Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019

Πάνω από 320 στρατιώτες της Βενεζουέλας έχουν λιποτακτήσει στην Κολομβία



Ο αριθμός των στρατιωτών της Βενεζουέλας που λιποτάκτησαν και έφτασαν στην Κολομβία τις τελευταίες μέρες ξεπέρασε τα 320 άτομα, δήλωσε την Τρίτη ο επικεφαλής της μεταναστευτικής υπηρεσίας της Κολομβίας, Κρούγκερ Σαρμιέντο.
«Έως σήμερα, έχουμε δεχτεί περισσότερους από 320 αδελφούς της Βενεζουέλας — στρατιωτικούς και αξιωματικούς της φρουράς της Βενεζουέλας — που φεύγουν από αυτή ζητώντας βοήθεια στη χώρα μας, και αυτός ο αριθμός αυξάνεται» ανέφερε ο αξιωματούχος, σύμφωνα με τοπικά μέσα του Καράκας.

Την προηγούμενη μέρα, ο πρόεδρος της Κολομβίας Ιβάν Ντουέκ δήλωσε ότι περισσότεροι από 140 στρατιώτες της Βενεζουέλας λιποτάκτησαν στη γειτονική χώρα.
Οι αρχές της Βενεζουέλας δεν έχουν σχολιάσει ακόμη το θέμα.
Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Εξωτερικών της Χιλής Ρόμπερτο Αμπούερο έχει υπογραμμίσει τη στάση της χώρας για την κρίση, λέγοντας ότι η Χιλή ήταν ενάντια σε οποιαδήποτε χρήση βίας στη Βενεζουέλα.
«Η Χιλή επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της και την πεποίθησή της ότι η μόνη λύση στο πρόβλημα της Βενεζουέλας είναι ένας ειρηνικός τρόπος στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου. Η ειρήνη και ο διάλογος είναι οι αρχές της εξωτερικής μας πολιτικής», δήλωσε ο Αμπουέρο.
Μια παρόμοια θέση εξέφρασε και ο μεξικανός πρόεδρος Αντρες Ομπραντόρ, ο οποίος δήλωσε ότι το Μεξικό είναι έτοιμο να κάνει διάλογο για την εξομάλυνση της κατάστασης γειτονική στη χώρα της Λατινικής Αμερικής.
«Το Μεξικό ήταν πάντα σε θέση να βοηθήσει στην υλοποίηση του διαλόγου προκειμένου να επιτευχθεί ειρήνη σε οποιαδήποτε χώρα. Οι πόρτες στην επικράτειά μας είναι ανοιχτές στο διάλογο», δήλωσε ο Ομπράντορ σε συνέντευξη τύπου στο Μεξικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου