Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018

Η Μέρκελ ζητά ευρωπαϊκή αλληλεγγύη για την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης



Η Άνγκελα Μέρκελ, μιλώντας στο γερμανικό κοινοβούλιο, ζήτησε την αλληλεγγύη των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με ενίσχυση της Frontex, ώστε να τερματιστεί η παράνομη μετανάστευση.
Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ κάλεσε τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να δείξουν αλληλεγγύη, διασφαλίζοντας ότι η συνοριακή υπηρεσία Frontex έχει αρκετές δυνάμεις ώστε να είναι αποτελεσματική και να συμβάλει στον τερματισμό της παράνομης μετανάστευσης, σε συμφωνία με τα σχέδια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Το ερώτημα της καταπολέμησης της παράνομης μετανάστευσης σημαίνει ότι πρέπει να ενισχύσουμε την προστασία των εξωτερικών συνόρων… αυτό σημαίνει επίσης ότι οι χώρες με εξωτερικά σύνορα πρέπει να εγκαταλείψουν ορισμένες από τις εθνικές ευθύνες τους», δήλωσε η Μέρκελ στο κοινοβούλιο, σύμφωνα με το Reuters.
«Αυτό απαιτεί έναν βαθμό αλληλεγγύης, πρόκειται για ανθρώπους που φθάνουν σε εμάς ή για το καθήκον μας να κάνουμε εφικτή τη νόμιμη μετανάστευση ώστε να βοηθήσουμε χώρες που έχουν προβλήματα», πρόσθεσε η Γερμανίδα καγκελάριος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου