Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018

Η πάταξη της ανομίας είναι το δυνατό χαρτί του Μητσοτάκη



Του Σάκη Μουμτζή
Ακούγοντας τον πρωθυπουργό χθες στην Βουλή, αναρωτήθηκα αν έχει χάσει την επαφή με την πραγματικότητα. Αν από τα πολλά ταξίδια που κάνει υπάρχει μια αλληλεπικάλυψη παραστάσεων. Δεν προλαβαίνει να συνειδητοποιήσει τι γίνεται στην Ελληνική κοινωνία και έτσι εκτίθεται.
Βέβαια, υπάρχει και μια άλλη άποψη, λιγότερο σουρεαλιστική, που υποστηρίζει πως ο πρωθυπουργός γνωρίζει άριστα την κατάσταση, αλλά λέει τα όσα λέει, περιμένοντας να περάσει το τρίωρο της συζήτησης και να τελειώνει. Ούτως ή άλλως, το έχει εμπεδώσει κι αυτός. Το παιχνίδι έχει χαθεί. Όσες πετυχημένες παραστάσεις και να δώσει στην βουλή, η πορεία προς την εκλογική ήττα δεν αντιστρέφεται. Έχει πετάξει λευκή πετσέτα.

Από την άλλη πλευρά ο Κυρ. Μητσοτάκης έχει αντιληφθεί πως το πρόβλημα της ανομίας είναι ένα προνομιακό, γι΄αυτόν, πεδίο αντιπαράθεσης με τον ΣΥΡΙΖΑ. Το 72% των πολιτών αναγνωρίζει πως η κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει όπως θα έπρεπε τα ζητήματα της δημόσιας τάξης και της ασφάλειας των πολιτών. Και χθες στην βουλή σφυροκόπησε τον Αλ. Τσίπρα. Ο Κυρ. Μητσοτάκης στο συγκεκριμένο θέμα παίζει χωρίς αντίπαλο.
Ανέκαθεν η Αριστερά ήταν αλλεργική απέναντι στην τάξη και στον νόμο. Και όταν έγινε κυβέρνηση, η πολιτική της ήταν και παραμένει μέχρι και σήμερα η υπεράσπιση του θύτη και όχι του θύματος. Φαίνεται πως αποδίδει την κακοποιό δράση στην καπιταλιστική κοινωνία, κάτι που αποτελεί ελαφρυντικό για τους παραβάτες του ποινικού νόμου και προσδίδει ιδεολογικό άλλοθι στην πολιτική της ανοχής του εγκλήματος.
Συγχρόνως, έχει ευνουχίσει την Αστυνομία και την έχει καθηλώσει σε μια παθητική στάση. Οι αστυνομικοί γνωρίζουν πως η δράση τους υπόκειται κάθε φορά στην κρίση των ιδεοληπτικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και των φερεφώνων τους. Και «μαζεύονται». Εξάλλου όσες φορές κάνουν το καθήκον τους και συλλαμβάνουν κακοποιούς, ενεργοποιείται ο ποινικός νόμος που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ και οι δράστες αφήνονται ελεύθεροι, όπως προχθές.


Αυτή η κατάσταση μπορεί να αλλάξει; Μπορεί η ΕΛΑΣ να γίνει σαν τις Αστυνομίες του πολιτισμένου κόσμου; Φυσικά. Αρκεί να το αποφασίσει η πολιτική ηγεσία και να αφήσει τους αστυνομικούς να κάνουν την δουλειά τους. Είναι γνωστό πως με αυτήν την κυβέρνηση, λόγω ιδεολογικών αγκυλώσεων, δεν πρέπει να περιμένουμε απολύτως τίποτα.
Συνεπώς, η Νέα Δημοκρατία θα αναλάβει το έργο της καταστολής των πράξεων ανομίας. Έργο εκ πρώτης όψεως δύσκολο, όμως η προσπάθεια της θα έχει την έγκριση της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών που έχουν αηδιάσει με τα όσα συμβαίνουν επί διακυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ. Είναι η στιγμή, που στο συγκεκριμένο ζήτημα, έχουν καταπέσει οι αντιλήψεις που η Αριστερά πρόβαλε και επέβαλε για δεκαετίες.
Ο πολίτης απαιτεί την εφαρμογή του νόμου για να τηρηθεί η τάξη. Αυτό ας το κάνει προμετωπίδα του αγώνα του ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, καθώς συμβαδίζει με τις πάγιες αρχές της Κεντροδεξιάς, ενώ είναι η αχίλλειος πτέρνα του ΣΥΡΙΖΑ.
Όσον αφορά τον πρωθυπουργό, ας τον αφήσουμε να ζει με τις ψευδαισθήσεις του.
Φωτογραφία intime news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου