Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018

Ε.Σ.Ο.) – Συσπείρωση – Συνεργασία – Ενότητα: απολογισμός α’ φάσης.

(Ε.Σ.Ο.) – Συσπείρωση – Συνεργασία – Ενότητα: απολογισμός α’ φάσης.
Το αίτημα για συσπείρωση, συνεργασία και ενότητα πατριωτών και εθνικιστών είναι υπαρκτό και συνεχώς και πολλαπλώς εκφραζόμενο. Προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση έγιναν κατά το παρελθόν και από διάφορους άλλους συνέλληνες. ´Ομως η πολυδιάσπαση των εθνικών δυνάμεων καθώς και η εμφάνιση στον λεγόμενο “χώρο” ατόμων με αμφίβολο πολιτικό παρελθόν -τα οποία επιπλέον επιθυμούν να ηγηθούν-, με ορατή μάλιστα την αρνητική προοπτική να υπηρετήσουν το “κόμμα των πολιτικών κομμάτων” που πολλά εκ των κομμάτων της Βουλής συναποτελούν, έκανε επιτακτική την ανάγκη μιας δυναμικής ενωτικής πρωτοβουλίας.

Το τρίτο δεκαήμερο Ιουλίου 2018 πραγματοποιήθηκε συνάντηση πατριωτών και εθνικιστών για το σκοπό αυτό. Μετά από ανάλυση δεδομένων και διάλογο υπέρ ενότητος για το καλό τού έθνους μας και των Ελλήνων, συναποφασίσθηκε η οργάνωση και προώθηση ενωτικής πρωτοβουλίας και ο τρόπος εξέλιξής της.
Το βασικό στοιχείο προβληματισμού ήταν -και είναι- η εξεύρεση τρόπου άμεσου, εφικτού και υλοποιήσιμου ώστε να σταματήσει ο εθνικός κατήφορος και οι εθνικές ήττες, να αφυπνισθεί ο ελληνικός λαός, να υπάρξει σχέδιο εθνικής ανασυγκρότησης και πολιτικής αντεπίθεσης και να δοθούν πολιτικώς νικηφόροι αγώνες υπέρ Ελλάδος και Ελλήνων. Εντός αυτού του πλαισίου, κρίθηκε ότι η συνεργασία κομμάτων, κινημάτων, φορέων και προσωπικοτήτων που ενεργοποιούνται προς αυτή την κατεύθυνση, είναι αναγκαία και απαραίτητη. Συνεπώς, πρυτάνευσε η λογική να προταχθούν όσα σημεία, στοιχεία και θέσεις μπορούν να λειτουργήσουν ενοποιητικά και όχι όσα θα μπορούσαν να λειτουργήσουν διχαστικά και μη συγκολλητικά. Πρυτάνευσε η λογική “Η ισχύς εν τη ενώσει”.
Το ανωτέρω -αδρομερώς περιγραφόμενο- εγχείρημα κρίθηκε ότι κατ’ αρχάς πρέπει να προωθηθεί εκ των ενόντων. Η προσπάθεια ονομάστηκε Εθνικό Συντονιστικό Όργανο (Ε.Σ.Ο.), επελέγησαν τακτικές υλοποίησης και ετέθησαν χρονοδιαγράμματα.
Σημαντικό βήμα ήταν η στόχευση για συγκέντρωση λίγων δεκάδων υπογραφών υπέρ ενότητος από ανθρώπους που φανερά και επωνύμως κάνουν εθνικό αγώνα. Ο στόχος υπερκαλύφθηκε με την συγκέντρωση -σε μικρό χρονικό διάστημα- υπερδιακοσίων υπογραφών από ανθρώπους που είτε ανήκουν σε ήδη υπάρχοντα κόμματα είτε αγωνίζονται εκτός κομμάτων, οι οποίοι συνυπέγραψαν κείμενο υπέρ ενότητας.
Έπειτα, μετά από ευρύτερη διαβούλευση, αποφασίστηκε σε ποιούς θα επιδοθεί το περί ενότητος κείμενο σε πρώτη φάση. Συνεκτιμήθηκε ότι κάποια κόμματα και φορείς είχαν ήδη εκφράσει δημοσίως τη θέση τους περί συνεργασιών ή μη (π.χ. Χρυσή Αυγή) γεγονός που έγινε σεβαστό. Κατόπιν, ορίσθηκαν εκπρόσωποι επίδοσης του κειμένου σε επικεφαλής κομμάτων και κινημάτων βάσει τεθέντων κριτηρίων και σημειώθηκε πως θα ακολουθήσουν και άλλες φάσεις με βάση τα προταθέντα.
Επιδόσεις κατέστη εφικτό να γίνουν (λαμβάνοντας υπ’ όψιν και χωροχρονικές παραμέτρους) από τους αυτοδιοικητικούς Ι. Κουριαννίδη (υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης), Μ. Κρεμμύδα (πρ. υποψήφιο Αν. Αττικής), Χ. Μιχαλακόπουλο (δημ. σύμβουλο Δήμου Πύργου) και Γ. Σαγιά (δημ. σύμβουλο Δήμου Λαμιέων). Ο μεν πρώτος επέδωσε στους κ. Ελευθέριο Συναδινό (ΠΑΤ.ΡΙ.Ε.), κ. Ν. Βασιλειάδη (ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ), κα Δ. Ρετσινά Φωτεινίδου (για την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ), κ. Δ. Βαλασίδη (για το ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ), κ. Γ. Σύρπη (ΚΙΝΗΜΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ), κ. Στ. Παπαθεμελή (ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ), οι δε άλλοι τρεις στους κ. Γ. Καρατζαφέρη (ΛΑ.Ο.Σ.), κ. Εμμανουήλ Κώνστα (ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ), κ. Β. Καπερνάρο (ΡΙΖ.Ε.Σ.), κ. Π. Δούμα (για τη ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ), ενώ ο κ. Μιχαλακόπουλος επέδωσε στους κ. Ι. Μαλταμπέ (ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ) και Ν. Νικολόπουλο (ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ).
Παραλλήλως, έγιναν προσπάθειες επικοινωνίας και με άλλους επικεφαλής, οι οποίοι εντέλει ενημερώθηκαν με ηλ/κή αλληλογραφία (π.χ. ΚΟΙΝΩΝΙΑ – ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΣΥΝΕΧΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ, ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ κ.ά.). Τέλος, ορίστηκε εγκαίρως η πόλη, η ημερομηνία και η ώρα της συναντήσεως για όλους όσοι είχαν ενημερωθεί για την α’ φάση και θα έδειχναν ενδιαφέρον.
Εξ αυτών, το κόμμα της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ απάντησε ταχέως και υπευθύνως, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους δεν επιθυμούσε να συμμετάσχει στη συγκεκριμένη διαδικασία (η πλήρης απάντηση στην ιστοσελίδα της Ελεύθερης Πατρίδας).
Ακολούθως, οι κ. Ελ. Συναδινός, Εμμ. Κώνστας και Ι. Μαλταμπές επιβεβαίωσαν το ενδιαφέρον τους να συμμετάσχουν στη συνάντηση. Ο Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας εξουσιοδότησε τον κ. Γ. Τσακίρη να τον εκπροσωπήσει (αυτό όμως δεν έγινε αποδεκτό αποκλειστικά και μόνο για λόγους δεοντολογίας διότι είχε οριστεί εκπροσώπηση αποκλειστικά και μόνο από τον επικεφαλής κάθε κόμματος). Ο επικεφαλής του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ είχε πραγματικό προσωπικό θέμα. Ο κ. Παπαθεμελής δήλωσε με εύσχημο τρόπο προφορικώς την μη επιθυμία συμμετοχής του. Ο κ. Τ. Μπαλτάκος απάντησε μία φορά σε επικοινωνία μέσω μηνύματος για περαιτέρω επικοινωνία και μετά δεν υπήρξε συνέχεια επικοινωνίας. Ο κ. Γ. Καρατζαφέρης επικοινώνησε διά τηλ/κού μηνύματος και ενημέρωσε πως την ίδια ημέρα θα υποδεχθεί στελέχη άλλης χώρας. Πέραν τούτων, ουδείς άλλος από τους ενημερωθέντες προέβη σε επικοινωνία σχετική με το θέμα.
Η συνάντηση για την ολοκλήρωση της α’ φάσης πραγματοποιήθηκε -χωρίς αποκλίσεις από τα ορισθέντα- στην Αθήνα στις 17/11/2018 και ώρα 11η πρωινή σε κατάλληλο χώρο και εξελίχθηκε σε τρία στάδια συζητήσεως. Το Εθνικό Συντονιστικό ´Οργανο εκπροσωπήθηκε στα δύο στάδια της συζητήσεως από τους κ. Μ. Κρεμμύδα, Χ. Μιχαλακόπουλο, Σπ. Παπαδόπουλο και Γ. Σαγιά, ενώ στο τρίτο στάδιο προσετέθη και ο Π. Δούμας. Στο τέλος, κατόπιν εγκρίσεως των επικεφαλής προσκεκλημένων που παρέστησαν τιμώντας την ενωτική πρωτοβουλία του Ε.Σ.Ο. (κ. Συναδινός, κ. Κώνστας, κ. Μαλταμπές), επετράπη σε φίλους του Ε.Σ.Ο. -οι οποίοι ήταν παρόντες για λόγους υποστηρίξεως της συναντήσεως- να τοποθετηθούν εν τάχει για το θέμα.
Μετά το πέρας της συναντήσεως και κατόπιν της σύμφωνης γνώμης όλων όσοι παρέστησαν, κυκλοφόρησε το εξής δελτίο τύπου: (Δελτίο Τύπου της 17/11/2018 / Η αρχή έγινε).
Το Εθνικό Συντονιστικό ´Οργανο (Ε.Σ.Ο.) θα συνεχίσει την πρωτοβουλία του για συσπείρωση, συνεργασία και ενότητα πατριωτών και εθνικιστών προχωρώντας στη β’ φάση ενεργειών, σημειώνοντας πως δηλώσεις τρίτων για “απορροφήσεις” κομμάτων και κινημάτων από τα κόμματά τους, δείχνουν μάλλον ιδιοτέλεια και φαίνεται πως δεν βοηθούν την υπόθεση των συνεργασιών υπέρ τού εθνικού σκοπού.
Οι ενέργειες του Ε.Σ.Ο. για τη νέα φάση έχουν πολλαπλές στοχεύσεις. Μεταξύ αυτών, θεωρούνται κομβικές η επικοινωνία και με άλλα κόμματα, κινήσεις, φορείς και προσωπικότητες, η ανάπτυξη και ο συντονισμός κοινών δράσεων και -βεβαίως- η σύγκλιση δυνάμεων για στρατηγική στόχευση συντάξεως ενός εθνικού σχεδίου για έξοδο της Ελλάδος από την κρίση και η δημιουργία ευοίωνης προοπτικής των Ελλήνων.
“Η ισχύς εν τη ενώσει”!
Για το Ε.Σ.Ο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου