Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018

Ανεβάζει τους τόνους ο Όρμπαν και μιλά για ευρωπαϊκό «εκβιασμό»

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν στηλίτευσε σήμερα τον «εκβιασμό» των φιλομεταναστευτικών δυνάμεων στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης εναντίον της χώρας του, σε μια επιθετική ομιλία που εκφώνησε ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.
«Δεν θα υποκύψουμε στον εκβιασμό των δυνάμεων που υποστηρίζουν τους μετανάστες εναντίον της Ουγγαρίας. Η Ουγγαρία θα υπερασπιστεί τα σύνορά της, θα σταματήσει την παράνομη μετανάστευση και θα υπεραμυνθεί των δικαιωμάτων της», είπε ο Ούγγρος ηγέτης απευθυνόμενος στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Σημειώνεται ότι η Ουγγαρία απέρριψε σήμερα τις επικρίσεις για την πολιτική της στο μεταναστευτικόαπό την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα η οποία έλαβε γνώση «σοκαριστικών αναφορών» σύμφωνα με τις οποίες μετανάστες που κρατούνταν σε ζώνες διέλευσης στερούνταν τροφής.
«Ένας εποικοδομητικός διάλογος με τις κυβερνήσεις προτού εξαχθούν βιαστικά συμπεράσματα θα βοηθούσε οπωσδήποτε να προωθηθεί ο κοινός μας σκοπός για προστασία των ατομικών δικαιωμάτων», δήλωσε η Ουγγαρέζα πρεσβευτής Ζουζάνα Χόρβατ ενώπιον του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ στη Γενεύη.
Απαντούσε στις επικρίσεις της νέας Ύπατης Αρμοστή για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στη Γενεύη, Μισέλ Μπατσελέτ, η οποία ανέλαβε τα καθήκοντά της στις αρχές Σεπτεμβρίου και παρουσίασε χθες στο Συμβούλιο την περιοδική έκθεση της Ύπατης Αρμοστείας.
«Μάθαμε με ικανοποίηση χθες ότι θα τείνετε πάντα ευήκοον ους στις ανησυχίες των κυβερνήσεων. Είναι ωστόσο λυπηρό που η έκθεσή σας περιέχει μισές αλήθειες», είπε η Χόρβατ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου