Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018

Το μεγαλύτερο τέμενος της Γερμανίας εγκαινίασε ο Ερντογάν



Με θετικό τρόπο αποτίμησε την επίσκεψή του στη Γερμανία ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίο εγκαινίασε το νέο μουσουλμανικό τέμενος στην πόλη της Κολωνίας.
Το μεγαλύτερο μουσουλμανικό τέμενος της Γερμανίας εγκαινίασε απόψε στην Κολωνία ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ολοκληρώνοντας την επίσημη επίσκεψη στη χώρα της κεντρικής Ευρώπης.
«Η επίσκεψη εμβάθυνε τις τουρκο-γερμανικές σχέσεις, καθώς συζητήσαμε με ειλικρίνεια για σημαντικά θέματα, όπως οι οικονομικές επενδύσεις και η καταπολέμηση της ισλαμοφοβίας» τόνισε χαρακτηριστικά, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων.

Ζήτησε δε, τη μεγαλύτερη ενίσχυση των προσπαθειών ενσωμάτωσης των Τούρκων στη γερμανική κοινωνία. «Βλέπουμε το μέλλον των αδελφών μας εδώ, αλλά θα πρέπει να αναλάβουμε κοινή δράση εναντίον του ρατσισμού» έσπευσε να προσθέσει.
Ιδιαίτερη μνεία έκανε στην περίπτωση του τουρκικής καταγωγής Γερμανού ποδοσφαιριστή, Μεσούτ Εζίλ, ο οποίος επικρίθηκε έντονα από τον γερμανικό Τύπο, μετά τη φωτογραφία που ανήρτησε με τον Τούρκο πρόεδρο.
«Τώρα επειδή έβγαλα μια φωτογραφία με τον Μεσούτ, αυτός υφίσταται κοινωνικό αποκλεισμό. Αυτόν τον αποκλεισμό εγώ, ως Πρόεδρός του, δεν μπορώ να τον δεχτώ. Αυτό ήταν ρατσισμός» επεσήμανε ο Ερντογάν.
Πάντως, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τη γερμανική κοινωνία για την υποστήριξη στην προσπάθεια ανέγερσης του τζαμιού. «Μίλησαν οι καρδιές. Μουσουλμάνοι και μη μουσουλμάνοι πρέπει να συμβιώνουν ειρηνικά», δήλωσε, ενώ υποστήριξε ότι «το τέμενος ανήκει σε όλους».
Ο κ. Ερντογάν, τέλος, αναφέρθηκε στους «εχθρούς της Τουρκίας, δηλαδή τους τρομοκράτες που επιτίθενται εναντίον μας με τεθωρακισμένα και με F-16», ενώ «φωτογραφίζοντας» τους Κούρδους υποστηρικτές του ΡΚΚ, κατηγόρησε τη Γερμανία πως επιτρέπει στους «δολοφόνους να κυκλοφορούν ελεύθερα στην Ευρώπη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου