Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018

Μητσοτάκης: Θα καταργήσουμε το Πανεπιστημιακό Ασυλο – LIVE η συζήτηση στη Βουλή


Αυτό που άλλοτε λέγαμε «Πανεπιστημιακό Άσυλο» έχει καταλυθεί από τους γνωστούς-άγνωστους τραμπούκους. Έγινε «Παραβατικό Άσυλο». Η διακίνηση ιδεών και η γνώση διώκονται μέσα στον φυσικό τους χώρο, σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης ξεκινώντας την ομιλία του.
«Οι πανεπιστημιακοί χώροι ζουν κάτω από την ισχύ μίας μαφίας που φορά  κουκούλες», συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης που κατήγγειλε ότι «η Πολιτεία απέναντι σε αυτή την κατάσταση άλλοτε αδρανεί και άλλοτε φλερτάρει ανοιχτά με τους πρωταγωνιστές της βίας. Το κράτος εμφανίζεται αδύναμο και ανίκανο να προστατεύσει φοιτητές και καθηγητές .
Την σημερινή μου ερώτηση την υπογράφουν άτυπα 1500 φοιτητές που σε επιστολής τους αναφέρουν ότι «Φοβόμαστε να κυκλοφορήσουμε σε πολλές περιοχές του πανεπιστημίου, που τείνει να μετατραπεί σε γκέτο, ειδικά μετά τη δύση του ηλίου».
«Σε αυτούς πρέπει να απαντήσετε κ. Τσίπρα» είπε ο κ. Μητσοτάκης.
Ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας έκανε λόγο για «εγκληματικές ομάδες που χρησιμοποιούν τα πανεπιστήμια ως βάση για τις δραστηριότητες τους», για διακίνηση ναρκωτικών και εμπόριο λαθραίων προϊόντων, αλλά και για «διαβόητες συλλογικότητες που ελέγχουν πολλές πανεπιστημιακές σχολές» οι οποίες έχουν μετατραπεί σε «στέκια κουκουλοφόρων».
«Ο νόμος για το άσυλο δεν θα αλλάξει απλώς, αλλά το άσυλο θα καταργηθεί και τα πανεπιστήμια θα έχουν την προστασία που έχει ο δημόσιος χώρος», είπε ο κ. Μητσοτάκης.
Η επίκαιρη ερώτηση του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας έχει ως εξής:
Πρώτον εάν η κυβέρνηση συμφωνεί με το πόρισμα της «Επιτροπής Παρασκευόπουλου» που αντιμετωπίζει ως «ουτοπικό στόχο» την εξάλειψη της παραβατικότητας στα πανεπιστήμια και, δεύτερον, εάν προτίθεται να αντιμετωπίσει εμπράκτως το καθεστώς βίας και ανομίας στα πανεπιστήμια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου