Σήμερα, η σκοπιανή  τηλεόραση «TV24″ ανακοίνωσε με όλες τις τιμές, ότι ο Πρωθυπουργός και ο ηγέτης του σοσιαλιστικού κόμματος SDSM Ζόραν Ζάεφ και ο ηγέτης του αλβανικού συνασπιμού DUI Αλί Αχμέτι, συμφώνησαν ότι οι πολίτες πλέον της… Βόρειας Μακεδονίας, θα πρέπει να δηλώσουν υποχρεωτικά «εθνότητα» κατά την απογραφή που θα γίνει το 2020.

Σύμφωνα με πληροφορίες του αλβανικού τύπου των Σκοπίων, το νομοσχέδιο βρίσκεται στο τελικό στάδιο και αναμένεται να γίνει νόμος από την κυβέρνηση την επόμενη εβδομάδα, γράφει η εφημερίδα Telegraph Macedonia.
Μέχρι το τέλος του Μαρτίου αναμένεται να ψηφισθεί στη σκοπιανή συνέλευση. Σύμφωνα με πληροφορίες οι πολίτες της χώρας που βρίσκεται πάνω από τα Βόρεια ελληνικά σύνορα, θα κάνουν υποχρεωτική δήλωση εθνικότητας, η οποία προκαλεί ήδη πολλές αντιδράσεις σε Σλάβους και Αλβανόφωνους.
Δεύτερον στην απογραφή θα υπολογιστούν και οι «μετανάστες»  που είναι περισσότερο από ένα χρόνο στο εξωτερικό. Εδώ πιθανότατα να έχουμε μια παγίδα που θα προκαλέσει «πονοκέφαλο» στην χώρα μας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα καταγραφούν ο τελευταίος, αλλά όχι ο συνολικός αριθμός του πληθυσμού. Εκτιμάται ότι η απογραφή του πληθυσμού αναμένεται να κοστίσει 8,5 εκατομμύρια ευρώ.

Μπορεί μία απογραφή όπως αυτή που ετοιμάζουν εντελώς ξαφνικά οι Σκοπιανοί να προκαλέσει πιθανά προβλήματα στην Ελλάδα;
Δεν γνωρίζουμε βάσιμα ακόμη, αλλά αυτό που διαπιστώνεται είναι η ραγδαία αύξηση επικίνδυνων δημοσιευμάτων, που μιλούν για παράδειγμα περί DNA Σλάβων Σκοπιανών που υποτίθεται ότι «προϋπήρχαν» στην περιοχή, καθώς και περί οριοθέτησης «μακεδονικής μειονότητας» εντός ελληνικού χώρου από ξένα ΜΜΕ όπως το βρετανικό BBC. Πρόκειται σαφώς για ένα νέο είδος επιστημόνων που έχει αναλάβει για λογαριασμό της ΝΤΠ, την «αλλαγή» της ιστορίας σε Ευρώπη και Βαλκάνια με μόνιμο θύμα φυσικά την Ελλάδα και τους σημερινούς Έλληνες, που πασχίζουν απεγνωσμένα να τους διώξουν από το ιστορικό  πάνθεο, παράλληλα με το σχέδιο αλλαγής συνόρων στην περιοχή.
Το σχέδιο που προσπαθούν να υλοποιήσουν ομοιάζει σαφώς με αυτό της προσπάθειας δημιουργίας πιθανόν λέμε της αποκαλούμενης «Μακεδονίας του Αιγαίου», μιας και η συμφωνία των Πρεσπών τους άνοιξε την όρεξη γενικώς.
Αρχικά είχαμε έρευνα  ελβετικού ινστιτούτου, το οποίο αποδείκνυε δήθεν  ότι οι Σκοπιανοί «Μακεδόνες» ήταν αρχαίο φύλο, κάτι που θα επικαλεστούν πιθανότατα κάποιοι άλλοι μελλοντικά, μιλώντας για «δικαιώματα» στην περιοχή της Μακεδονίας που καταλαμβάνει χώρο (σύμφωνα πάντα με κάποιους) σε Ελλάδα, Βουλγαρία και Σκόπια.
Μετά είχαμε το ρεπορτάζ του BBC, το οποίο αναφέρει ότι στην Ελλάδα κατοικεί εδώ και πολλά χρόνια μια καταπιεσμένη «μακεδονική» μειονότητα, η οποία δήθεν μέχρι τη συμφωνία των Πρεσπών δεν αναγνωριζόταν, και καταπιεζόταν, εξοριζόταν, από το ελληνικό κράτος.
Τώρα έχουμε απογραφή σε ένα χρόνο στην Β.Μακεδονία όπως ονομάζουν πλέον το κρατίδιο αυτό το οποίο τόσα προβλήματα μας έχει προκαλέσει χωρίς ανάλογη ελληνική στάση, με την υποχρεωτική αναγραφή ειδικής φόρμας που αναφέρεται στην «εθνικότητα» πολιτών, εντός και εκτός Σκοπίων. Είναι να μην ανησυχούμε ;