Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2018

Επίκαιρη επερώτηση 30 βουλευτών της ΝΔ για την εγκληματικότητα



Στις περιοχές «γκέτο» όπως τις χαρακτηρίζουν, οι 30 βουλευτές περιλαμβάνουν την περιοχή Φιλοπάππου-Ακρόπολη, το Πεδίον του Άρεως, την Ομόνοια και το Μεταξουργείο, καθώς και το Μενίδι.
Τη μετατροπή ολόκληρων περιοχών και συνοικιών σε γκέτο πρωτοφανούς ανομίας και εγκληματικότητας, καταγγέλλουν σε επίκαιρη επερώτησή τους 30 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κατηγορώντας την κυβέρνηση για πρωτοφανή αδυναμία να αντιμετωπίσει τη ραγδαία αύξηση της εγκληματικότητας.

Σε αυτές τις περιοχές περιλαμβάνουν την περιοχή Φιλοπάππου-Ακρόπολη, το Πεδίον του Άρεως, την Ομόνοια και το Μεταξουργείο, καθώς και το Μενίδι. Εκτιμούν ότι βασικό ρόλο στην έξαρση του εγκλήματος έχει παίξει «ο περίφημος νόμος Παρασκευόπουλου», «με τον οποίο έχουν αποφυλακισθεί άνω των 10.200 φυλακισμένων μέχρι το φθινόπωρο του 2017» και καταγγέλλουν ότι «η κατάργηση των φυλακών τύπου Γ' ευνοεί όσους καταφανώς έχουν διαπράξει εγκληματικές πράξεις, μεταξύ των οποίων και φυλακισμένοι τρομοκράτες της "17 Νοέμβρη", οι οποίοι τυγχάνουν κανονικής αδείας, προσβάλλοντας τη μνήμη των φονευθέντων και των συγγενών τους».
Γίνεται ειδική μνεία στην κατάσταση που επικρατεί στα Εξάρχεια, τα οποία, όπως αναφέρουν, τα τελευταία 3,5 χρόνια, με κυβερνητική ευθύνη έχουν μετατραπεί σε «καρκίνωμα της πρωτεύουσας», στον «Ρουβίκωνα», για τον οποίο σημειώνουν ότι απολαμβάνει ιδιότυπης ανοχής, αλλά και στην κατάσταση που επικρατεί στους χώρους των ΑΕΙ, που «έχουν καταστεί πεδίο ανεξέλεγκτης δράσης οργανωμένων ομάδων και καταφύγιο παρανόμων».
Οι βουλευτές τονίζουν πως την ίδια ώρα αποδυναμώνονται οι δυνάμεις της αστυνομίας, που θα μπορούσαν να καταστείλουν αποτελεσματικά τη δράση των «μπαχαλάκηδων» και καλούν την υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, να δώσει απαντήσεις, μεταξύ άλλων, για τον σχεδιασμό σχετικά με την πάταξη της εγκληματικότητας και την κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου.
Την επίκαιρη επερώτηση υπογράφει πρώτος ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ, αρμόδιος για τα θέματα Προστασίας του Πολίτη, Μάξιμος Χαρακόπουλος και ακόμη 29 βουλευτές.
https://sputniknews.gr/politiki/20180918945622-nd-egklimatikothta-epikairh-eperotisi/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου