Σάββατο 6 Απριλίου 2019

«Βόμβες» Βαρουφάκη για το «ριφιφί» στο Νομισματοκοπείο: Ο Τσίπρας μου είπε να πάρουμε τα 17 δισ. ευρώ της ΤτΕ

 «Ο ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ ΜΕ ΥΠΟΝΟΜΕΥΕ»
Ο Βαρουφάκης μίλησε για το ριφιφί στο Νομισματοκοπείο και τα 17 δισ. της ΤτΕ, εμπλέκοντας και τον Αλέξη Τσίπρα στην «αρπαγή» τους
Στην αποκάλυψη ότι εκείνος είπε το όχι στο «ριφιφί» στο νομισματοκοπείο και όχι ο Αλέξης Τσίπρας, προέβη ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης μιλώντας στην εκπομπή BrainStorming του Action24 με τον Γιώργο  Πιέρρο και τον Σταμάτη Ζαχαρό.


«Έμαθα από δικά μου κανάλια, όχι ελληνικά, από έξω, ότι υπήρχαν 17 δισ. στα χρηματοκιβώτια της Τράπεζας της Ελλάδας στην επαρχία. Αυτό το ανέφερα στον Πρωθυπουργό, σε μία άτυπη σύσκεψη στο Μαξίμου. Υπήρχαν φωνές και κάποιες απ’ αυτές προερχόταν και από τον Πρωθυπουργό, ότι αυτά τα χρήματα πρέπει να τα πάρουμε. Εγώ με αυτό διαφώνησα. Αυτά δεν είναι δικά μας χρήματα, η Αριστερά δεν κάνει ριφιφί και δεν πρέπει να τα αγγίξουμε ποτέ», είπε αρχικά ο Γιάνης Βαρουφάκης, τονίζοντας ουσιαστικά την πραγματικότητα για το τι ήταν το «ριφιφί στο Νομισματοκοπείο».
«Είπα στον Τσίπρα, ότι ο μόνος τρόπος για να πάρεις αυτά τα χρήματα είναι αν θες να πας στη δραχμή. Γιατί παίρνεις αυτά τα χρήματα, τους βάζεις μία στάμπα με ανεξίτηλο μελάνι, παύουν να είναι ευρώ και είναι σαν χαρτί για νέο νόμισμα. Μόνο σε περίπτωση που θες να πάμε σε δρχ, θα πάρουμε αυτά τα χρήματα και τους το έκοψα εκεί πέρα», συμπλήρωσε ο κ. Βαρουφάκης.
«Η στάση μου ήταν συγκεκριμένη και τότε και σήμερα. Όσον αφορά αυτά τα 17 δισ. εγώ ήμουν αυτός που έθεσε τέλος στη συζήτηση σε όλη την κυβερνητική ομάδα. Είπα ότι δεν είναι δικά μας χρήματα, δεν έχουμε τη δικαίωμα να τα αγγίξουμε», ξεκαθάρισε ο πρώην υπουργός Οικονομικών.
Ερωτηθείς για την περίοδο των «κλειστών τραπεζών» ο Γιάνης Βαρουφάκης, μίλησε για εσωτερική υπονόμευση από τον Γιάννη Δραγασάκη. «Από τη μία μεριά στέλνεις τον ΥΠΟΙΚ σου να διαπραγματευτεί με τον Ντράγκι που ήταν έτοιμος να μας κλείσει τις τράπεζες και ταυτόχρονα πίσω από την πλάτη, στέλνεις μήνυμα από τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης (Γιάννης Δραγασάκης) απευθείας στον Ντράγκι: Μην ακούς τον Βαρουφάκη! Είναι να κλέβεις τη σφεντόνα από τον Δαυίδ πριν μπει στο πεδίο μάχης με τον Γολιάθ» είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου