Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019

Συλλήψεις στη Μακεδονία για τις αφίσες με πρόσωπα βουλευτών - Αν έκανε συλλήψεις ο Σαμαράς, όταν τον παρουσίαζαν με πυροβολημένο το κεφάλι, θα ήταν φασίστας









  • (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Φώτης Πλέγας)
Αφίσες με τα πρόσωπα βουλευτών κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ και το ερώτημα «εσύ θα προδώσεις τη Μακεδονία μας;» έχουν αναρτηθεί τις τελευταίες ημέρες σε πολλές μεγάλες πόλεις της Μακεδονίας. Η αστυνομία προχώρησε σε τουλάχιστον έξι συλλήψεις σε Θεσσαλονίκη, Γρεβενά και Κοζάνη.
Όλοι οι συλληφθέντες κατηγορούνται για παράνομη αφισοκόλληση.
Χθες συνελήφθησαν στα Γρεβενά δύο άνδρες, ένας 54χρονος και ένας 45χρονος, οι οποίοι κολλούσαν αφίσες με το πρόσωπο του βουλευτή Χρήστου Μπγιάλα σε κεντρικούς δρόμους της πόλης. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία και αφέθηκαν ελεύθεροι με προφορική εντολή του εισαγγελέα. Δικογραφία σχηματίστηκε και σε βάρος των δύο 41χρονων ανδρών που συνελήφθησαν στην Κοζάνη και οι οποίοι κολλούσαν αφίσες με τα πρόσωπα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που εκλέγονται στην περιοχή.
Και η Θεσσαλονίκη από χθες το βράδυ γέμισε με αφίσες που έχουν τα πρόσωπα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ και του Ποταμιού που εκλέγονται στο νομό και οι οποίοι στηρίζουν τη Συμφωνία των Πρεσπών. Μάλιστα η αφίσα που απεικονίζει τον Σταύρο Θεοδωράκη μπήκε κοντά στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, η αφίσα του Κώστα Ζουράρι κοντά στην παλιά Φιλοσοφική και η αφίσα του Τάσου Κουράκη μπροστά από τη στάση Σιντριβάνι του μετρό.
Όσοι συμμετείχαν στην αφισοκόλληση στη Θεσσαλονίκη κατάφεραν να τοποθετήσουν αφίσες ακόμη και στις εισόδους των πολιτικών γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, στις οδούς Εγνατία και Αριστοτέλους. Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί δύο νεαροί, 20 και 21 ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου