Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019

Δήλωση ΣΟΚ του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας: «Καλύτερη η υγεία των μεταναστών από των Ευρωπαίων»- Τι ακολουθεί (ΒΙΝΤΕΟ)

Το σχέδιο της Νέας Τάξης προχωράει με τις ευλογίες των παγκόσμιων οργανισμών ανά τον πλανήτη.
του Νεκτάριου Αρχοντίου
Με αφορμή την περιβόητη γρίπη που απασχολεί τις τελευταίες εβδομάδες όλο και πιο πολύ χώρες της Ε.Ε, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ), προέβη σε μια ανακοίνωση που δικαιώνει πικρά τον Δημοσθένη Λιακόπουλο και το El.gr για το ότι υπάρχει σχέδιο αντικατάστασης των Ευρωπαίων από τους μετανάστες που κατά πολλές χιλιάδες έχουν μαζικά εισβάλλει στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια.
Δείτε τι αναφέρει η ανακοίνωση:

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζονται, η εικόνα της υγείας μεταξύ ντόπιων και προσφύγων ή μεταναστών δεν έχει μεγάλες διαφοροποιήσεις, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις οι μεταναστευτικοί πληθυσμοί, ιδιαίτερα πρώτης γενιάς, βρέθηκαν πιο υγιείς.
Οι ομιλητές στην εκδήλωση όπου παρουσιάστηκε η έκθεση, εξήγησαν ότι αποτυπώνεται για πρώτη φορά το υγειονομικό προφίλ προσφύγων και μεταναστών στην Ευρώπη, το οποίο μεταξύ άλλων χρησιμεύει για τη χάραξη πολιτικής και για να διασφαλιστεί η λειτουργία ενός συστήματος υγείας φιλικού προς τον προσφυγικό και μεταναστευτικό πληθυσμό.
Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην Ευρώπη σχεδόν το 10% του πληθυσμού (90,7 εκατ.) αποτελείται από διεθνείς μετανάστες, που στην πλειονότητά τους μετακινήθηκαν για λόγους εργασίας. Μόνο στη Ρωσία έχουν εγκατασταθεί 15 εκατ. εργασιακοί μετανάστες.
Όσον αφορά τη θνησιμότητα από νοσήματα, νεοπλασματικές ασθένειες, ψυχικές και συμπεριφορικές διαταραχές, τραυματισμούς, ενδοκρινικές ανωμαλίες και ασθένειες του πεπτικού συστήματος, εκτιμάται αυτή ότι είναι χαμηλότερη στους πρόσφυγες και τους μετανάστες σε σχέση με αυτή των πληθυσμών στις ευρωπαϊκές χώρες υποδοχής, αλλά υψηλότερη, όταν αυτή οφείλεται σε λοιμώξεις, εξωγενείς αιτίες, ασθένειες του αίματος και των αιμοποιητικών οργάνων, καθώς και σε καρδιαγγειακές παθήσεις.
Στις υπόλοιπες κατηγορίες οι δείκτες είναι παρόμοιοι και για τις δύο κατηγορίες κατοίκων της Ευρώπης, αναφέρει η έκθεση.
Την ίδια στιγμή, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες παρουσιάζουν παρόμοια ή χαμηλότερα ποσοστά επιπολασμού(συχνότητα εμφάνισης νόσου) λίγο μετά την άφιξή τους στις χώρες προορισμού, αλλά τα ποσοστά συγκλίνουν με τα αντίστοιχα των εγχώριων πληθυσμών, όσο επιμηκύνεται η διάρκεια της παραμονής τους, γιατί προσαρμόζονται στο δυτικό τρόπο ζωής, ιδιαίτερα όσο αφορά την υπερβαρία/παχυσαρκία.
Όπως τόνισε ο συντονιστής του Προγράμματος για τη Μετανάστευση και την Υγεία, του Περιφερειακού Γραφείου του ΠΟΥ για την Ευρώπη, Σαντίνο Σεβερόνι, «η μεγάλη πρόκληση για τους ευρωπαϊκούς πληθυσμούς αφορά τα χρόνια νοσήματα, που σχετίζονται με τον τρόπο ζωής μας».
Εξηγεί δε ότι «οι μετανάστες συχνά έχουν καλύτερες συνήθειες. Περπατούν περισσότερο, δεν καταναλώνουν έτοιμα φαγητά, κάνουν μειωμένη χρήση αλκοόλ και ουσιών. Θα πρέπει να προάγουμε τις συνθήκες διαβίωσής τους και να αλλάξουμε κάποιες δικές μας».
Ειδικά για τα μεταδιδόμενα νοσήματα, όπως ο HIV, δεν σημειώνονται σημαντικές περιπτώσεις έξαρσης στο μεταναστευτικό πληθυσμό. Σε χώρες όπως η Ελλάδα, όπου το εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμού περιλαμβάνει πρόσφυγες και μετανάστες, πολλές ασθένειες προλαμβάνονται με τον εμβολιασμό.
Επίσης, αναφέρεται, αρκετές ασθένειες μεταξύ των προσφύγων σχετίζονται με τη διαβίωση σε κακές συνθήκες υγιεινής, με την κατανάλωση μολυσμένου νερού πριν ή κατά τη διάρκεια της μεταναστευτικής διαδικασίας.
Ξανθός: Δημόσια υγεία σημαίνει και προστασία των προσφύγων
Κατά την παρουσίαση της έκθεσης, ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, τόνισε ότι «δεν υφίσταται δημόσια υγεία, χωρίς την προστασία προσφύγων και μεταναστών».
«Τόσο από σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα όσο και από την κουλτούρα αλληλεγγύης προς τους αδυνάτους», αποτελεί προτεραιότητα η στήριξή τους και η ισότιμη και καθολική κάλυψη της υγείας του πληθυσμού, που ζει και εργάζεται στην Ελλάδα, υπογράμμισε.
Επίσης, προανήγγειλε ότι με το νέο πρόγραμμα Philos II, θα καλυφθούν τα κενά, που υπάρχουν από γιατρούς και άλλους επαγγελματίες στο χώρο της υγείας.
Βάσει των στοιχείων που παρουσιάστηκαν για τους πρόσφυγες και μετανάστες στην Ελλάδα, το διάστημα 2016-18 εξυπηρετήθηκαν 150.000 ιατρικά περιστατικά προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα.
Από αυτούς 14.000 διακομίστηκαν μέσω ΕΚΑΒ, τα 46.000 ήταν παιδιά, έγιναν 16.000 εισαγωγές σε νοσοκομεία, ενώ εμβολιάστηκαν 103.000 άνθρωποι.
Επίσης, σύμφωνα με τον Δημήτρη Βίτσα, «κανένα κρούσμα γρίπης δεν έχει καταγραφεί ανάμεσα στον προσφυγικό πληθυσμό».
efsyn.gr

Όπως καταλαβαίνετε, η προπαγάνδα για το ότι δήθεν οι μετανάστες έχουν καλύτερη υγεία είναι ένα από τα επιχειρήματα μέσω των οποίων θα περάσουν στην αιτιολόγηση της αντικατάστασης των Ευρωπαίων με μετανάστες, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους είναι Μουσουλμάνοι και όπου κι αν έχουν πάει σε χώρες τις Ε.Ε, έχουν προξενήσει πολλά προβλήματα με τα ποσοστά εγκληματικότητας, βιασμών, ληστειών να αυξάνονται κατακόρυφα.
Ωστόσο διαβάζοντας τα παραπάνω, και ειδικά αυτό που είπε ο κ.Βίτσας, οτι δηλαδή «κανένα κρούσμα γρίπης δεν έχει καταγραφεί ανάμεσα στον προσφυγικό πληθυσμό», δεν μπορούμε να μην κάνουμε διάφορες σκέψεις.
1. Αφού μας λένε πως ο «εγκληματικός» μη εμβολιασμός είναι η αιτία που η γρίπη θεριεύει, γιατί έχουν νοσήσει ακόμη και εμβολιασμένα άτομα;
2. Η παραπάνω δήλωση μπορεί απλά να μην ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Βλέπετε, αν έλεγαν πως έχουν νοσήσει και μετανάστες, τότε όλη η προπαγάνδα για το ότι..έχουν καλύτερη υγεία από τους Ευρωπαίους, θα αχρηστευόταν.
3. Ασθένειες που στην Ευρώπη έχουν καταπολεμηθεί από τη δεκαετία το ’50 και του ’60, βρίσκονται σε μαζική έξαρση πλέον. Πόσο τυχαίο είναι επίσης ότι όλα αυτά εκτοξεύτηκαν από το 2015, όπου ξεκίνησε η μαζική εισβολή «προσφύγων» στην Ευρώπη και φυσικά και στη χώρα μας;
Τέλος, ακούστε πως όλα τα παραπάνω αποδεικνύεται ότι είναι μέρος του σχεδίου της Νέας Τάξης για αντικατάσταση των Ευρωπαίων με μετανάστες:
(φώτο: Pexels)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου