Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018

Προς ΝΔ: Ζητείται Εθνικό Όραμα!!!


Του Αδέξιου Δεξιού

Το γεγονός ότι οι χιλιάδες της Θεσσαλονίκης έστειλαν μήνυμα στην κυβέρνηση είναι αδιαμφισβήτητο. Μόνο ο… Τσίπρας μπορεί να κάνει το χθεσινό «όχι» στο όνομα Μακεδονία, «ναι» μέσα σε λίγες ώρες.
Άλλωστε, ο φόβος και μόνο των Ελλήνων ότι θα πάει ο πρωθυπουργός να… διαπραγματευτεί είναι ήδη έκδηλος.
Ελπίζουμε όμως να έχουν πάρει το μήνυμα και στο… Μαξίμου της οδού Πειραιώς, στο στρατηγείο της Νέας Δημοκρατίας δηλαδή.

Διότι αν πιστεύουν ότι με το να πάνε δύο – τρεις βουλευτές στο συλλαλητήριο, κάποιοι άλλοι να εκδηλώσουν τη συμπάθειά τους και οι περισσότεροι να κρυφτούν, έβγαλαν την πατριωτική υποχρέωση, είναι μακριά νυχτωμένοι.
Ούτε μπορεί να χαρακτηριστεί σπουδαίο το γεγονός ότι βγήκε κι έκανε δήλωση ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά το συλλαλητήριο, κι αφού είχαν μετρηθεί μερικές εκατοντάδες χιλιάδες πολιτών.
Άλλωστε, μην ξεχνάμε ότι η ΝΔ είχε απομακρυνθεί από το θέμα που «έκαιγε» ενώ αρχικά υπήρχε και η εντολή να μην πάει κανένα στέλεχος, άλλο που στη συνέχεια την πήραν πίσω.
Εν πάση περιπτώσει, το πρόβλημα είναι αν στο κόμμα της δεξιάς, της πατριωτικής παράταξης (εκτός κι αν έχει χάσει το χαρακτήρα της και προσφέρει αλλού το χώρο) έχουν καταλάβει τι σημαίνει η χθεσινή συγκέντρωση αλλά και αυτή που θα γίνει στις 4 Φεβρουαρίου στην Αθήνα.
Για παράδειγμα, τι λένε στη ΝΔ για τις φήμες που εντείνoνται περί Λέγκας του Βορρά, ενός νέου κόμματος δεξιά της δεξιάς;
Πώς βλέπουν την ηγετική εμφάνιση του στρατηγού Φράγκου, ο οποίος χθες καταχειροκροτήθηκε, είπε διάφορες ατάκες που έδειχναν ότι μπορεί να αναλάβει πολιτικό ρόλο;
Πώς βλέπουν το γεγονός ότι φουντώνουν οι φήμες στη Βόρεια Ελλάδα για συνεννοήσεις μεταξύ κάποιων βουλευτών, ευρωβουλευτών, δημάρχων, περιφερειαρχών, τουλάχιστον τριών ιεραρχών αλλά και επιχειρηματιών με σκοπό τη δημιουργία ενός κόμματος;
Ασφαλώς και τα κόμματα δεν δημιουργούνται μόνο επειδή είναι σε εξέλιξη το «Μακεδονικό». Τα κόμματα τα δημιουργούν οι ανάγκες της κοινωνίας και χρειάζονται πολλά για να μην πέσουν σαν χάρτινος πύργος. Για σκεφτείτε να δημιουργηθεί ένα κόμμα τώρα με αφορμή τα Σκόπια και στη συνέχεια να παγώσουν οι διαπραγματεύσεις και να μην υπάρξουν εξελίξεις. Τι νόημα θα έχει και τι περιεχόμενο;
Όμως, αυτό δεν παύει να αποτελεί μια πρόκληση για τη Νέα Δημοκρατία η οποία αφήνει να χαθεί ο ζωτικός της χώρος ή τον παραχωρεί σε γραφικούς, ακροδεξιούς και πολιτικά νούμερα που θέλουν σώνει και καλά να γίνουν βουλευτές.
Και θα πρέπει κάποια στιγμή η ΝΔ και ο Κυριάκος να αποφασίσουν τι ακριβώς θέλουν, με ποιους πρέπει να πάνε και ποιους να αφήσουν. Απέναντι στην εντελώς απολιτίκ και αδιάφορη στάση της Αριστεράς για τα εθνικά θέματα, όπως και για τα οικονομικά άλλωστε, η ΝΔ θα πρέπει να προτάξει τις δικές της καθαρές προτάσεις. Αν δεν τις έχει πρέπει να τις φτιάξει και να τις δώσει στην κοινωνία για να καταλάβει κι ο κόσμος που πάει και τι θέλει. Αυτό είναι που λέμε τόσο καιρό για ένα νέο εθνικό όραμα, μια εθνική στρατηγική για το μέλλον που πρέπει να έχουν όλα τα μεγάλα κόμματα. Αλλιώς δεν έχουν λόγο ύπαρξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου