Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019

Διαμελισμό της Ελλάδας & αλλαγές συνόρων θέλει η Δύση: «Απόγονοι των Αρχαίων Μακεδόνων οι Σκοπιανοί» – Πρόκληση από ανθρωπολόγους


 Του Ανδρέα Μουντζουρούλια

Ένα νέο είδος επιστημόνων έχει αναλάβει για λογαριασμό της ΝΤΠ, την «αλλαγή» της ιστορίας σε Ευρώπη και Βαλκάνια με μόνιμο θύμα φυσικά την Ελλάδα και τους σημερινούς Έλληνες, που πασχίζουν απεγνωσμένα να τους διώξουν από το ιστορικό  πάνθεο, παράλληλα με το σχέδιο αλλαγής συνόρων στην περιοχή.
Το σχέδιο που προσπαθούν να υλοποιήσουν ομοιάζει σαφώς με αυτό της προσπάθειας δημιουργίας της αποκαλούμενης Μακεδονίας του Αιγαίου, μιας και η συμφωνία των Πρεσπών τους άνοιξε την όρεξη γενικώς.

Μια νέα προσπάθεια τους τώρα έχει επικεντρωθεί με την βοήθεια ελβετικού ινστιτούτου στην απόδειξη ότι οι Μακεδόνες είναι αρχαίο φύλο, κάτι που θα επικαλεστούν πιθανότατα κάποιοι άλλοι μελλοντικά, λέγοντας ότι οι Μακεδόνες έχουν «δικαιώματα» στην περιοχή της Μακεδονίας που καταλαμβάνει χώρο (σύμφωνα πάντα με κάποιους)  σε Ελλάδα, Βουλγαρία και Σκόπια.
Το χειρότερο είναι ότι για  την έρευνα αυτή δεν υπήρξε καμία αντίδραση από το ελληνικό κράτος σύμφωνα με τον επικεφαλής του ελβετικού ινστιτούτου.
«Οι Μακεδόνες είναι ένα από τα σπανιότερα είδη ανθρώπων στον κόσμο με παράδοση», δήλωσε ο Roman Scholz, διευθυντής του Ελβετικού Ινστιτούτου ανθρωπολογίας DNA – iGENEA στην σκοπιανή εφημερίδα «Φωνή του Λαού».
Ο επικεφαλής του Ελβετικού Ινστιτούτου iGENEA, ένα διεθνούς φήμης παγκόσμιο επιστημονικό ανθρωπολογικό ερευνητικό κέντρο που χρησιμοποιεί σύγχρονες επιστημονικές μεθόδους, μίλησε αποκλειστικά στις  σκοπιανές φυλάδες.
«Υπάρχουν πολλές διαφορετικές αρχαίες φυλές όπως οι Κέλτες, οι Σλάβοι, οι γερμανικοί λαοί, οι Ιλλυριοί  και ούτω καθεξής. Ωστόσο, μόνο μερικά σύγχρονα έθνη εξακολουθούν να φέρουν το όνομα και την παράδοση της αρχαίας φυλής τους. Αν και η πΓΔΜ δεν είναι το μόνο έθνος με τέτοια παράδοση, αυτό είναι αρκετά σπάνιο» , δήλωσε ο Σολτς.
Οι Έλληνες σύμφωνα με αυτον τον κύριο εν ολίγοις δεν είναι απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων.
Σε συνέντευξή του στο «Φωνή του Λαού» με  τον Σλόμπονταν Τόμιτς, ο ανθρωπολόγος Scholz απάντησε στο ερώτημα για την ανάλυση του DNA , σε σχέση με τα έθνη που είναι τεχνητά, καθώς και για τις σφαίρες επιρροής τους σε ορισμένες περιοχές;
«Μπορεί να είναι σχετικό. Πολλά τεχνητά έθνη, όπως τα αποκαλείτε, κατέρρευσαν και αυτή η διαδικασία διαχωρισμού που συχνά συνοδεύτηκε από πόλεμο, όπως στη Γιουγκοσλαβία.
Ωστόσο, τα αποτελέσματα του DNA μπορεί να δείξουν  ότι οι άνθρωποι από τεχνητά «έθνη» έχουν περισσότερα κοινά από ό, τι ίσως πιστεύετε, αλλά μπορεί επίσης να δείξει ότι διάφορα μέρη ενός έθνους δεν διαχωρίζονται μόνο από τη γλώσσα, τη θρησκεία ή πολιτισμό, αλλά και από τη γενετική».

Ερωτηθείς κατά πόσο ότι οι αντιδράσεις της έρευνας προκαλούν την Αθήνα και τις αξιώσεις της ελληνικής ιστορίας, ότι οι Έλληνες είναι απόγονοι των αρχαίων Μακεδόνων απάντησε :  «στην πραγματικότητα, στην Ελλάδα ο κανόνας ήταν «Έλληνες ίσον χριστιανός» και ως εκ τούτου, αυτό ισχύει για όλους τους  Έλληνες που είναι βαπτισμένοι χριστιανοί, ενώ  οι μη βαπτισμένοι είναι Τούρκοι ή Μουσουλμάνοι», δηλώνει ο  επικεφαλής του Ελβετικού Ινστιτούτου, με μια κατηγορηματική απάντηση:
«Δεν υπήρξε καμία αντίδραση από έναν επίσημο αξιωματούχο της Ελλάδας στην έρευνα μας από ό, τι γνωρίζουμε. Φυσικά, δεν έχουμε γνώση των ελληνικών μέσων ενημέρωσης και δηλώσεις πολιτικών» , λέει ο Scholz.
Τέλος ο ανθρωπολόγος ρωτήθηκε τι πίστευε ως επικεφαλής του ινστιτούτου  iGENEA για τον χάρτη του DNA των βαλκανικών εθνών, μετά τη διάλυση της πρώην Γιουγκοσλαβίας, της Βουλγαρία, της Ελλάδας, της Αλβανίας και της Τουρκίας.
«Είναι δύσκολο να το πω. Όλα τα ευρωπαϊκά έθνη, στα Βαλκάνια, όπως και σε άλλες περιοχές, έχουν γενετικούς δεσμούς με τους γείτονές τους, ακόμα και όταν γενετικά δεν μπορούμε να τις διακρίνουμε. Όταν εξετάζουμε  γενετικούς χάρτες  μερικές φορές μπορούμε να δούμε ότι τα όρια μεταξύ των περιοχών των διαφόρων εθνοτήτων σήμερα συμπίπτουν με τα κανονικά  σύνορα», κατέληξε ο Roman Scholz, διευθυντής του Ελβετικού Ινστιτούτου ανθρωπολογίας  DNA – iGENEA.

pentapostagma

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου