Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018

Την τελευταία του δημοσκόπηση πριν από την κάλπη παρουσίασε το ΡΙΚ, το βράδυ της Πέμπτης 18/1 από την εταιρία CYMAR με δείγμα 1010 ατόμων.

Την τελευταία του δημοσκόπηση πριν από την κάλπη παρουσίασε το ΡΙΚ, το βράδυ της Πέμπτης 18/1 από την εταιρία CYMAR με δείγμα 1010 ατόμων.
Οι συνεντεύξεις ήταν  τηλεφωνικές και λήφθηκαν στο διάστημα 8 – 13 Ιανουάριου.
Πρόθεση ψήφου στο 1ο Γύρο
Στην αδιευκρίνιστη ψήφο, ο Ν. Αναστασιάδης λαμβάνει 27% έχοντας να αντιμετωπίσει στον δεύτερο γύρο τον Σταύρο Μαλά, ο οποίος βρίσκεται πάνω από τον Νικόλα Παπαδόπουλο. Συγκεκριμένα ο κ. Μαλάς καταγράφει 16% έναντι 14% του κ. Παπαδόπουλου. Με ποσοστό 4.5% ο Χρίστος Χρίστου προσπερνάει τον πέμπτο Γιώργο Λιλλήκα ο οποίος λαμβάνει 2%.
Πρόθεση διευκρινισμένης ψήφου στον 1ο Γύρο
Επί της διευκρινισμένης ψήφου ο Νίκος Αναστασιάδης φτάνει το 42% ενώ ο Σταύρος Μαλάς το 25%. Ακολουθεί ο Νικόλας Παπαδόπουλος με 22%, ο Χρίστος Χρίστου με 7% και ο Γιώργος Λιλλήκας με 3%.
Κομματική συνοχή ψηφοφόρων 2016 – Σημερινή πρόθεση ψήφου κατά ψήφο στις Βουλευτικές Εκλογές του 2016
Η συσπείρωση του ΔΗΣΥ γύρω από την υποψηφιότητα του Νίκου Αναστασιάδη ανέρχεται στο 70%. Τον Σταύρο Μαλά επιλέγει το 3% όσων ψήφισαν ΔΗΣΥ το 2016, 4% επιλέγει Νικόλα Παπαδόπουλο όπως και τον Χρίστο Χρίστου. Τον Γιώργο Λιλλήκα θα ψήφιζε το 1% την στιγμή που 13% δηλώνουν αναποφάσιστοι. Αποχή/Λευκό ή άκυρο επιλέγει το 3% ενώ 2% επέλεξε να μην απαντήσει.
Το ΑΚΕΛ στην συγκεκριμένη δημοσκόπηση καταγράφει την πιο υψηλή συσπείρωση με ποσοστό 74%. 10% των ψηφοφόρων του ΑΚΕΛ δηλώνει αναποφάσιστο την στιγμή που το 5% απαντά ότι θα πάει στην αποχή / λευκό ή άκυρο. Ο Νίκος Αναστασιάδης εμφανίζεται να λαμβάνει 3% από το ΑΚΕΛ όσα και ο Νικόλας Παπαδόπουλος με τον Γιώργο Λιλλήκα. Δεν απάντησε το 2%.

Σε σχετικά χαμηλά επίπεδα παραμένει η συσπείρωση του ΔΗΚΟ αγγίζοντας το 66%. Το 17% όσων ψήφισαν ΔΗΚΟ το 2016, δηλώνει ότι θα ψηφίσει τον Νίκο Αναστασιάδη, 5% τον Σταύρο Μαλά, 4% τον Χρίστο Χρίστο ενώ 1% ο Γιώργος Λιλλήκας. Αναποφάσιστοι δηλώνουν το 6%, την ώρα που αποχή/λευκό/άκυρο επιλέγει το 1%.
Παρόμοια εικόνα με το ΔΗΚΟ παρουσιάζει και η ΕΔΕΚ με την συσπείρωση της να ανέρχεται στο 60%. Το 11% απάντησε ότι θα ψήφιζε τον Νίκο Αναστασιάδη, 8% τον Σταύρο Μαλά, 5% τον Χρίστο Χρίστου και 3% τον Χρίστο Χρίστου. Αναποφάσιστοι στην ΕΔΕΚ δηλώνει το 8%, λευκό / άκυρο / αποχή επιλέγει το 3% ενώ δεν απάντησε 2%.
Αδυναμία συσπείρωσης γύρω από τον υποψήφιο τους Γιώργο Λιλλήκα, παρουσιάζουν και οι ψηφοφόροι της Συμμαχίας Πολιτών με ποσοστό μόλις 43%. Τον Νικόλα Παπαδόπουλο δήλωσαν ότι θα ψηφίσει το 29%, 14% τον Χρίστο Χρίστου την ώρα που από 7% δήλωσαν αναποφάσιστοι και ότι δεν απαντούν.
Εικόνα χαμηλής συσπείρωσης γύρω από τον Νικόλα Παπαδόπουλο παρουσιάζει και η Αλληλεγγύη με 40%. Δεύτερος στις προτιμήσεις όσων ψήφισαν «Αλληλεγγύη» το 2016, σύμφωνα με την δημοσκόπηση, έρχεται ο Σταύρος  Μαλάς με 20%, τον Νίκο Αναστασιάδη το 10% ενώ το 10% τον Χρίστο Χρίστου. Αναποφάσιστοι δήλωσαν το 10% όπως και την επιλογή του «άλλου».
Την χειρότερη συσπείρωση από όλα τα κόμματα καταγράφει το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, καθώς οι Νίκος Αναστασιάδης και Σταύρος Μαλάς λαμβάνουν πιο υψηλά ποσοστά από τον Νικόλα Παπαδόπουλο. Συγκεκριμένα τον Νίκο Αναστασιάδη και τον Σταύρο Μαλά επιλέγει το 19% των ψηφοφόρων των Οικολόγων  ενώ τον Νικόλα Παπαδόπουλο το 13%. Τον Χρίστο Χρίστου θα ψήφιζαν το 6% ενώ το μεγαλύτερο ποσοστό δηλώνει αναποφάσιστο αγγίζοντας το 31%. Λευκό / αποχή ή άκυρο επιλέγει το 12%.
Το ΕΛΑΜ συσπειρώνεται γύρω από τον Χρίστο Χρίστου με ποσοστό 55%. Το 10% επιλέγει τον Νίκο Αναστασιάδη όσο ποσοστό επιλέγει να ψηφίσει τον Νικόλα Παπαδόπουλο. Το 14% όσων ψήφισαν ΕΛΑΜ δηλώνει αναποφάσιστο ενώ 11% δεν απάντησε.
Παράσταση νίκης

Αδιαφιλονίκητο φαβορί παρουσιάζεται για να νικήσει τις εκλογές ο Νίκος Αναστασιάδης. Στην παράσταση νίκης το 68% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι ανεξάρτητα με τι θα ψηφίσει θεωρεί ότι νικητής των εκλογών θα είναι ο Νίκος Αναστάσιαδης. Το 10% βλέπει ως νικητή των εκλογών τον Νικόλα Παπαδόπουλο, 5% τον Σταύρο Μαλά ενώ το 19% είναι χωρίς γνώμη.
Νίκος Αναστασιάδης εναντίον Σταύρου Μαλά

Με 18 ποσοστιαίες μονάδες νικητής είναι ο Νίκος Ανατασιάδης στο σενάριο όπου απέναντι του έχει τον Σταύρο Μαλά. Συγκεκριμένα ο πρώτος λαμβάνει 42% σε αντίθεση με τον δεύτερο που καταγράφει ποσοστό της τάξεως του 24%. Δεν έχουν αποφασίσει απαντά το 13%, κανέναν επιλέγει το 5% ενώ δεν θα ψήφιζε το 9%. Λευκό θα έριχνε το 3%, άκυρο το 1% την ώρα που το 4% δεν απάντησε.
Νίκος Αναστασιάδης εναντίον Νικόλα Παπαδόπουλου

Νικητής με μικρότερη διάφορά είναι και στο δεύτερο επικρατέστερο σενάριο ο Νίκος Αναστασιάδης με 39% έναντι του Νικόλα Παπαδόπουλου ο οποίος λαμβάνει 25%. Το 15% του εκλογικού σώματος δηλώνει αναποφάσιστο, 6% απάντησε κανέναν, 9% δεν θα ψήφιζε, 2% επιλέγει το λευκό, 1% απάντησε το άκυρο ενώ 4% δεν απάντησαν.

http://proedrikeslive.sigmalive.com/epikerotita/1401/1401

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου