Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018

Κάτι σοβαρό τρέχει στο Κοσσυφοπέδιο: «Σε τρεις ώρες φτάνουμε βόρεια Μιτρόβιτσα» λένε οι Σέρβοι – Πληροφορίες για επικείμενο κύμα δολοφονιών…

ΑΛΒΑΝΟΙ-ΝΑΤΟ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΠΟΓΚΡΟΜ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΣΕΡΒΩΝ ΌΜΟΙΟ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΥ 2004 
Έτοιμη είναι να «ανάψει η φωτιά» στο Κοσσυφοπέδιο λόγω των παρασκηνιακών σχεδίων Αλβανών και ΝΑΤΟ για νέο πιθανό πογκρόμ κατά των Σέρβων όμοιο με αυτό του 2004 όπου είχαμε για όσους δεν θυμούνται κύμα δολοφονιών και τρομοκρατίας από τους Αλβανούςκάτα Σέρβων ηλικιωμένων πολιτών , ενώ η δύση σιωπούσε πρόστυχα και ανέντιμα σε όλα αυτά .


«Αν κάποιος από την Πρίστινα ή τις Βρυξέλλες ή την Ουάσιγκτον, θέλει να έχει το έλεγχο σε ολόκληρο το Κοσσυφοπέδιο και να απομακρύνει τους Σέρβους που έχουν εκεί απόλυτη πλειοψηφία, θα πρέπει να γνωρίζει ότι ο σερβικός στρατός σε τρεις ώρες μπορεί να φθάσει με όλα τα οχήματα του στο βόρειο κομμάτι της Μιτρόβιτσα, έξω από τη γέφυρα του Ιμπάρ( φυσικό σύνορο Σέρβων και Αλβανών), δήλωσε ο γνωστός Σέρβος στρατιωτικός αναλυτής, Μίροσλαβ Λαζάνσκι.
Την ίδια στιγμή δεκάδες αλβανικές παραστρατιωτικές ομάδες UCKάδων και συγκεκριμένα του AKSH περιπολούν ήδη στα σύνορα με την Σερβία προκαλώντας την σφοδρή αντίδραση του Β’ σώματος του σερβικού στρατού που είναι στα σύνορα με το Κοσσυφοπέδιο.
Οι Σέρβοι έβαλαν «μυαλό» και ετοιμάζονται να πολεμήσουν υπέρ βωμών και εστιών χωρίς να υπολογίζουν με ποιους θα τα βάλλουν,  και η δύση άρχισε να τους υπολογίζει , διότι το κόστος «πολλαπλασιάζεται» σε αυτές τις περιπτώσεις.    

Η πιο γνωστή από αυτές η οργάνωση Armata Kombëtare Shqiptare ανακοίνωσε κάνοντας την εμφάνιση της ξανά στο Κοσσυφοπέδιο, ότι απαγορεύει οποιαδήποτε κίνηση της αλβανικής κυβέρνησης στην οριοθέτηση των συνόρων με το Μαυροβούνιο ενώ μετακίνησε αδιευκρίνιστο αριθμό παραστρατιωτικών ειδικά εκπαιδευμένων ομάδων στα βόρεια της πρώην γιουγκοσλαβικής επαρχίας προετοιμαζόμενες για νέο πογκρόμ κατά των Σέρβων παρόμοιο με του 2004.
«Ο AKSH, είναι πανέτοιμος να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των Αλβανών παντού και θα κινηθεί εφόσον απειληθεί αλβανικό έδαφος», αναφέρει η ανακοίνωση.
Οι Αλβανοί παραστρατιωτικοί έχουν προφανώς φιλοδοξίες μέσω του κατασταλτικού μηχανισμού για πλήρη «κατάκτηση» το βορείου τμήματος του Κοσσυφοπεδίου.
Σύμφωνα με τον Λαζάνσκι η δολοφονία του εξέχοντος Σέρβου πολιτικού στο Κοσσυφοπέδιο, πριν από λίγες ημέρες, αποσκοπεί στον έλεγχο του βορείου Κοσσυφοπεδίου από τους Αλβανούς.
Ο ίδιος αναφέρει ότι το Γενικό Επιτελείο του Σερβικού Στρατού έχει εκπονήσει σχέδια για κάθε πιθανό κίνδυνο, ακόμη και για πιθανή κρίση στο Κοσσυφοπέδιο.
Βέβαια ο Σέρβος αναλυτής δεν μας είπε ότι τα σχέδια αυτά έχουν εκπονηθεί σε συνεργασία με το ρωσικό γενικό επιτελείο το οποίο μετά από εντολή Πούτιν «περί διαφύλαξης της εδαφικής ακεραιότητας» της Σερβίας έχει εκπονήσει μυστικά σχέδια για την αερομεταφορά πανίσχυρων ρωσικών αερομεταφερόμενων δυνάμεων .
Αυτά ακριβώς τα σενάρια υλοποιούν εδώ και δύο χρόνια Σέρβοι και Ρώσοι με τις κοινές ασκήσεις αλεξιπτωτιστών «σλαβική αδελφότητα».
Επισημαίνουμε επίσης ότι το 2ο σερβικό σώμα στρατού με περιοχή ευθύνης το Βόρειο Κοσσυφοπέδιο έχει τεθεί σε πλήρη ετοιμότητα ενώ το Βελιγράδι προειδοποίησε την KFOR ότι δεν θα είναι απλώς ένας «παρατηρητής» εφόσον απειλείται η ασφάλεια του σερβικού πληθυσμού στο βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου-Μετόχια .
Η ισχυρή βούληση του Βελιγραδίου να προστατεύσει τον σερβικό πληθυσμό , σε περίπτωση κλιμάκωσης της βίας στην επαρχία, θα είναι γεγονός.
Σύμφωνα με πληροφορίες , η στρατιωτική ηγεσία της Σερβίας ενημέρωνε τακτικά όλους τους προηγούμενους διοικητές της KFOR για την αποφασιστικότητά της να διασφαλίσει την ασφάλεια των πολιτών της.
«Κάναμε ξεκάθαρο σε αρκετές περιπτώσεις στη διοίκηση των διεθνών δυνάμεων στην Πρίστινα ότι είναι υποχρεωμένοι να διατηρούν την τάξη και την ειρήνη και να φροντίζουν για την κατάσταση ασφαλείας του σερβικού λαού», δήλωσε  προ ημερών  ο Σέρβος ΥΠΑΜ.
Ο υπουργός Άμυνας Αλεξάνταρ Βούλιν και ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου, στρατηγός Λιούμπιτσα Ντίκοβιτς επιβεβαίωσαν στην Raska ότι οι σερβικές ένοπλες δυνάμεις είναι πανέτοιμες σε συνεχή επαγρύπνηση για όλες τις τρέχουσες προκλήσεις.
Μετά την επίσκεψη του Σέρβου Α/ΓΕΣ στην 2η μηχανοκίνητη Ταξιαρχία ( 2α Μ/Κ ΤΑΞ) του Σερβικού Στρατού στην Ζώνη Ασφαλείας, ο ίδιος δήλωσε ότι ο σερβικός στρατός είναι σε επιφυλακή, εκπαιδευμένος, οπλισμένος και πανέτοιμος να εφαρμόσει κάθε εντολή του ανώτατου διοικητή και των κρατικών αρχών για την υπεράσπιση της επικράτειας και της συνταγματικής τάξης .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου