Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018

Mεγάλο τουρκικό κονβόι με πολλά οχήματα και τανκ μπήκε στη συριακή επαρχία του Ιντλίμπ



Mεγάλο τουρκικό κονβόι με πολλά οχήματα και τανκ μπήκε στη συριακή επαρχία του Ιντλίμπ και μάλιστα εισήλθε στην πόλη  Sarmada προερχόμενο από την επαρχία Kafar Lusin.Τούρκοι αξιωματικοί είχαν εκεί επαφές και συναντήσεις με ηγέτες της τρομοκρατικής οργάνωσης HTS τ.Αλ Νούσρα.Το κονβόι αποτελείται σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες από περισσότερα από 100 οχήματα. Aναφέρονται 15 τανκ.Άλλες πηγές αναφέρουν ότι το τουρκικό κονβόι συνοδεύεται από αυτοκινητοπομπή της HTS με κατεύθυνση Tallat Al-IS, στο νότο Χαλεπίoυ.

Στο μεταξύ συριακή και ρωσική αεροπορία σφυροκόπησαν τις θέσεις τρομοκρατών στο Saraqeb που είναι προς κατεύθυνση των αποκλεισμένων σιίτικων πόλεων Fua,Kefraya.Αναμένεται να γίνει επίθεση του στρατού άμεσα προς αυτήν την κατεύθυνση μετά και την απελευθέρωση της πόλης του Abu Duhur.

Γίνεται λόγος για 130 τουρκικά οχήματα και ότι είναι η α΄φοράπου ο τουρκικός στρατός εισχωρεί τόσο βαθιά σε αυτήν την περιοχή από την αρχή του πολέμου. Η Τουρκία για πολλές εβδομάδες έκανε στρατιωτικές επιτηρήσεις σε Ιντλίμπ και βορρά της Χάμα.Τοπική πηγή αναφέρει ανεπιβεβαίωτα ότι το τουρκικό κονβόι αναγκάστηκε να σταματήσει στην πόλη Atareb γιατί η Ρωσία πραγματοποιεί νυχτερινές επιδρομές στο δρόμο Χαλεπίου-Saraqib 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου