Τρίτη 30 Απριλίου 2019

Εμφύλιος στη Βενεζουέλα: Χάος, αίμα και συγκρούσεις -Χωρισμένο στα δύο το στράτευμα του Μαδούρο


Δραματικές οι εξελίξεις στη Βενεζουέλα μετά το κάλεσμα Γκουαϊδό για στρατιωτική εξέγερση.
Λίγη ώρα αφού είδε το φως της δημοσιότητας το βίντεο του Γκουαϊδό, όπως σας γράψαμε και σε προηγούμενο άρθρο μας στρατιωτικοί πιστοί στον Μαδούρο συγκρούστηκαν με δυνάμεις πιστές στον Γκουαϊδό. Δημοσιογράφος του Reuters είδε αργότερα τις δυνάμεις ασφαλείας να κάνουν χρήση δακρυγόνων εναντίον του Γκουαϊδό και περίπου 70 οπλισμένων ανδρών με στρατιωτική περιβολή κοντά στην αεροπορική βάση Λα Καρλότα στο Καράκας.

Βίντεο από κάτοικο του Καράκας που δείχνει τους στρατιώτες να συλλαμβάνουν στρατιώτες.
Βίντεο που λίγο μετά αναρτήθηκε σε Μέσα κοινωνικής δικτύωσης από χρήστες και δημοσιογράφους. Η κατάσταση είναι τόσο έκρυθμη που ο στρατός έχει χωριστεί στα δύο, με τους μεν να φαίνεται ότι συλλαμβάνουν τους δε, ενώ κόσμος από τα μπαλκόνια ακούγεται να φωνάζει «Ελευθερία, ελευθερία».
Οι φαντάροι που είναι με το μέρος του Γκουαϊδό φορούν κορδέλες 
(περιβραχιόνια) μπλε χρώματος.


Footage of the chaos on Altamira bridge earlier when colectivos were clashing with Pro Guaido forces



Διεθνείς αντιδράσεις – Ενημερώθηκε ο Τραμπ και Πούτιν
«Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ παρακολουθεί την κατάσταση στη Βενεζουέλα, όπου ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Juan Guaido ζήτησε την Τρίτη μια στρατιωτική εξέγερση για να υποστηρίξει το σχέδιό του να εξαφανίσει τον Πρόεδρο Νικόλα Μαντούρο, τονίζει ο Λευκός Οίκος. «Ο πρόεδρος ενημερώθηκε και παρακολουθούμε τη συνεχιζόμενη κατάσταση», ανέφερε η γραμματέας του Λευκού Οίκου, Σαρά Σάντερς.Διεθνείς αντιδράσεις – Ενημερώθηκε ο Τραμπ και Πούτιν
«Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ παρακολουθεί την κατάσταση στη Βενεζουέλα, όπου ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Juan Guaido ζήτησε την Τρίτη μια στρατιωτική εξέγερση για να υποστηρίξει το σχέδιό του να εξαφανίσει τον Πρόεδρο Νικόλα Μαντούρο, τονίζει ο Λευκός Οίκος. «Ο πρόεδρος ενημερώθηκε και παρακολουθούμε τη συνεχιζόμενη κατάσταση», ανέφερε η γραμματέας του Λευκού Οίκου, Σαρά Σάντερς.

περισσότερα εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου