Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018

Συνηθισμένες καθημερινές ιστορίες προοδευτισμού: Βιαστής δήλωσε «γυναίκα», τον πήγαν σε γυναικεία φυλακή και εκεί επιτέθηκε σεξουαλικά σε τέσσερις γυναίκες


Ο Stephen Wood είναι ένας Βρετανός άνδρας 52 ετών που έχει καταδικασθεί ως δράστης σεξουαλικών εγκλημάτων και ως παιδεραστής και που τώρα συστήνεται ως «γυναίκα» με το όνομα "KarenWhite. Καταδικάσθηκε για τον βιασμό μιας γυναίκας το 2003 και μιας άλλης το 2016. Εκκρεμεί και μια δίκη του για επίθεση με μαχαίρι εναντίον ενός γείτονα.

Η ακριβής φύση της κατάστασης του Wood δεν είναι σαφής. Σύμφωνα με πληροφορίες, άρχισε να «αναγνωρίζεται» ως «γυναίκα» το 2014, αλλά ορισμένοι από τους φίλους του ισχυρίστηκαν στον Τύπο ότι είναι απλώς ένας “drag artist” και δεν έχει πραγματικά δυσφορία φύλου. Άλλοι, ωστόσο, αναφέρουν ότι ζήτησε βοήθεια από μια ομάδα τρανσέξουαλ στο Μάντσεστερ, η οποία τον παρέπεμψε σε μια "κλινική ταυτότητας φύλου" στο Σέφιλντ.

Ο Wood δεν έκανε τη λεγόμενη χειρουργική επέμβαση «αλλαγής φύλου», αλλά επειδή προσδιόριζε τον εαυτό του ως γυναίκα, οδηγήθηκε στη φυλακή New Hall, που είναι γυναικεία φυλακή. Εκεί, σύμφωνα με αναφορά της Daily Mail, βρήκε την ευκαιρία να επιτεθεί σεξουαλικά σε τέσσερις γυναίκες. Συγκεκριμένα, ο Woodφέρεται να ξεγυμνώθηκε μπροστά σε μια κρατούμενη, έβαλε το χέρι του στο στήθος μιας άλλης και έκανε «ακατάλληλα σχόλια για το στοματικό σεξ», κόλλησε το σώμα του κατά τρόπο «άσεμνο» σε μια τρίτη κρατούμενη και φίλησε στον λαιμό μία τέταρτη.

Ο Wood παραδέχθηκε τις δύο από τις επιθέσεις, αλλά αρνήθηκε τις άλλες, ισχυριζόμενος ότι πάσχει από στυτική δυσλειτουργία και ότι δεν ελκύεται από γυναίκες.

Μετά από τα επεισόδια, ο/η Wood μεταφέρθηκε στην ανδρική φυλακή HM Prison Leeds.


"Ζητούμε ειλικρινά συγνώμη για τα λάθη που έγιναν στην περίπτωση αυτή", δήλωσε εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Φυλακών. "Ενώ εργαζόμαστε για να διαχειριστούμε όλους τους κρατουμένους, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που είναι"transgender", με ευαισθησία και σύμφωνα με το νόμο, είμαστε ξεκάθαροι ότι η ασφάλεια όλων των κρατουμένων πρέπει να είναι απόλυτη προτεραιότητά μας".

"Οι φεμινίστριες μπορεί να πιστεύουν σωστά ότι «οι γυναίκες δεν έχουν πέη», αλλά σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία υπάρχουν 125"transgender" φυλακισμένα άτομα σε φυλακές στην Αγγλία και την Ουαλία», γράφει η συγγραφέας Ann Farmer σχολιάζοντας το περιστατικό στο MercatorNet. "Με αυτού του είδους την ενθάρρυνση από τους ιθύνοντες, για τους οποίους η δημόσια ασφάλεια θα πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα, αυτό το πρόβλημα δεν πρόκειται να λυθεί σύντομα".

"Στην πραγματικότητα, είναι προφανές ότι το φαινόμενο θα αυξηθεί, παρόλο που είναι απίθανο πολλοί «trans άντρες» (δηλαδή γυναίκες που πιστεύουν ότι είναι άντρες) να επιδιώξουν να μεταφερθούν στις αντρικές φυλακές - ακόμη και αν ισχυρίζονται ότι να είναι βιαστές".

Σε όλο τον κόσμο, ο διαχωρισμός με βάση το φύλο είναι ένα από τα πολλά μικρότερα μέτωπα στον συνεχιζόμενο πόλεμο σε σχέση με την λεγόμενη «ταυτότητα φύλου». Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η κυβέρνηση του Trump άλλαξε τη διαδικασία τον Μάιο για να διαχειριστεί τους τρόφιμους που έχουν σύγχυση φύλου, και ενώ κάθε περίπτωση εξετάζεται ξεχωριστά, ο "αρχικός προσδιορισμός" βασίζεται στο βιολογικό φύλο και ότι ο εγκλεισμός ανδρών με γυναίκες (ή το αντίστροφο) θα εγκρίνεται μόνο σε "σπάνιες περιπτώσεις".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου