Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018

Ζ.Ζάεφ: «Οι Έλληνες από εχθροί έγιναν φίλοι μας» μόλις δέχτηκαν να εκχωρήσουν την Μακεδονία

Γράφει: Θεόφραστος Ανδρεόπουλος
Ο Ζ.Ζάεφ δήλωσε σήμερα πως «οι Έλληνες από εχθροί έγιναν φίλοι της Μακεδονίας» αναφερόμενος στην υπογραφή της συμφωνίας εκχώρησής της από την ελληνική κυβέρνηση συνεχίζοντας να αποκαλεί την χώρα του με το συνταγματικό της όνομα
Η συμφωνία που υπέγραψε η ελληνική κυβέρνηση η οποία προβλέπει έστω να μπει ένα γεωγραφικό πρόθεμα

μπροστά από το «Μακεδονία», μέχρι σήμερα έχει τηρηθεί μονόπλευρα από την ελληνική πολιτική ηγεσία.
Στα Σκόπια δεν αναφέρουν το «Βόρεια Μακεδονία» ποτέ, όπως επίσης και οι «σύμμαχοι» και «εταίροι» μας σε ΕΕ και ΗΠΑ.
Τελικά έχει γίνει ένα όνομα από erga omnes (για όλες τις χρήσεις), αποκλειστικά μιας χρήσης και μάλιστα, για δική μας εσωτερική χρήση.
Ότι ήθελε ο Γκρουέφσκι δηλαδή και ακόμα περισσότερα τα κατάφερε ο «χαμογελαστός» Ζ.Ζάεφ
Ο Γκρουέφσκι μάλιστα εμπαίζει την ελληνική κυβέρνηση «βαφτίζοντας» τους Έλληνες «φίλους της Μακεδονίας».
Αυτό το έκανε για δύο λόγους:
Για να τονίσει ότι η «Μακεδονία» παραδόθηκε από τους νόμιμους κληρονόμους και ότι πρόκειται πλέον για 2 ξεχωριστές οντότητες. Άλλο η «Μακεδονία» και άλλο οι Έλληνες.
Πλέον κατά τον Ζάεφ (και με την βοήθεια της ελληνικής κυβέρνησης) δεν αποτελούν ενιαίο σύνολο.
«Με τα χρόνια, οι πολίτες της Μακεδονίας έπαιρναν πάντοτε σοφές αποφάσεις και αυτό θα ξανασυμβεί στο επερχόμενο δημοψήφισμα», δήλωσε αργά τη Δευτέρα, ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ σε δημόσια συνάντηση στο Νεγκοτίνο, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων των Σκοπίων.
«Οι πολίτες λαμβάνουν σοφές αποφάσεις επειδή αγαπούν την πατρίδα τους, φέρουν την ευθύνη για τα παιδιά τους. Ως εκ τούτου, έχουμε πάρει μια δίκαιη απόφαση και όλοι γνωρίζουν ότι έχουμε κάνει συμβιβασμό που βγάζει τη χώρα μας από το μακροχρόνιο status quo», ανέφερε ο Ζάεφ, λίγες ώρες μετά τον… πανηγυρικό του προς τους επιχηρηματίες στους οποίους είπε ότι θα κάνουν «χρυσές» δουλειές στην Ελλάδα αν επικρατήσει το «ναι».
«Οι πολίτες», είπε, «θα πάρουν μια ιστορική απόφαση για το μέλλον τους και για το μέλλον της χώρας τους. Θα σταματήσουν την απομόνωση, είναι πλέον καιρός να ενταχθούμε και να γίνουμε πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης», δήλωσε ο Ζάεφ.
Αναφέρθηκε επίσης στη συμφωνία των Πρεσπών, τα οφέλη της συνεργασίας με τους γείτονες, οι οποίοι «από εχθροί έχουν μετατραπεί σε φίλους της Μακεδονίας. Όλα όσα επιθυμούμε επιβεβαιώνονται στη συμφωνία, η οποία επιπλέον ανοίγει τις πόρτες της ΕΕ, του ΝΑΤΟ για τη χώρα μας. Με την επίτευξη της συμφωνίας καταδείξαμε δημοκρατική ωριμότητα, ευρωπαϊκούς τρόπους. Και η διεθνής κοινότητα έχει αναγνωρίσει ότι τώρα η χώρα έχει πολλούς ειλικρινείς φίλους από όλο τον κόσμο. Γι ‘αυτό δεν ξέρω ποιος και γιατί θα μποϊκοτάρει το δημοψήφισμα. Θα μποϊκοτάρουν εναντίον τους και τι θα επιτύχουν;», είπε ο Ζάεφ.
Ο Σκοπιανός πρωθυπουργός αναφέρθηκε επίσης στα οφέλη από το καθεστώς ένταξης στην ΕΕ, στο ΝΑΤΟ, λέγοντας ότι θα φέρει στην πΓΔΜ καλύτερη δικαιοσύνη, υγειονομική περίθαλψη, εκπαιδευτικό σύστημα και βιοτικό επίπεδο.
«Τις αξίες των υπερασπιστών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ που επιθυμούμε να μοιραστούμε και να απολαύσουμε εδώ στην πατρίδα. Μην φοβάστε, βγείτε και ψηφίστε χωρίς αμφιβολία, για το αν υπάρχει άλλη εναλλακτική λύση», είπε, καλώντας τους πολίτες να αδράξουν την ευκαιρία για καλύτερο μέλλον. Κάλεσε επίσης τους πολίτες να ενωθούν για το πιο σημαντικό θέμα – για το μέλλον της «Μακεδονίας».
pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου