Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018

Καταπέλτης ο Αρχιμ. Αθανάσιος Μισσός για εισβολή Ρουβίκωνα σε Εκκλησία

Καταπέλτης ο Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου, Αθανάσιος Μισσός για τη σημερινή εισβολή Ρουβικώνα σε Εκκλησία στο κέντρο της Αθήνας, εν ώρα τελέσεως Ιεράς Ακολουθίας.
Διαβάστε την επιστολή του Αρχιμανδρίτη Αθανάσιου Μισσού:
"Σημείο των καιρών και της πολιτικής και κοινωνικής μας σήψης αποτελεί η τραμπούκικη ενέργεια των 20 με 30 νεαρών να εισβάλουν στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου στα Εξάρχεια και να διακόψουν την τέλεση της θείας λατρείας.
Τώρα που στην εξουσία έχουμε την πρώτη φορά αριστερά κυβέρνηση έχει δοθεί σε όλες τις γνωστές περιθωριακές και αντιδραστικές ομάδες το δικαίωμα να ενεργούν κατά το δοκούν τους και να επιβάλλονται με την βία διαδηλώνοντας τις απόψεις τους. Αν η κινητοποίηση ήταν εκτός χρόνου τέλεσης της λατρευτικής σύναξης ίσως θα χανε και κάποιο ελαφρυντικό.
Όμως έχοντας καλυμμένα τα νώτα τους από το κυβερνόν κόμμα προβαίνουν σε βανδαλισμούς και ιεροσυλίες ανενόχλητα.
Έπειτα πιο ανδρεία θα ήταν η πράξη αυτή για τους ίδιους αν διαδήλωναν σε άλλη εποχή που δεν χωρούσαν τέτοια έκτροπα και οι συνέπειες θα ταν προβλέψιμες. Τώρα όμως που η θάλασσα έγινε λίμνη τι νόημα έχουν όλα αυτά;
Έπειτα είναι απαράδεκτο σε μια ορθόδοξη χώρα να υπάρχουν μεμονωμένα άτομα που αναιρούν το θρησκευτικό συναίσθημα των πλειόνων. Τέτοιες πράξεις είναι καταδικαστέες και επ ουδενί αξιέπαινες.
Επίσης αφού οι άνθρωποι του Ρουβίκωνα είναι τόσο ευαίσθητοι για τους απόρους της στέγης απόρων του ναού ας κάνουν και αυτοί κάτι για τους αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας και ύστερα να κρίνουν. Τέλος είναι κοινό μυστικό ότι είναι πλουσιόπαιδα και μπορούν να δώσουν όχι εκ του υστερήματος αλλά εκ του περισσεύματος. Οπότε ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου