Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2018

Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες του εγκλήματος με θύμα τον Γ. Αρφάνη



Δύο Γεωργιανοί, ηλικίας 33 και 38 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για θανατηφόρα σωματική βλάβη, ήταν οι δράστες του στυγερού εγκλήματος με νεκρό τον 61χρονο Γιώργο Αρφάνη, τα ξημερώματα της Τετάρτης (3/1) στη Σπάρτη. Οι δύο δράστες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν λίγη ώρα αργότερα, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λακωνίας. Για την υπόθεση ενημερωθήκατε πρώτοι και λεπτομερώς από τον "Λακωνικό Τύπο" (δείτε σχετικά θέματα εδώ, εδώ κι εδώ)


Ειδικότερα, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από την Αστυνομία, οι δύο Γεωργιανοί βρίσκονταν στο γνωστό μπαρ επί της οδού Ευαγγελιστρίας στη Σπάρτη, όταν ξεκίνησε διαπληκτισμός τους με θαμώνες του καταστήματος. Στη συνέχεια, ο καβγάς μεταφέρθηκε εκτός του καταστήματος και συγκεκριμένα στη συμβολή των οδών Κ. Παλαιολόγου και Ευαγγελιστρίας. Οι δράστες, που είχαν άγριες διαθέσεις και σύμφωνα με πληροφορίες ήταν υπό την επήρεια μέθης, ξυλοκόπησαν με γρονθοκοπήματα τέσσερις Έλληνες, τον άτυχο Γιώργο Αρφάνη, 61 ετών, τρείς ακόμα άνδρες ηλικίας 46, 54, 57 ετών (μεταξύ των οποίων και ο αδελφός του θύματος) και μία 32χρονη αλλοδαπή, υπήκοο Ρουμανίας. Μετά την αποτρόπαια πράξη τους, οι δύο δράστες τράπηκαν σε φυγή.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Σπάρτης, όπου λίγη ώρα αργότερα ο Γιώργος Αρφάνης υπέκυψε στα τραύματά του, ενώ οι υπόλοιποι, αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, απεχώρησαν.

Επεισοδιακή σύλληψη
των δύο δραστών
Μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λακωνίας, εντόπισαν αρχικά τον 33χρονο και στη συνέχεια τον 38χρονο Γεωργιανό και τους συνέλαβαν. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 33χρονος εντοπίστηκε σχετικά άμεσα από τις Αρχές επί της οδού Κ. Παλαιολόγου, ενώ επιχειρούσε να διαφύγει. Ο 38χρονος, ωστόσο, βρήκε καταφύγιο στην ταράτσα πολυκατοικίας, όπου διέμενε κοντά στον τόπο του συμβάντος. Οι αστυνομικοί διεξήγαγαν έρευνες στο χώρο, χωρίς όμως να εντοπίσουν τον δράστη, καθώς ο τελευταίος είχε φροντίσει να κρυφτεί επιμελώς. Θεωρώντας ότι η Αστυνομία αποχώρησε, ο 38χρονος επιχείρησε να διαφύγει, ωστόσο τότε ήταν που έπεσε στη «φάκα» των αστυνομικών, οι οποίοι είχαν παραμείνει διακριτικά στην ευρύτερη περιοχή.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης.

Σοκαρισμένη η τοπική
κοινωνία της Σπάρτης
Στο άγγελμα του εγκλήματος με θύμα τον Γ. Αρφάνη σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Σπάρτης, καθώς συγγενείς, φίλοι και γνωστοί του άτυχου 61χρονου δεν μπορούν να πιστέψουν τον τρόπο με τον οποίο "έφυγε" ο δικός τους άνθρωπος. Μάλιστα, από το πρωί στον τόπο του συμβάντος, έχουν αφεθεί λουλούδια και κεριά στη μνήμη του εκλιπόντος.


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου