Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019

Νίκος Παπαχρήστος Πρόεδρος ΔΑΚΕ Καθηγητών : ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ


ENHMΕΡΩΤΙΚΟ
Συνάδελφοι,
Όπως είναι γνωστό έχει τεθεί από την κυβέρνηση θέμα επαναβεβαίωσης της εμπιστοσύνης της Βουλής. Επειδή πολλοί θεωρούν ότι η διαδικασία αυτή μπλοκάρει την ψήφιση του νομοσχεδίου για το νέο σύστημα διορισμών εκπαιδευτικών, σας ενημερώνω ότι ο Υπουργός Παιδείας θα προσπαθήσει να περάσει το νομοσχέδιο κανονικά τη Δευτέρα. Για το λόγο αυτό έχει καλέσει όλους τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να παρευρίσκονται στη Βουλή τη Δευτέρα 14-01-19.

            Η Νέα Δημοκρατία σκοπεύει να θέσει ζήτημα υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν έχει τη δεδηλωμένη εμπιστοσύνη της Βουλής. Όμως ο ΣΥΡΙΖΑ θα ισχυριστεί ότι δεν έχει κατατεθεί πρόταση μομφής από την αντιπολίτευση, αλλά η διαδικασία επιβεβαίωσης της δεδηλωμένης έχει ξεκινήσει με πρωτοβουλία της κυβέρνησης. Κατόπιν τούτου, είναι πιθανόν να ισχυριστούν ότι έχει το δικαίωμα η κυβέρνηση να νομοθετεί μέχρι την έναρξη της ανωτέρω διαδικασίας.
            Σε κάθε περίπτωση, η κατάσταση θα ξεκαθαρίσει νωρίς το πρωί της Δευτέρας, καθώς προβλέπεται να γίνει συνδιάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.
            Είναι προφανές ότι ο σχεδιασμός της ΟΛΜΕ για απεργιακή κινητοποίηση τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019 και οι σχετικές κινητοποιήσεις παραμένουν σε ισχύ.
            Εφόσον η διαδικασία ψήφισης του νομοσχεδίου συζητηθεί στην Ολομέλεια, πληροφορίες λένε ότι η Νέα Δημοκρατία δε θα ψηφίσει το νομοσχέδιο για τους μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών. Το πιθανότερο είναι να ψηφίσει παρόν, με τη λογική ότι δεν είναι εναντίον των διορισμών στην εκπαίδευση, αλλά αντιτίθεται στο συγκεκριμένο σύστημα διορισμών.
                                                                                               
Νίκος Παπαχρήστος
       Πρόεδρος ΔΑΚΕ Καθηγητών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου