Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018

Πιθανώς κατά την επίσκεψη του Πούτιν στο Νέο Δελχί στις 4 Οκτώβρη να υπογραφεί συμβόλαιο 6 δις δολαρίων Ρωσίας – Ινδίας για αγορά S400.


Πιθανή είναι η υπογραφή ενός συμβολαίου της τάξης των  6 δις δολαρίων μεταξύ Ρωσίας και Ινδίας για τη διοχέτευση των ρωσικών  S-400 στην Ινδία επ΄ευκαιρία της επίσκεψης του Πούτιν στο Νέο Δελχί στις αρχές Οκτώβρη σύμφωνα με το ρωσικό μέσο kommersant.
Οι 2 χώρες ολοκληρώνουν τις προετοιμασίες για την ετήσια Σύνοδο Κορυφής στο Νέο Δελχί.

Νέα δοκιμασία για τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών ήταν ο νόμος (CAATSA), επιτρέποντας στην Ουάσιγκτον  να τιμωρήσει τους αγοραστές των ρωσικών όπλων, στον κατάλογο συμπεριλαμβάνεται και η Ινδία. Η επιβολή κυρώσεων κατά της Κίνας για την αγορά των S-400 και Su-35 , οι Ηνωμένες Πολιτείες επιθυμούν να περάσουν το μήνυμα και σε άλλους εταίρους της Μόσχα. Ωστόσο, το Νέο Δελχί δεν έχει σκοπό να εγκαταλείψει τους S-400 : οι συνομιλητές της «Kommersant», που είναι κοντά στην ινδική κυβέρνηση, ανέφεραν ότι η σύμβαση για  6 δισεκατομμύρια δολάρια θα μπορούσε να υπογραφεί κατά την επίσκεψη του Πούτιν. Επιπλέον, όπως έγινε γνωστό στην «Kommersant», οι δύο πλευρές θα υπογράψουν ένα πολιτικό έγγραφο που περιέχει αναφορά  σχετικά με το απαράδεκτο της επιβολής κυρώσεων που δεν έχουν εγκριθεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Η ρωσο-ινδική σύνοδος κορυφής είναι προγραμματισμένη για τις 4 Οκτώβρη και θα είναι η τρίτη στη φετινή περίοδο συνάντηση  του Βλαντιμίρ Πούτιν και του πρωθυπουργού της Ινδίας Narendra Μodi.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου