρατεί τους ποιμένες της Ορθόδοξης Εκκλησίας.
Όταν δε επιχαίρουν για την επιβολή της
 λογοκρισίας ακαδημαϊκοί δάσκαλοι και δη συνταγματολόγοι, τότε πλέον το έλλειμμα της δημοκρατίας έχει και παθολογικά αίτια..
Οξεία ακαδημαϊκή ανεπάρκεια!

Αλιβιζάτος: «Μεγάλη τομή» η ενοχή του Αμβρόσιου

Ο καθηγητής σημειώνει ότι είναι η πρώτη καταδίκη ιερωμένου από πολιτικό δικαστήριο.
Μεγάλη τομή, που δημιουργεί ένα σημαντικό δικαστικό προηγούμενο, θεωρεί την καταδίκη του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιου ο ομότιμος καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Νίκος Αλιβιζάτος.
Όπως τόνισε, μιλώντας στον ραδιοσταθμό Νews 24/7 στους 88,6, «είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού κράτους που καταδικάζεται από πολιτικό δικαστήριο μητροπολίτης». Υπογράμμισε, μάλιστα, ότι «καταδικάστηκε όχι μόνο για ρατσιστικό λόγο, αλλά και για κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος», ενώ υποστήριξε ότι υπάρχουν κι άλλοι μητροπολίτες που εκφράζουν τέτοιες αντιλήψεις.
Ναι στις Πρέσπες
Στη συνέντευξή του στους δημοσιογράφους Βασίλη Σκουρή και Αγγελική Σπανού, ο κ. Αλιβιζάτος σημείωσε ότι υπερασπίστηκε τη Συμφωνία των Πρεσπών, γιατί «ικανοποιεί κατά το 80% τις ελληνικές θέσεις.
«Υπερασπίστηκα», σημείωσε, «το δικαίωμα του βουλευτή να μην ακολουθεί την κομματική γραμμή σε θέματα συνείδησης. Θεωρώ απαράδεκτους τους χαρακτηρισμούς για σούργελα και γυρολόγους. Ο κόσμος κρίνει αν καθένας κάνει μια επιλογή για λόγους σκοπιμότητας ή για λόγους αρχής. Είναι λάθος να προτάσσει κανείς το πρέπει να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ για να απορρίψει τη συμφωνία των Πρεσπών. Πρέπει κανείς να υπερασπίζεται το σωστό, ακόμη και όταν το κάνει ένας αντίπαλος..».
Σχετικά με το Κίνημα Αλλαγής, ο καθηγητής εξέφρασε την άποψη ότι ο νέος φορέας «δεν καταφέρνει να ανταποκριθεί στην προσδοκία των 210.000 πολιτών που πήγαν στις κάλπες για την εκλογή ηγεσίας». Το ΚΙΝΑΛ, είπε, «δεν μπόρεσε να αναγεννήσει την προοδευτική δημοκρατική παράταξη και το κενό αξιοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ, που έχει αντικαταστήσει το ΠΑΣΟΚ…».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου