Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018

Κοντομηνάς, ο επί ΣΥΡΙΖΑ παραγεγραμμένος


Γράφει ο Αγκιτάτορας
Ξεκινά λοιπόν το 2012, επί πρωθυπουργίας Αντώνη Σαμαρά,  ο έλεγχος κάποιων φορολογικών υποθέσεων του ιδιοκτήτη του ALPHA. Κι η έρευνα έφερε στο φως καταθέσεις πολλών εκατομμυρίων ευρώ που δεν έχουν δηλωθεί, που δεν υπήρχε προφανής πηγή προέλευσης. Τότε καταλογίστηκαν οι αναλογούντες  φόροι και τεράστια πρόστιμα.

Μπορεί κανείς να μην περίμενε την άμεση είσπραξη αυτών των ποσών αφού σε αυτές τις υποθέσεις οι δικαστικές δεν έχουν τέλος, αλλά ελπίζαμε ότι όταν κάποια τελεσιδικούσε θα διατηρούνταν έστω ένα μέρος της «ποινής».
Ειδικά αφού το θέμα πέρασε στα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ με το… «ηθικό πλεονέκτημα», του ΣΥΡΙΖΑ που… δεν αφήνει όρθιο τον καπιταλισμό όπου κι αν τον βρει, του ΣΥΡΙΖΑ που μας παρουσιάστηκε ως… κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας, μόνο ένα αποτέλεσμα αναμέναμε. Σκληρή καταδίκη κάθε παρανομούντα!
Κι όχι μόνο αυτό δεν έγινε αλλά ως εκ θαύματος μέσα στο 2017 κι ενώ οι φορολογικές υπηρεσίες ήταν σίγουρες ότι διέθεταν δεκαετή ορίζοντα ως την παραγραφή, το ΣτΕ αποφασίζει να μειώσει αυτό το διάστημα σε μόλις 5 χρόνια! Πόσο βολικό για τον συγκεκριμένο επιχειρηματία και όχι μόνο…
Θα μου πείτε τώρα αν υπονοούμε ότι υπήρξε κυβερνητική παρέμβαση για να προχωρήσει αυτή η ρύθμιση. Ούτε που διανοήθηκα. Άλλωστε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν παρεμβαίνει στην λειτουργία της δικαιοσύνης, ούτε το δικαστικό σώμα έχει εκφράσει ποτέ σχετικές ανησυχίες! Κάνω λάθος;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου