Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019

Το έγκλημα της Υπερεθνικής Ελίτ στη Βενεζουέλα

25/2/2019


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ (ΜΕΚΕΑ)

 

Το έγκλημα της Υπερεθνικής Ελίτ στη Βενεζουέλα


1. Αυτές τις μέρες ολοκληρώνεται το έγκλημα της Υπερεθνικής Ελίτ (δηλ. της ελίτ που ελέγχει τη παγκόσμια οικονομία μέσω μιας δράκας Πολυεθνικών που διαπλέκονται με τις πολιτικές και πολιτιστικές ελίτ των χωρών όπου εδράζονται αυτές οι Πολυεθνικές). Το έγκλημα είχε αρχίσει να σχεδιάζεται και να εφαρμόζεται πολύ πιο πριν από την έκρηξη της οικονομικής κρίσης στη Βενεζουέλα που υποτίθεται αποτελεί το κίνητρο των πολιτισμένων δυτικών ελίτ, οι οποίες δεν μπορούν βέβαια να βλέπουν συνανθρώπους τους να υποφέρουν —όχι βέβαια στις χώρες τους αλλά σε άλλες χώρες που τυχαίνει να μην ελέγχονται πλήρως από τις ελίτ αυτές!
Με την άνοδο του Τσάβες στην εξουσία που σήμαινε ότι μια σημαντική–λόγω των αποθεμάτων πετρελαίου, των μεγαλύτερων στον κόσμο— τέως απόλυτα ενσωματωμένη στην Νέα Διεθνή Τάξη (ΝΔΤ) της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης χώρα κινδύνευε να αποκτήσει την εθνική κυριαρχία της, ξεκίνησε μια συστηματική εκστρατεία της Υ/Ε να γονατίσει τον λαό αυτόν. Το έγκλημά του ήταν ότι, αντί να συνεχίσει την υποταγή του, (όπως κάνει για παράδειγμα ο Ελληνικός λαός αφήνοντας την τύχη του σε απατεώνες επαγγελματίες πολιτικούς, όργανα της Υ/Ε, είτε λέγονται δεξιοί, είτε «αριστεροί» κλπ), τολμούσε να «σηκώσει κεφάλι». Έγκλημα που αν δεν τιμωρηθεί από την Υ/Ε όσο πιο άμεσα είναι δυνατό, βάζει σε κίνδυνο την ίδια την ΝΔΤ.
2. Έτσι, άρχισε μια ανελέητη οικονομική εκστρατεία κυρίως μέσω οικονομικών κυρώσεων που θα γονάτιζε οικονομικά τον λαό της Βενεζουέλας. Στην εκστρατεία αυτή, άθελά του, συμμετείχε και το καθεστώς Τσάβες καθώς και το διάδοχο καθεστώς Μαδούρο. Και αυτό γιατί όχι μόνο δεν έκαναν το παραμικρό για να θωρακίσουν την πολιτική ανεξαρτησία της χώρας με αντίστοιχη οικονομική κυριαρχία, με στόχο τη δημιουργία μιας αυτοδύναμης οικονομίας που θα διέθετε το βασικό της αγαθό, το πετρέλαιο, σε χώρες που σεβόντουσαν την εθνική κυριαρχία της, ώστε να καλύπτει τις ανάγκες σε αγαθά που δεν μπορούσε να παράγει η ίδια. Αλλά και γιατί, αντίθετα, διέθετε τα πλούσια έσοδα από την εξαγωγή του μόνο για την κάλυψη των άμεσων (καταναλωτικών) αναγκών ιδιαίτερα των φτωχότερων λαϊκών στρωμάτων. Φυσικά, αυτή ήταν μια λύση του τύπου «δος ημίν σήμερον» που ήταν καταδικασμένη σε αποτυχία, ιδιαίτερα σε περιόδους...
 

 
ΜΕΚΕΑ – ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ – 25/2/2019


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου