Δευτέρα 29 Απριλίου 2019

Τασούλας: Το πρότυπο λύκειο στη Βουλή


ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Μόνο σοβαρά περαιτέρω προβλήματα δημιουργεί το εκπαιδευτικό νομοσχέδιο στην Παιδεία αντί για λύσεις και βελτιώσεις τόνισε μεταξύ άλλων στη Βουλή κατά τη σχετική συζήτηση ο βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ Κώστας Τασούλας.  Επιπλέον αναφέρθηκε και στο συνεχιζόμενο απαράδεκτο πρόβλημα της Ζωσιμαίας που από το 2015 παραμένει μη ενιαία σχολική μονάδα, μόνο ως Πρότυπο Γυμνάσιο χωρίς συνδεδεμένο και Πρότυπο Λύκειο όπως όλα τα υπόλοιπα ιστορικά σχολεία. 
Στα Γιάννενα, όπως είπε ο κ. Τασούλας, υπάρχει το πιο παλιό ελληνικό σχολείο η γεραρά Ζωσιμαία Σχολή από το 1828. Αυτό το σχολείο σήμερα, με βάση τον ν. 4327/2015, είναι το μοναδικό από τα πέντε ιστορικά πρότυπα σχολεία, που δεν είναι συνδεδεμένο με λύκειο, που δεν είναι, δηλαδή, ενιαία σχολική μονάδα. Υπάρχει μόνο Πρότυπο Γυμνάσιο Ζωσιμαίας στα Γιάννενα και δεν υπάρχει πρότυπο λύκειο.
«Ξέρω ότι υπάρχουν κάποια προβλήματα εν σχέσει με τα κτήρια, με τις υποδομές, εν σχέσει με τους καθηγητές του Γενικού Λυκείου Ζωσιμαίας, τα οποία όμως προβλήματα από το 2015 έως το 2019, τέσσερα χρόνια τώρα, θα μπορούσαν να είχαν λυθεί και να προστεθούν σήμερα σε αυτό το νομοσχέδιο δυο, τρεις λέξεις, οι οποίες θα συνέδεαν το Πρότυπο Γυμνάσιο Ζωσιμαίας με πρότυπο λύκειο, έχοντας επιλύσει η Κυβέρνηση αυτά τα χρόνια τα προβλήματα τα στεγαστικά και της απασχόλησης των καθηγητών του Γενικού Λυκείου Ζωσιμαίας», τόνισε.
Κατέληξε σημειώνοντας ότι με την πρακτική αυτή δεν αναγνωρίζεται το δικαίωμα σε 260 παιδιά να ακολουθούν μετά το πρότυπο γυμνάσιο την πορεία προς ένα πρότυπο λύκειο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου