Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2024

Για τα funds τα κάνει όλα, στα funds όλα τα ξεπουλά

 Γράφει η Ιωάννα Καραδήμα,

Περιφερειακή Σύμβουλος Αττικής,



Βγήκε ο Πρωθυπουργός της χώρας στο Υπουργικό Συμβούλιο και ανακάλυψε την .. Αμερική. Ανακάλυψε την κερδοσκοπία των πολυεθνικών στην χώρα και γιαυτό αποφάσισε να τις τιμωρήσει με την ...τεράστια φορολόγηση του 15% επί των εκατομμυρίων κερδών τους.
 
Την ίδια ώρα που οι ελληνικές εταιρείες φορολογούνται στο 22% και στις ατομικές επιχειρήσεις ή φορολογία μπορεί να φτάσει ακόμα και στο 45% , χωρίς τους έμμεσους φόρους πάντα και χωρίς όλα τα άλλα χαράτσια. Γελάνε ακόμα οι πολυεθνικές και τα fund's με το μέτρο αυτό που απλά δείχνει την " ανάπτυξη " που θέλει η ΝΔ με τη διάλυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
 
Εκεί όμως που γελάνε ακόμη περισσότεροι είναι με το μέτρο για τον αιγιαλό. Με πρόσχημα τις παρατυπίες που φυσικά και συμβαίνουν στις παραλίες, οι Δήμοι βγαίνουν από την χρήση των αιγιαλών. Αυτή, η χρήση, πηγαίνει πλέον στο... τίμιο κράτος και στο ακόμα πιο ...τίμιο ΤΑΙΠΕΔ.
 
Πάντα βέβαια αυτά γίνονται για την αποφυγή πολεοδομικών αυθαιρεσιών αλλά και για την προώθηση των επενδύσεων. Ε, βέβαια, χωρίς επενδύσεις πολυεθνικών πώς μπορεί να λειτουργήσει αυτή η κυβέρνηση των αρίστων ξεπουλητών. Άσε που πλέον, μετά τις επικύψεις στο Ερντογκάν, θα έρθουν ακόμα περισσότεροι Τούρκοι επενδυτές στο Αιγαίο. Να μην μπορούν να φορολογηθούν και αυτοί στο 15% , να μην μπορούν και αυτοί να επενδύσουν στις παραλίες; Τί μόνο τηλεοπτικά κανάλια να μπορούν να αγοράζουν;
 
Αλίμονο, πώς θα λειτουργήσει το φιλελεύθερο Survivor, με την καντίνα του κυρ Παντελή, το κομμωτήριο της Σούλας και την ταβέρνα του παππού;
 
Αλίμονο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου