Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019

Έστειλαν τα Σκόπια στον ΟΗΕ τη ρηματική διακοίνωση



Όπως ανακοινώθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη τα ξημερώματα, έλαβαν την επίσημη κοινοποίηση με την οποία τίθεται σε ισχύ η Συμφωνία των Πρεσπών και το όνομα ««Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας».
Τα Σκόπια έστειλαν στον ΟΗΕ τη ρηματική διακοίνωση, στην οποία αναφέρεται ότι τέθηκε σε εφαρμογή από τις 12 Φεβρουαρίου η Συμφωνία των Πρεσπών και το όνομα «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας».

Η ανακοίνωση έγινε από τον εκπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ, με γραπτή του δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα τα ξημερώματα της Πέμπτης.
«Έλαβε (ο ΟΗΕ) την επίσημη κοινοποίηση με την οποία τίθεται από 12ης Φεβρουαρίου σε εφαρμογή η Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία μεταξύ άλλων εκφράζει την συμφωνία των πλευρών για το όνομα "Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας"», αναφέρεται στη δήλωση του Ντουζαρίκ.
Η ανακοίνωση του εκπροσώπου, σύμφωνα με το ΑΠΕ — ΜΠΕ, προσθέτει ότι ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ συγχαίρει τις δύο χώρες και τους πρωθυπουργούς Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ «για την αποφασιστικότητά τους να δημιουργήσουν ένα όραμα που κοιτά προς τα μπρος για τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και τη συμφιλίωση στην περιοχή των Βαλκανίων και πέραν αυτής. Είναι βαθιά ευγνώμων προς τον προσωπικό του απεσταλμένο, Μάθιου Νίμιτς, για την αταλάντευτη δέσμευση και την αφοσίωσή του στη διευκόλυνση των διαπραγματεύσεων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου