Δραματικές εξελίξεις έχουμε στο ινδοπακιστανικό μέτωπο. Πολεμικά μαχητικά της Ινδίας κάνουν πτήσεις πάνω από το Κασμίρ, ενώ την ίδια στιγμή είχαμε δύο τηλεφωνικές συνομιλίες, οι οποίες δείχνουν το πόσο σοβαρές είναι οι εξελίξεις.
Σε πρώτο χρόνο, είχαμε τηλεφωνική συνομιλία του Ρ. Τ. Ερντογάν με το Πρωθυπουργό του Πακιστάν Imran Khan.
Είναι ευρέως γνωστό πως η Άγκυρα διατηρεί στενές επαφές με τους Πακιστανούς, ενώ τα τελευταία χρόνια υπάρχει και έντονη στρατιωτική συνεργασία.

Ο Ερντογάν σύμφωνα με πληροφορίες, στηρίζει το Πακιστάν στην διαμάχη με την Ινδία.

Μετά από λίγο, είχαμε τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των Β. Πούτιν και Μόντι. Ο Ρώσος Πρόεδρος από την πλευρά του στηρίζει την Ινδία, ενώ συζήτησαν για νέα οπλικά συστήματα.
Όπως αναφέρουν πηγές, η Ρωσία είναι πρόθυμη να στηρίξει το Ν. Δελχί, με νέα οπλικά συστήματα στο προσεχές διάστημα. Ξεκάθαρη η στάση του Β. Πούτιν, ο οποίος στέλνει μήνυμα προς το Πακιστάν.
ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ Η ΕΝΤΑΣΗ
Στην Ινδία, στα σύνορα με το Πακιστάν, κατασκευάζονται 14.000 οχυρά καταφύγια για να φιλοξενήσουν οικογένειες σε περίπτωση σύρραξης με πυρηνικά όπλα, όπως γράφει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail.
Ινδικά μαχητικά αεροσκάφη βομβάρδισαν στόχους στο τμήμα του Κασμίρ που ελέγχεται από το Πακιστάν, ισχυριζόμενοι ότι το Ισλαμαμπάντ δεν είχε κάνει τίποτα για να εξουδετερώσει την τρομοκρατική ομάδα που είχε δολοφονήσει με βόμβα 42 ινδούς αξιωματικούς ασφαλείας νωρίτερα αυτό το μήνα.
Υπάρχουν συνεχείς αναφορές, τόσο από την Ινδία όσο και από το Πακιστάν, για τα μετακίνηση τεθωρακισμένων μεραρχιών στα σύνορα των δύο χωρών, ενώ έχουν κλείσει και τα σχολεία για την προετοιμασία μιας ενδεχόμενης κλιμάκωσης των εχθροπραξιών.
TO MHNYMA MONTI
“Όλοι μαζί ενάντια στο Πακιστάν”
Από την πλευρά του ο Μόντι κάλεσε σήμερα τους συμπολίτες του σε εθνική ενότητα, ζητώντας τους να “δημιουργήσουν ένα τείχος” ενάντια “στον εχθρό”.
Φίλοι, όταν ο εχθρός προσπαθεί να αποσταθεροποιήσει την Ινδία και να εξαπολύσει τρομοκρατική επίθεση, ένας από τους στόχους του είναι να σταματήσει ο ρυθμός και η πρόοδος της χώρας μας”, τόνισε ο Ινδός πρωθυπουργός απευθυνόμενος μέσω βίντεο σε υποστηρικτές του κόμματός του.
“Απέναντι στον στόχο τους κάθε Ινδός πρέπει να δημιουργήσει ένα τείχος, να είναι σταθερός σαν βράχος”, πρόσθεσε, χωρίς να διευκρινίσει ποιος ακριβώς είναι ο εχθρός.
Η Ινδία θα ζήσει ενωμένη. Η Ινδία θα εργαστεί ενωμένη. Η Ινδία θα μεγαλώσει ενωμένη. Η Ινδία θα πολεμήσει ενωμένη. Η Ινδία θα νικήσει ενωμένη”, τόνισε.