Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018

Ουκρανός αρχηγός Ναυτικού προς Τουρκία: «Κλείστε τον Βόσπορο στους Ρώσους» – Ενισχύσεις στη Μ. Θάλασσα στέλνουν οι Βρετανοί



Μέγα σχέδιο πρόκλησης στην Ρωσία από την Ουκρανία έχουμε σε εξέλιξη στην Μαύρη Θάλασσα, με προτροπή των ΗΠΑ, το οποίο αφορά αίτημα για κλείσιμο των στενών του Βοσπόρου με τη απαιτούμενη εντολή βέβαια του Ερντογάν.
Πρόκειται σαφώς για σχέδιο των ΗΠΑ μέσω του πλήρως ελεγχόμενου ουκρανικού καθεστώτος με το οποίο «ζητείται» η υποταγή Ερντογάν στα κελεύσματα της Ουάσιγκτον αλλιώς οι επιπτώσεις θα είναι πραγματικά «σκληρές”. 

Η Ουκρανία ετοιμάζει επίσημο αίτημα στην Τουρκία για να κλείσει ο Βόσπορος, (Στενά των Δαρδανελίων), για τα ρωσικά πολεμικά ναυτικά πλοία.
Ο Ουκρανός αντιστράτηγος Ihor Vovchenko, διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας έκανε μια τέτοια δήλωση όπως ανέφερε το 24 Channel.
«Κατά τη διάρκεια πολέμου, όταν η Τουρκία δεν συμμετέχει ως συμβαλλόμενο μέρος υπάρχει το δικαίωμα της πλήρους ελευθερίας του περάσματος και της απρόσκοπτης ναυσιπλοΐας στα στενά, υπό τις ίδιες συνθήκες που αναφέρονται στα άρθρα 10-18.
Ωστόσο, τα ναυτικά σκάφη των χωρών που εμπλέκονται σε πολεμικές επιχειρήσεις δεν έχουν το δικαίωμα να περάσουν αυτά τα στενά, εξαιρουμένων των περιπτώσεων που προκύπτουν από τη χρήση του άρθρου 25 της Σύμβασης, και αφορούν περίπτωση βοήθειας προς κράτος το οποίο είναι θύμα λόγω συνθήκης αμοιβαίας βοήθειας, η οποία είναι υποχρεωτική για την Τουρκία, και η οποία συνήφθη στο πλαίσιο του Χάρτη των Εθνών και καταχωρήθηκε και δημοσιεύθηκε σύμφωνα με τα σημεία του άρθρου 18 του παρόντος Χάρτη.
Σε εξαιρετικές περιπτώσεις που προβλέπονται στην προηγούμενη παράγραφο, οι περιορισμοί που αναφέρονται στα άρθρα 10-18 μπορούν να μην εφαρμοστούν», ανέφερε το μήνυμα του Ουκρανού Α/ΓΕΕΔ.
Το ζήτημα αφορά τη Σύμβαση του Μοντρέ σχετικά με το καθεστώς των Στενών, η οποία καθιέρωσε την κυριαρχία της Τουρκίας πάνω στα στενά που ενώνουν τη Μαύρη και τη Μεσόγειο Θάλασσα το 1936.
Η σύμβαση υιοθετήθηκε στη Διάσκεψη για το καθεστώς των Στενών της Μαύρης Θάλασσας, στο Μοντρέ (Ελβετία).
Σύμφωνα με την σύμβαση, η Τουρκία είναι υποχρεωμένη να τηρεί τις αρχές του διεθνούς ναυτικού δικαίου και να παρέχει την ελευθερία των πλοίων όλων των χωρών του κόσμου σε ειρήνη και σε πόλεμο.
Η Τουρκία όμως έχει επίσης το δικαίωμα να απαγορεύσει τη διέλευση από τα στενά ναυτικών σκαφών, σε περίπτωση που ο πόλεμος απειλεί την ίδια τη χώρα ή ναυτικά σκάφη άλλων χωρών συμμετέχουν σε πόλεμο εναντίον άλλου κράτους. 
Όπως αναφέρθηκε, τα πλοία του ρωσικού ναυτικού επενέβησαν επιθετικά εναντίον των πλοίων του Ναυτικού της Ουκρανίας, τα οποία πραγματοποιούσαν προγραμματισμένη μετάβαση από το λιμάνι της Οδησσού στο λιμάνι της Μαριούπολης στη Θάλασσα του Αζόφ.
Την ίδια στιγμή «θερμαίνεται” το ΝΑΤΟ για αποστολή πλοίων στην περιοχή.
Ο Βρετανός Α/ΓΕΝ ναύαρχος Άλαν Γουέστ μίλησε για αποστολή βρετανικού πολεμικού στην Μ.Θάλασσα σε αποστολή επιτήρησης.
«Αν στείλουμε πλοίο μας στην περιοχή ίσως να χρειαστεί να πολεμήσει και είναι λογικό να στείλουμε ένα πλοίο που να μπορεί να επιχειρήσει αυτόνομα και να μπορεί να πολεμά», δήλωσε ο ίδιος.
Ο ίδιος τόνισε ότι οι κινήσεις του ΝΑΤΟ μπορεί να ρίξουν λάδι στη φωτιά. «Οφείλουμε να κινηθούμε πολύ προσεκτικά σχετικά με την ανάπτυξη δυνάμεών μας κοντά στη Ρωσία. Αν σταλεί μια ισχυρή Νατοϊκή δύναμη θα θεωρηθεί πρόκληση. Μπορούμε όμως να αποστείλουμε περιορισμένο αριθμό σκαφών για προστασία της ναυσιπλοΐας».
Το περιστατικό πριν μερικές ημέρες με την «απερίσκεπτη” κίνηση των ουκρανικών πλοίων στην θάλασσα του Αζόφ, ήταν η «αφορμή» για να δούμε πράγματα και θαύματα από εδώ και στο εξής.
Η Τουρκία μέσω αυτής της κατάστασης θα εξαναγκαστεί από τις ΗΠΑ να επιλέξει πλευρά, διότι το παιχνίδι κατά της Ρωσίας «αγριεύει» όλο και πιο πολύ κάθε ημέρα που περνάει, όσο και να διατυμπανίζουν πολλοί περί ηρεμίας στην περιοχή. Έχουμε μια ασυνήθιστη ηρεμία στην Μαύρη Θάλασσα πριν την καταιγίδα.

Στην Κριμαία οι ρωσικοί S-400

Η Ρωσία ανέπτυξε σήμερα στην Κριμαία ένα νέο τάγμα προηγμένων πυραυλικών συστημάτων επιφανείας-αέρος S-400, το τέταρτο που αναπτύσσει στην περιοχή, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS επικαλούμενο ανακοίνωση εκπροσώπου του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας.
Το νέο τάγμα αναπτύχθηκε στο Τζανκόι, στη βόρεια Κριμαία, δήλωσε ο εκπρόσωπος όπως μετέδωσε το ΑΠΕ.
Η είδηση για τη νέα ανάπτυξη πυραύλων στην Κριμαία, την οποία η Ρωσία προσάρτησε το 2014 από την Ουκρανία, πραγματοποιείται μετά τη σύλληψη από τη Ρωσία τριών ουκρανικών πολεμικών πλοίων την Κυριακή στα ανοικτά των ακτών της χερσονήσου.
Νομίζουμε όμως ότι οι προρρήσεις των Αγίων γερόντων της ορθοδοξίας μας μας έχουν προειδοποιήσει για όλα αυτά που ετοιμάζονται να λάβουν χώρα μπροστά από την Χερσόνησο της αρχαίας Ταυρίδας, η οποία πάντα ήταν «μήλο της έριδος» για πολλούς λαούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου